Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


four weddings and a funeral

Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία (Four Weddings and a Funeral) του Μάικ Νιούελ

Ο Τσαρλς τα έχει όλα - γοητευτικός, έξυπνος, επιτυχημένος, με μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο! Και αυτό είναι Ισως ο λόγος που δεν έχει πειστεί ακόμα να παντρευτεί.'Ισως όμως και οι προβληματικοί γάμοι των φίλων του. 'Ολα όμως αλλάζουν, όταν σε ένα γάμο συναντήσει την Κάρι, μια όμορφη Αμερικανίδα. Το ειδύλλιο μεταξύ τους δεν αργεί να φουντώσει, Θα χρειαστούν όμως πολλοί γάμοι και μια... κηδεία, μέχρι να καταλήξει εκεί που Θέλει ο Τσαρλς. Παγκόσμια κινηματογραφική και εμπορική επιτυχία της δεκαετίας του 90, υποψήφια για δύο βραβεία 'Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας και Πρωτότυπου Σεναρίου), που από πολλούς κριτικούς Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες βρετανικές ταινίες όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στις 21:00 στο Open

The Snowman 607

Ο Χιονάνθρωπος (The Snowman) του Τόμας Αλφρεντσον

Eνα κορίτσι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα για μια απλή, φαινομενικά, δολοφονία κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ενας κατά συρροή δολοφόνος παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του, αλλιώς ένας ακόμα χιονάνθρωπος θα εμφανιστεί κι άλλη μια γυναίκα θα δολοφονηθεί.Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Τζο Νέσμπο, ένα από όσα έχουν πρωταγωνιστή τον ελαφρώς (ή και λίγο παραπάνω) «κατεστραμμένο» μα ιδιοφυή ντετέκτιβ της αστυνομίας του Οσλο, Χάρι Χόλε, ο «Χιονάνθρωπος» φιλοδοξεί να μας συστήσει τον πρωταγωνιστή ενός εν δυνάμει franchise, που έρχεται στην οθόνη με την φόρα ενός εκδοτικού φαινομένου. Διαβάστε Περισσότερα εδώ

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στο Star

Léon Morin, Prêtre

Ο Εφημέριος (Léon Morin, Prêtre) του Ζαν-Πιερ Μελβίλ

Μια μοιραία ερωτική έλξη στα χρόνια της Κατοχής ανάμεσα σε μια νεαρή αντικομφορμίστρια χήρα και μητέρα που βλέπει με σκεπτικισμό τη θρησκεία κι έναν αινιγματικό αλλά εγκρατή στους πειρασμούς νεαρό εφημέριο. Οι εξελίξεις της εποχής τους φέρνουν αναπάντεχα κοντά. Ο εφημέριος ιντριγκάρει πολλαπλά αυτή τη γυναίκα, η οποία βρίσκει στο πρόσωπό του το υποκατάστατο του συζύγου, του φίλου και του πατέρα του παιδιού της. O Ζαν Πολ Μπελμοντό και η Εμανουέλ Ριβά πρωταγωνιστούν σε μια σπουδαία ταινία του Ζαν-Πιερ Μελβίλ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Ακροβάτες του Κήπου

Οι Ακροβάτες του Κήπου, του Χρήστου Δήμα

Καλοκαίρι του 1974 στην Ελευσίνα. Ο Ααρών, ο Στέλιος, ο Άκης, ο Γαλανός και ο Βέροιος είναι μια παρέα παιδιών γύρω στα 11. Είναι οι Ακροβάτες του Κήπου. Τα σχολεία είναι κλειστά. Τα παιδιά περνούν το χρόνο τους με παιχνίδια, μικροδουλειές, βόλτες με τα ποδήλατα. Το παιχνίδι είναι η ίδια τους η ζωή. Σ’ αυτό διοχετεύουν τη σωματική τους ενέργεια και όλη τη φαντασία. Η παρέα παίζει και εξασκείται σε μια μεγάλη Δεξαμενή ύδρευσης. Σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτή τη γειτονιά, ο Ααρών ζει το σημαντικότερο καλοκαίρι της ζωής του. Το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία. Στα μάτια των «Ακροβατών του Κήπου» τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία συγχέονται δραματικά αλλά και κωμικά. Οι αισθήσεις δεν έχουν χαλιναγωγηθεί από τη λογική. Τα παιδιά είναι παιδιά. Μεγαλώνουν, μαθαίνουν τη ζωή, προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν τον εαυτό τους λίγο πριν μπουν στον κόσμο των μεγάλων. Τον κόσμο με τις αρχαίες προκαταλήψεις, τα πάθη και τη μοίρα…Το υπέροχο, νοσταλγικό, τρυφερό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χρήστου Δήμα, με πρωταγωνιστές τους Γιώτα Φέστα, Θέμιδα Μπαζάκα, Χρήστο Νομικό, Ερση Μαλικένζου, Βάνα Ραμπότα, Αθηνά Παππά, Γιώργο Μαρίνο, Νένα Μεντή, Μηνά Χατζησάββα, Μιχάλη Ευριπιώτη, Γιώργο Παππά, Μίλτο Σωτηριάδη, Στάθη Βράχα, Θέμη Μητρόπουλο, Δημήτρης Θωμά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στην iPLATFORMA και στο Viva.gr

beanpole main

«Ενα Ψηλό Κορίτσι» (Beanpole) του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ

Το μεγαλεπήβολο, συγκλονιστικό «Ενα Ψηλό Κορίτσι», είναι τοποθετημένο στο Λένινγκραντ του 1945, στον έντονο απόηχο του πολέμου ο οποίος μοιάζει να κατοικεί ακόμη στο μυαλό και τις ψυχές των ανθρώπων που τον βίωσαν -παρ΄ ότι όλοι προσπαθούν να τον ξορκίσουν προσμένοντας μια περίοδο ειρήνης- και δανείζεται τον τίτλο του από την ηρωίδα του Ιγια, μια κοπέλα τόσο ψηλή κι αδύνατη που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλους. Η Ιγια δουλεύει σε ένα νοσοκομείο φροντίζοντας τραυματίες πολέμου και προσπαθώντας να γιατρέψει τα δικά της τραύματα από το μέτωπο όπου είχε βρεθεί για να πολεμήσει, τραύματα που της έχουν αφήσει ένα σύνδρομο που κάθε τόσο κυριολεκτικά την «παγώνει» και την αποκόπτει από τον υπόλοιπο κόσμο. Στριμωγμένη στο μικρό της διαμέρισμα μεγαλώνει ένα νήπιο με περίσσευμα αγάπης, μόνο που σύντομα θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι δικό της παιδί, αλλά μιας συναγωνιστριάς της και της καλύτερής της φίλης Μάσα, που έμεινε πίσω να πολεμήσει, όταν η Ιγια έφυγε για να θεραπευτεί. Δυο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση με το «Οι Δικοί μου Ανθρωποι», ο Ρώσος Κάντεμιρ Μπαλάκοφ, επιστρέφει με μια ταινία που δικαιώνει με το παραπάνω τους επαίνους και τα βραβεία που κέρδισε τότε. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε την κριτική του Flix και δείτε το τρέιλερ εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00:05 στο COSMOTE CINEMA 2

Pauline a La Plage 607

Η Πολίν στην Πλαζ (Pauline à la Plage) του Ερίκ Ρομέρ

Οι περιπέτειες ενηλικίωσης μιας νεαρής έφηβης, της Πολίν, με φόντο τις καλοκαιρινές ακτές της Νορμανδίας. Η δεκαπεντάχρονη Πολίν θα ταξιδέψει, με την πανέμορφη μεγαλύτερη ξαδέλφη της Μαριόν, στη Γκρανβίλ για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκεί, η Μαριόν θα βρεθεί ανάμεσα σε δύο άντρες, τον Πιερ, έναν παλιό της έρωτά και τον Ανρί, έναν μεσήλικα πλέιμποι και θα βρεθεί μπλεγμένη σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Η Πολίν από την άλλη θα συνάψει σχέση με τον συνομήλικο της Σιλβέν και μέσα από τις καλοκαιρινές της εμπειρίες θα ωριμάσει και θα ενηλικιωθεί.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

little fish

Little Fish του Τσαντ Χάρτιγκαν

Ένα ανδρόγυνο παλεύει να σώσει τη σχέση του καθώς ένας μυστηριώδης ιός εξαπλώνεται και απειλεί να διαγράψει μεταξύ άλλων την προιστορία της αγάπης και του έρωτά τους. H Ολίβια Κουκ κι ο Τζακ Ο’Κόνελ πρωταγωνιστούν σε αυτή την ρομαντική ταινία επιστημονικής φαντασίας που θα έκανε την πρεμιέρα της στο περσινό φεστιβάλ της Tribeca και η οποία λόγω της πανδημίας κυκλοφόρησε τελικά online.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.