Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 29 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 29 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


mission impossible rogue nation 607

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Εθνος (Mission: Impossible - Rogue Nation) του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Η ιδέα είναι ίδια με το γοητευτικό εύρημα του «Skyfall»: ο Ιθαν Χαντ, η IMF, το τηλεοπτικής καταγωγής κινηματογραφικό franchise αναγνωρίζει, αγκαλιάζει και σατιρίζει την ηλικία του, αποδεικνύοντας με στιλ ότι ο παλιός είναι αλλιώς. Μπορεί το 5ο «Mission: Impossible» να μην έχει τίποτα καινούριο να προσφέρει ούτε στην κινηματογραφική σειρά, ούτε στο είδος της περιπέτειας κατασκοπείας, έχει όμως εμπειρία και γνώση που του επιτρέπουν να κινείται σταθερά, αποτελεσματικά και να τολμά το υπονομευτικό χιούμορ. Σχεδόν 20 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ο Τομ Κρουζ αναλαμβάνει την επικίνδυνη αποστολή να συντηρήσει το franchise. Δεχόμαστε.

_Με την ευκαιρία, διαβάτε και δείτε κι αυτό: Kάννες 2022 | «Σινεμά σημαίνει αίθουσα και μεγάλη οθόνη» Το Flix στο masterclass του Τομ Κρουζ

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 1 στις 22.40

Venom 2

**Venom 2 (Venom: Let there be Carnage) του Αντι Σέρκις

Ο Εντι Μπροκ αποπειράται να ξαναγεννήσει την καριέρα του με το να πάρει συνέντευξη από τον κατά συρροήν δολοφόνο Κλέτους Κάσαντι, ο οποίος γίνεται ξενιστής για τον Carnage και καταφέρνει να το σκάσει από τη φυλακή. Δεύτερο, πιο fun κι απολαυστικό, αλλά όχι και πιο πετυχημένο «Venom», με τον Αντι Σέρκις στη σκηνοθεσία και τον Τομ Χάρντι στο ρόλο του υπερ-αντιήρωα που αγάπησε.

Η ταινία προβάλλεται στο NovaCinema1 στις 19.00 και στις 22.00

The Sisters Brothers main

Οι Αδερφοί Σίστερς (The Sisters Brothers) του Ζακ Οντιάρ

Ο Ιλαϊ κι ο Τσάρλι Σίστερς είναι αδέλφια και πληρωμένοι μπράβοι του «Αρχηγού», του πλούσιου προύχοντα που κινεί τα νήματα στην περιοχή τους. Οσοι κτηνοτρόφοι, αγρότες, ή απλώς χαρτοπαίκτες τού χρωστούν χρήματα βρίσκουν μπροστά τους τους τιμωρούς εκτελεστές Αδελφούς Σίστερς. Ο Τσάρλι (Χοακίν Φίνιξ) είναι ο σταρ πιστολέρο του διδύμου – γρήγορος, θανάσιμος, επιπόλαιος, αλαζόνας κι αλκοολικός. Ο Ιλαϊ (Τζον Σι Ράιλι) είναι η ήρεμη δύναμη – μεγαλύτερος, δίκαιος, συναισθηματικός, ντροπαλός, συνετός. Βρισκόμαστε βαθιά στην Αγρια Δύση: χρυσοθήρες ταξιδεύουν με καραβάνια προς το Σαν Φρανσίσκο αναζητώντας με το κόσκινό τους το αμερικανικό όνειρο σε κάθε καλιφορνέζικο ποταμό που συναντούν στο διάβα τους. Οταν ο Αρχηγός πληροφορείται ότι ένας ξένος, ο χημικός Χέρμαν Κέρμιτ Γουόρμ (Ριζ Αχμεντ) έχει μία νέα μέθοδο για εύκολη και γρήγορη εξόρυξη χρυσού, στέλνει τους Αδελφούς Σίστερς στο κατόπι του. Πρέπει να ενώσουν δυνάμεις με έναν κυνηγό κεφαλών, τον Τζον Μόρις (Τζέικ Τζίλενχαλ), ο οποίος κι εκείνος έχει πληρωθεί για να ανακαλύψει και να παραδώσει τον Γουόρμ. Μόνο που στο Φαρ Ουέστ, οι συμμαχίες αλλάζουν κι ο μόνοι νόμοι που μετράνε είναι το χρήμα και η επιβίωση. Με αυτή τη σειρά.

Αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τυχαία ένας από τους μεγαλύτερους Eυρωπαίους σκηνοθέτες, ο Γάλλος δημιουργός στην πρώτη αγγλόφωνη all-star cast ταινία του κερδίζει όλα τα στοιχήματα. Και της εμπορικότητας, και της σοφής, σκεπτόμενης παραβολής. Bραβείο Σκηνοθεσίας, Φεστιβάλ Βενετίας 2018

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00

In the Aisles 607

Στους Διαδρόμους (In The Aisles, 2019) του Τόμας Στούμπερ

Ο Κρίστιαν έχει μόλις πιάσει δουλειά σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα. Το παρελθόν του φαίνεται μόνο από τα τατουάζ στο σώμα του που δεν μπορούν να καλυφθούν από την λίγο μικρότερη από το μεγεθός του στολή εργασίας του. Και το παρόν του είναι να γεμίζει τα ράφια μόλις αδειάσουν από προιόντα με απώτερο σκοπό να γίνει χειριστής ενός από τα ανυψωτικά μηχανήματα που ανήκουν στον κάθε τομέα του καταστήματος. Οι μέρες του είναι πανομοιότυπες και στην πραγματικότητα δεν είναι μέρες, αλλά είναι νύχτες, αφού μέσα στους μεγάλους διαδρόμους του πολυκαταστήματος δεν βλέπει ποτέ τη μέρα και όταν σχολάει είναι νύχτα. Λακωνικός, μελαγχολικός, σχεδόν αόρατος από τον γύρω του κόσμο, θα αναπτύξει μια τρυφερή φιλία με τον πατρικό Μπρούνο που του μαθαίνει τη δουλειά και θα ερωτευτεί την Μαριόν, βρίσκοντας νόημα, οικογένεια και ζωή μέσα... στους διαδρόμους του νέου του σπιτιού.

Το φιλμ του Τόμας Στούμπερ είναι ρομαντικό, τρυφερό, γλυκόπικρο, μια μικρή ιστορία για τη μεγάλη ανθρώπινη μοναξιά. Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στη Berlinale του 2019, Βραβείο Σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας, 2019

Διαθέσιμο στην πλατφόρμα του ERTFLIX

Moon

Φεγγάρι (Moon, 2009) του Ντάνκαν Τζόουνς

Κάπου στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον. Ενας αστροναύτης της NASA είναι ο μόνος κάτοικος μιας διαστημικής βάσης στο φεγγάρι, μέχρι που, μετά από ένα ατύχημα, δέχεται μια επίσκεψη από τον… εαυτό του.

Ατμοσφαιρική, εσωτερική, σχεδόν αγωνιώδης αυτή η… unplugged space opera, είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες sci-fi ταινίες των τελευταίων χρόνων. Και με την υπογραφή του Ντάντκαν Τζόουνς, γιου του ίδιου του... Starman, Ντέιβιντ Μπόουι.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Vodafone


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.