Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 10 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 10 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


michelle pfeiffer french exit 607

French Exit του Αζαζελ Τζέικομπς

«Το σχέδιό μου ήταν να πεθάνω πριν τελειώσουν τα λεφτά μου» λέει η εξηντάχρονη, άφραγκη πλέον κοσμική κυρία του Μανχάταν Φράνσις Πράις, αλλά το σχέδιό της δεν πήγε όπως τα υπολόγιζε. Ο σύζυγός της Φράνκλιν έχει πεθάνει εδώ και 12 χρόνια και με τα χρήματα της κληρονομιάς του να έχει πλέον εξανεμιστεί, ξεπουλά τα τελευταία της υπάρχοντα για να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ανώνυμη σε ένα δανεικό διαμέρισμα στο Παρίσι. Στην νέα της περιπέτεια την ακολουθεί ο γιος της Μάλκομ που δεν έχει ιδέα που πηγαίνει η ζωή του και μια γάτα που την λένε Μικρό Φρανκ και η οποία μπορεί -ή και όχι- να είναι η μετενσάρκωση του μακαρίτη άντρα της. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα Πάτρικ ΝτεΓουίτ, η ταινία που χάρισε στη Μισέλ Φάιφερ μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη On Demand με ελληνικούς υπότιτλους από τις 8 Μαΐου στο Vodafone TV

about shmidhr

Σχετικά με τον Σμιντ του Αλεξάντερ Πέιν

Eπειτα από πολύχρονη, επιτυχημένη σταδιοδρομία, η ζωή του Άλμπερτ Σμιντ, ενός περήφανου, παραδοσιακού τζέντλεμαν και δικηγόρου της παλαιάς σχολής, καταρρέει. Η γυναίκα του πεθαίνει. Οι πελάτες του στρέφονται προς τους νέους δικηγόρους, που εισβάλλουν σαν αρπακτικά. Όσο για τη σχέση με την μοναχοκόρη του, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η αγαπημένη του Σαρλότ γίνεται μια συνηθισμένη γιάπισσα και του ανακοινώνει ότι σκοπεύει να παντρευτεί κάποιον που ο πατέρας της δεν εγκρίνει καθόλου, για λόγους που δεν τολμά να ομολογήσει - ούτε στον ίδιο του τον εαυτό. Σιγά σιγά οι μάσκες πέφτουν και τα προσχήματα καταρρέουν. Μέσα από τη σκόνη τους, ο «Σμίντης» ξετρυπώνει από τη γωνία του, κάνει σχέδια, για καινούργια ζωή και προσδοκά την αναγέννηση, ίσως και την ευτυχία... Η δραμεντί του Αλεξάντερ Πέιν, ελεύθερη μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Λούις Μπέγκλεϊ, με υποψηφιότητες για Οσκαρ για τον Τζακ Νίκολσον και την Κάθι Μπέιτς.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

Disturbia

Υποψίες του Ντ. Τζέι Καρούζο

Ο Κέιλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, γίνεται κακόκεφος, απομονώνεται και είναι συνεχώς προβληματισμένος... Επειτα από σύγκρουση με έναν καθηγητή του, ο Κέιλ καταλήγει σε κατ' οίκον περιορισμό και συμπεριφέρεται με απαράμιλλη αδιαφορία και απάθεια. Σταδιακά, και για να αντιμετωπίσει τον εγκλεισμό του, ο Κέιλ αρχίζει να στρέφει το ενδιαφέρον του προς τους γείτονές του και να παρακολουθεί την καθημερινότητά τους. Κάποιος από αυτούς μάλιστα, του δίνει την εντύπωση πως είναι ένας κατά συρροήν δολοφόνος... Μήπως όμως δεν πρόκειται για απλή εντύπωση; Θρίλερ με ανατροπές και ικανό ενδιαφέρον με μια από τις πρώτες καλές ερμηνείες του Σάια ΛαΜπεφ.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN

jupiter's legacy 607

Jupiter’s Legacy

Στο «Jupiter’s Legacy» μετά από έναν αιώνα που οι υπερήρωες κρατούν τον κόσμο ασφαλή, η πρώτη γενιά από αυτούς, στρέφονται στα παιδιά τους για να κρατήσουν την υστεροφημία τους. Αλλά απροσδόκητες εντάσεις κάνουν την εμφάνισή τους, όταν οι νεαροί υπερήρωες διψασμένοι να αποδείξουν την αξία τους, αγωνίζονται να σταθούν αντάξιοί τους και αντάξιοι στους αυστηρούς προσωπικούς τους κανόνες. Πάνω σε αυτό τον καμβά της οικογένειας, του καθήκοντος και της ευθύνης, χτίζεται η πλοκή της σειράς που όμως μοιάζει πολύ πιο αργόσυρτη, σοβαροφανής και απλοϊκή απ΄όσο θα θέλαμε να είναι. Τα ηθικά ζητήματα που η ιστορία θέτει δεν διερευνώνται σε βάθος, οι οικογενειακές συγκρούσεις μοιάζουν υπερβολικά κοινότυπες κι ακόμη και η δράση δεν είναι αυτή που θα περίμενες τόσο σε συχνότητα όσο και σε ένταση. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Και τα 8 επεισόδια του πρώτου κύκλου του «Jupiter’s Legacy», είναι διαθέσιμα στο Netflix.

without remorse 607

Without Remorse του Στέφανο Σολίμα

Οταν η έγκυος γυναίκα του δολοφονείται με φρικτό τρόπο, ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τον φόνο και ποια μπορεί να είναι τα κίνητρά του. Οι απαντήσεις θα αποκαλύψουν κάτι πολύ πιο σκοτεινό και μια συνομωσία που εμπλέκει τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν πρωταγωνιστεί σε αυτή τη μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Τομ Κλάνσι που ως συνήθως υπόσχεται πατριωτισμό και πιστολίδι, ανατροπές και μπερδεμένες σεναριακές διαδρομές, από εκείνες που δεν ενδιαφέρεσαι ακριβώς να καταλάβεις τι συμβαίνει, απλά χαζεύεις την οθονη

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime Video

a separation ένας χωρισμός 607

Ενας Χωρισμός του Ασγκάρ Φαραντί

Μετά από 14 χρόνια γάμου, ο Ναντέρ και η Σιμίν βρίσκονται μπροστά από τον δικαστή και ζητούν άδεια για να πάρουν διαζύγιο. Εκείνη θέλει να φύγουν από τη χώρα σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την 11χρονη κόρη τους. Εκείνος δεν μπορεί και ούτε θέλει να αφήσει πίσω τον γέροντα πατέρα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Η Σιμίν, πιέζοντας, φεύγει από το σπίτι και επιστρέφει στους γονείς της. Ο Ναντέρ αναγκάζεται να προσλάβει τη Ραζιέ, μία γυναίκα από κατώτερη κοινωνική τάξη, για να προσέχει τον πατέρα του τις ώρες που λείπει στη δουλειά. Η Ραζιέ είναι έγκυος, κάτι που δεν είναι ορατό κάτω από το μαύρο τσαντόρ της. Εχει πει ψέματα στον άνεργο άντρα της και αναλαμβάνει τη δουλειά για να βοηθήσει στα χρέη του. Μία παρεξήγηση, ένα προσωπικό δράμα, κατηγορίες και ενοχές θα διαλύσουν δύο σπιτικά. Ανθρωποι στα όρια της καθημερινής τους απελπισίας θα συγκρουστούν μεταξύ τους, σε μία ιστορία που ξεπερνά τις προσωπικές της διαστάσεις και καταλήγει βαθιά πολιτική. Ενα αριστούργημα που παρουσιάζει την πολύπλοκη εξουσία του τρίπτυχου «κράτος, θρησκεία, οικογένεια» και πώς αυτό διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό, την προσωπική ηθική και τις σχέσεις των ανθρώπων. Από τις ταινίες που σ' οδηγούν να βγεις βουβός από την αίθουσα, αλλά με εκκωφαντικούς διαλόγους να διαδραματίζονται στο μυαλό σου. Χρυσή Αρκτος και βραβεία ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ Βερολίνου, Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Viva.gr σε διανομή της StraDa Films

η δεξιά τσέπη του ράσου 607

Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου του Γιάννη Β. Λαπατά

Η ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις της Εστίας για να αποκαλύψει ένα αφήγημα στα όρια μιας προσωπικής εξομολόγησης. Η ιστορία του μοναχού Βικέντιου που, παντελώς μόνος του στο μοναστήρι όπου πέρασε την ενήλικη ζωή του, βιώνει το θάνατο της αγαπημένης του σκυλίτσας και προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή τα νεογέννητα κουτάβια της, δεν είναι μόνο μια τρυφερή ματιά πάνω στη μοναστική ζωή, αλλά και μια εξερεύνηση της μοναξιάς, όταν αυτή μοιάζει πλέον με μοναδική... επιλογή. Ο Γιάννης Β. Λαπατάς, με θητεία στην τηλεόραση, εδώ στην πρώτη του απόπειρα στη μυθοπλασία στο σινεμά, μεταφέρει τη νουβέλα με την ίδια ευαισθησία, την ίδια διάθεση για εξομολογητική διάθεση και - προς τιμήν του - με πίστη στους τρεις ηρωές του, που δεν είναι άλλοι από τον μοναχό Βικέντιο, τα σκυλιά του και όλα όσα συμβαίνουν στο μυαλό του. Τρυφερό, απλό, ειλικρινές και συγκινητικό, το μυθοπλαστικό ντεμπούτο του Γιάννη Λαπατά μεταφέρει στο σινεμά την ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη και δείχνει το δρόμο προς ένα δραματικό σινεμά, εμπορικό και προσωπικό μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «Δεξιά Τσέπη του Ράσου».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX

mare of easttown 607

Mare of Easttown

Η Μερ Σίαν (Κέιτ Γουίνσλετ) είναι αστυνομικός στο Ισταουν, μια μικρή πόλη της Πενσιλβάνια. Ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα τραύματα του δικού της παρελθόντος, την απώλεια του πατέρα της, την προβληματική σχέση με τη μητέρα της, αναλαμβάνει να διερευνήσει τη δολοφονία ενός κοριτσιού. Τη διαδρομή της συνοδεύει ή διακόπτει ο Ρίτσαρντ Ράιαν του Γκάι Πιρς, ένας εξίσου κατεστραμμένος μπαρόβιος με γοητευτική αύρα και πολλές, επικίνδυνες ερωτήσεις. Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία της Γουίνσλετ με τον Πιρς, μετά τη «Mildred Pierce» του Τοντ Χέινς, όπου έχτισαν ένα εκρηκτικό, σκοτεινό ζευγάρι. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ.

Το «Mare of Easttown», με επτά επεισόδια στην πρώτη σεζόν του προβάλλεται στο Vodafone TV, από τις 19 Απριλίου και με νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα. Η σειρά προβάλλεται και on demand για συνδρομητές με ή χωρίς αποκωδικοποιητή.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς