Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 22 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 22 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


house of the dragon

House of the Dragon

Η σειρά «House of the Dragon», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, θα εξελίσσεται 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του GoT και θα επικεντρώνεται στην δυναστεία των Ταργκάριεν και θα εξιστορεί όλα εκείνα τα πισώπλατα μαχαιρώματα, τις πολιτικές διαμάχες αλλά και τις αρπαγές εξουσίας που πυροδοτήσαν έναν εμφύλιο πόλεμο μέσα σε αυτή την οικογένεια.

H σειρά προβάλλεται αποκλειστικά για την Ελλάδα στο Vodafone TV

the woman in red

Η Γυναικάρα με τα Κόκκινα (The Woman in Red) του Τζιν Γουάιλντερ

Ο Τέντι είναι μεσήλικας που έχει όλα όσα του επιτρέπουν να λέει πως είναι πετυχημένος: μια καλή σύζυγο, παιδιά, καλή δουλειά, φίλους. Όλα πάνε ρολόι, μέχρι που θα δει στο δρόμο μια πανέμορφη γυναίκα με κόκκινο φόρεμα και νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη γι’ αυτήν. Από εκείνη τη στιγμή, του γίνεται εμμονή η απόκτησή της...

Πρόκειται για μια σπαραταριστή φαρσοκωμωδία, σκηνοθετημένη από τον μεγάλο κωμικό Τζιν Γουάιλντερ, ο οποίος έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία είναι βουτηγμένη στην αισθητική εκείνης της δεκαετίας, από τα χτενίσματα και τα "μοντέρνα" ανδρικά ρούχα, μέχρι την πολύ χαρακτηριστική φωνή του Στίβι Γουόντερ, ο οποίος, μάλιστα, βραβεύτηκε με Όσκαρ για το "I Just Called to say I love You", που έγραψε για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

The end of the tour

Τέλος Διαδρομής (The End of the Tour) του Τζέιμς Πόνσολντ

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008, ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (ή DFW όπως ήταν γνωστός) βρέθηκε κρεμασμένος. Ηταν μόλις 46 ετών. Κι όμως: ο ταλαντούχος και καταθλιπτικός αυτόχειρας είχε από τα 30 του ψηφιστεί ως ένας από τους 100 καλύτερους μυθιστοριογράφους του αιώνα, σύμφωνα με το «Τime». Κι αυτό γιατί το1996 είχε ξεσηκώσει θύελλες στους αμερικανικούς λογοτεχνικούς κύκλους με το δυστοπικό μυθιστόρημα «Ιnfinite Jest» («Ατέλειωτο Αστείο»). Ευφυής, φιλοσοφικά τεκμηριωμένος και με απολαυστικό κατάμαυρο χιούμορ, είχε θεωρηθεί απόγονος του Πίντσον, του Tόμσον, του Ντελίλο. Το περιοδικό Rolling Stone είχε στείλει τότε στο σπίτι του Γουάλας στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης το νεαρό δημοσιογράφο, και φιλόδοξο επίσης λογοτέχνη, Ντέιβιντ Λίπσκι σε μία πενθήμερη αποστολή/συνέντευξη. Αυτό το πορτρέτο δεν δημοσιεύτηκε παρά μόνο μετά θάνατον. Η ταινία, αποτυπώνει τη συνεύρεση των δύο αντρών, τις συζητήσεις και την φιλοσοφική τους κόντρα.

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Λίπσκι και τις tours-de-force ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών της, η ταινία δεν αποκαλύπτει απλώς την ιδιοσυγκρασιακή προσωπικότητα του συγγραφέα Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, αλλά προκαλεί το θεατή να πάρει θέση κι ο ίδιος στο διάλογο περί πραγματικής αξίας και διασημότητας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

prey

Θήραμα (Prey) του Νταν Τράχτενμπεργκ

Αυτή την φορά μεταφερόμαστε σχεδόν 300 χρόνια πριν, στα τέλη του 1700 στον κόσμο του Εθνους των Κομάντσι. Εκεί μια νεαρή γυναίκα, η Ναρού, μια άγρια και εξαιρετικά ικανή

πολεμίστρια που μεγάλωσε ανάμεσα σε μερικούς από τους καλύτερους κυνηγούς που περιπλανήθηκαν ποτέ στις Μεγάλες Πεδιάδες, προσπαθεί να κερδίσει τον τίτλο της πολεμίστριας και τον σεβασμό της φυλής της. Σίγουρη ότι είναι εξίσου ικανή με τους υπόλοιπους νεαρούς κυνηγούς, ξεκινά να προστατεύσει τον λαό της όταν ο κίνδυνος απειλεί τον καταυλισμό της. Οπλισμένη με πρωτόγονα όπλα, η Ναρού παρακολουθεί και τελικά αντιμετωπίζει το θήραμά της, το οποίο αποδεικνύεται πως είναι ένας εξαιρετικά εξελιγμένος εξωγήινος κυνηγός με τεχνικά προηγμένο οπλοστάσιο.

Το καλύτερο φιλμ στο σύμπαν του «Κυνηγού» από την εποχή του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ με μια ταιριάστη για την εποχή μας ιστορία γυναικείας χειραφέτησης και μια ηρωίδα που αξίζει να μπει στο πάνθεον των καλύτερων action women της πρόσφατης κινηματογραφικής ιστορίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Good Will Hunting

Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (Good Will Hunting) του Γκας Βαν Σαντ

Ο Γουίλ Χάντινγκ εργάζεται ως επιστάτης σε ένα κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο και περνά τον ελεύθερό του χρόνο μπλέκοντας σε καυγάδες στις κακόφημες συνοικίες της Βοστόνης. Όταν ένας καθηγητής μαθηματικών στο πανεπιστήμιο αφήνει γραμμένη μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση στον πίνακα του διαδρόμου, ο Γουίλ είναι ο μόνος, ανάμεσα στα κορυφαία μυαλά του πανεπιστημίου, που καταφέρνει να τη λύσει. Ο καθηγητής ανακαλύπτει ότι ο Γουίλ είναι αυτός που έλυσε την εξίσωση, και του προτείνει να επισκεφτεί έναν ψυχολόγο. Ως αντάλλαγμα, θα τον βοηθήσει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το νόμο. Μετά από αρκετές άκαρπες συνεδρίες με διάφορους ψυχοθεραπευτές, εμφανίζεται ο χαρισματικός ψυχολόγος που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γουιλ και να τον βοηθήσει να πάρει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον του.

H ταινία προβάλλεται στις 02.15 στον Σκάι


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.