Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Burning Ghost (Vif-Αrgent) του Στεφάν Μπατί

Ο Ζιστ περιπλάνίεται στους δρόμους του Παρισιού ψάχνοντας για ανθρώπους που μόνο εκείνος μπορεί να δει. Συλλέγει τις τελευταίες τους μνήμες πρινς τους βοηθήσει να περάσουν στο επέκεινα. Μια μέρα η Αγκάτ, μια νεαρή γυναίκα τον αναγνωρίζει. Εκείνη είναι κομμάτι της δικής του προηγούμενης ζωής. Εκείνη είναι ζωντανή κι εκείνος φάντασμα. Πως θα τα καταφέρουν να αγαπηθούν και να κερδίσουν και οι δυο μια δεύτερη ευκαιρία;

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου


Η Αγάπη Ειναι Παράξενη του Αϊρα Σακς

Eχοντας μοιραστεί τις χαρές και τις λύπες μιας ολόκληρης ζωής, ο Μπεν και ο Τζορτζ παντρεύονται σε μία ειδυλλιακή τελετή που λαμβάνει χώρα στο Μανχάταν. Λόγω της επισημοποίησης της σχέσης τους, ο Τζορτζ, καθηγητής κλασικής μουσικής σε καθολικό σχολείο, θα χάσει τη δουλειά του πολύ σύντομα. Το ζευγάρι θα χρειαστεί όχι μόνο να πουλήσει το κομψό διαμέρισμά του, αλλά και να χωριστεί σε διαφορετικά σπίτια, μέχρι να βρεθεί μια οικονομικά βιώσιμη λύση. Ο Τζορτζ μετακομίζει στο μικροσκοπικό διαμέρισμα δύο φίλων, ενώ ο ζωγράφος Μπεν φιλοξενείται στο σπίτι του ανιψιού του, Ελιοτ, της γυναίκας του, Κέτι και του έφηβου γιου τους Τζόι, με μοναδική ουσιαστική απασχόληση την αποτύπωση της Νέας Υόρκης στους πίνακές του. Ο αποχωρισμός και η συμβίωση με τους κοντινούς τους ανθρώπους, τούς φέρνει αντιμέτωπους με προβλήματα, οικογενειακές εντάσεις και την αβεβαιότητα του μέλλοντος, που απειλεί την αγάπη μιας ολόκληρης ζωής. Ο Αϊρα Σάκς αφηγείται την αληθινή ουσία της αγάπης κι ενός δεσμού που μένει ζωντανός στα χρόνια και στα εμπόδια, με το υπέροχο ζευγάρι του Τζον Λίθγκοου και του Αλφρεντ Μολίνα να κλέβει την καρδιά μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Η Αγάπη Είναι Παράξενη».

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00


Παράσιτα του Μπονγκ Τζουν-χο

H τετραμελής οικογένεια του Κιμ-ταέκ είναι οτιδήποτε εκτός από «επιτυχημένη»: καθηλωμένη σε ένα «ημι-υπόγειο», από το οποίο βλέπουν συνήθως μεθυσμενους να ουρούν έξω από το παραθυρό τους, ψάχνουν εναγωνίως ανοιχτά wi-fi δίκτυα κι αναζητούν περιστασιακές δουλειές στο πλαίσιο της νέας «gig economy». Οταν ένας φίλος του γιου της οικογένειας Κι-γου, του προτείνει να αναλάβει τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών ενός πλούσιου κοριτσιού αφού εκείνος θα πρέπει να τα εγκαταλείψει λόγω των σπουδών του στο εξωτερικό, ο Κι-γου θα αρπάξει την ευκαιρία. Αποκτώντας πρόσβαση σε ένα πανέμορφο πλούσιο σπίτι, μια κοινωνική τάξη που απέχει έτη φωτός από τη δική του, θα σκεφτεί τρόπους για να βοηθήσει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του να επωφεληθουν. Κι αυτή η τυχαία επαφή των δυο διαφορετικών κόσμων δεν θα είναι παρά μόνο η αρχή μιας σειράς από γεγονότα που θα εξελιχθούν με απρόσμενη ταχύτητα κι θέσουν σε κίνηση απροσδόκητες εξελίξεις. Το φιλμ φαινόμενο του Μπονγκ Τζουν-χο, Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2020. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τα «Παράσιτα».

Η ταινία προβάλλεται στο COSMOTE CINEMA 2HD στις 19.45


Η Αγωνία του Τερματοφύλακα Πριν Από το Πέναλντι του Βιμ Βέντερς

Ο τερματοφύλακας Γιόζεφ Μπλοκ “τρώει” ένα γκολ, κατά τη διάρκεια ενός εκτός έδρας παιχνιδιού και μετά από καυγά με τον διαιτητή αποβάλλεται. Φεύγοντας από το γήπεδο, ξεκινά μια άσκοπη περιπλάνηση στη ξένη πόλη. Περνάει την ώρα του σε έναν κινηματογράφο και το βράδυ κοιμάται με την ταμία. Το επόμενο πρωί και χωρίς κανέναν προφανή λόγο την δολοφονεί. Μόνος ξανά, θα κατευθυνθεί προς την επαρχιακή πόλη που κατοικεί η πρώην κοπέλα του. Το ντεμπούτο του Βιμ Βέντερς βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Πίτερ Χάντκε.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online από τη StraDa Films.


Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών (Train to Busan) του Γιέον Σανγκ-χο

Χωρίς να ξοδέψει πολύ χρόνο σε αναλυτικές εξηγήσεις, το «Εξπρές» εισάγει βίαια τους θεατές και τους χαρακτήρες του σε έναν κόσμο που σχεδόν εν μία νυκτί μετατρέπεται σε χάος, όταν ένας μυστηριώδης ιός μετατρέπει όσους προσβάλλονται απ' αυτόν σε διψασμένα για σάρκα ζόμπι. Και εν μέσω αυτής της Αποκάλυψης, επιλέγει να ακολουθήσει τους επιβάτες μιας ταχείας αμαξοστοιχίας που κατευθύνεται από τη Σεούλ στο Μπουσάν, δίχως να έχουν ακόμα γνώση του τι συμβαίνει έξω, κι ενώ η κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να κηρύξει στρατιωτικό νόμο. Καθώς η επιδημία εξαπλώνεται ραγδαία στα βαγόνια του τρένου, οι ελάχιστοι επιζήσαντες θα προσπαθήσουν να μείνουν ζωντανοί με κάθε τρόπο μέχρι να φτάσουν σε έναν ασφαλή προορισμό. Ανάμεσά τους, ένας χωρισμένος χρηματιστής ο οποίος έχει υποσχεθεί στην παραμελημένη κόρη του να την πάει στη μητέρα της για την ημέρα των γενεθλίων της. Η τεράστια επιτυχία από τη Νότιο Κορέα που ανανέωσε το είδος της ταινίας με ζόμπι. Απολαυστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo στο μεγάλο αφιέρωμα στο σύγχρονο άγνωστο ασιατικό σινεμά


«Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» (Mad Max: Fury Road, 2015) του Τζορτζ Μίλερ

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία με τον κινηματογραφικό θρύλο που ακούει στο όνομα Mad Max, ο Τζορτζ Μίλερ θέλησε να επισκεφτεί ξανά τον ήρωά του και το δυστοπικό, sci-fi σύμπαν του. Συνήθως, τα sequels, τα «revivals», όλες αυτές οι επιστροφές στο παρελθόν γίνονται γιατί δεν υπάρχει πραγματική έμπνευση. Τα στούντιο θέλουν ένα «σιγουράκι». Να βάλουν θεατές στις αίθουσες με την υπόσχεση ότι θα τους αναστήσουν κάτι παλιό κι αγαπημένο. Και συνήθως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Οχι αυτή τη φορά. Με τον Τομ Χάρντι να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και τη Σαρλίζ Θερόν ισότιμα δίπλα του, ο Τζορτζ Μίλερ επέστρεψε με έμπνευση, φαντασία, δυνατό μήνυμα, στιβαρές ερμηνείες, υπερθέαμα, ηλεκτρικές κιθάρες και τέρμα τα γκάζια! Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής»

H ταινία προβάλλεται στο Νovacinema 1ΗD στις 23.45

The Watch


Με φόντο την φουτουριστική πόλη Ανκ-Μορπόρκ, όπου το έγκλημα έχει νομιμοποιηθεί, το αστυνομικό σώμα ανασυγκροτείται έπειτα από πολλά χρόνια με στόχο την αποφυγή της ολικής καταστροφής. Στην πορεία τους οι αστυνομικοί θα αντιμετωπίσουν ξωτικά, λυκανθρώπους και μάγους, που αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης σατανικής πλεκτάνης με σκοπό την ανάσταση ενός δράκου, ικανού να εξαφανίσει κάθε μορφής ζωής στην πόλη. Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Ρίτσαρντ Ντόρμερ («Game of Thrones», «Fortitude», «Cobra»). Το «The Watch» προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 23.00 στο COSMOTE SERIES HD. Τα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς είναι ήδη διαθέσιμα μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς