Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 9 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 9 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Ραδιογράφημα μιας οικογένειας (Radiograph of a Family) της Φιρουζέ Κοσροβανί

«Η μητέρα παντρεύτηκε μια φωτογραφία του πατέρα», αναφέρει η σκηνοθέτις στην πρώτη σκηνή αυτού του ευρηματικά δομημένου και βαθιά προσωπικού ντοκιμαντέρ. Μάλιστα, μιλάει εντελώς κυριολεκτικά. Η μητέρα της, η Ταγί, όντως παντρεύτηκε μ’ ένα πορτρέτο του Χοσεΐν στην Τεχεράνη, απουσία του ίδιου του Χοσεΐν, ο οποίος σπούδαζε Ακτινολογία στην Ελβετία και αδυνατούσε να επιστρέψει στην πατρίδα του για τον γάμο. Αυτός είναι λοιπόν ο μεταφορικός και αφηγηματικός άξονας στον οποίο ξεδιπλώνεται η ιστορία ζωής μιας ιρανικής οικογένειας, όπως αποτυπώνεται στα φωτογραφικά της άλμπουμ. Στην πορεία, αποκωδικοποιείται και ανασυστήνεται ο αντίκτυπος της Ισλαμικής Επανάστασης, απεικονίζοντας τις ανεξερεύνητες και συναρπαστικές πτυχές που κρύβει μέσα του το σαγηνευτικό μωσαϊκό της σύγχρονης ιρανικής ταυτότητας.

Η ταινία προβάλλεται στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που γίνεται online έως τις 14 Μαρτίου


Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Μια μητέρα στη μικρή πόλη του Εμπινγκ, στο Μιζούρι, αναζητά ακόμη απαντήσεις για το φόνο της κόρης της λίγους μήνες πριν, ένα έγκλημα που δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα λόγω της απραγίας του τοπικού σερίφη. Ή τουλάχιστον, έτσι υποστηρίζει η ίδια, έχοντας στο μυαλό της μια ολόκληρη λίστα ενεργειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πιθανή σύλληψη του δράστη. Οταν, λοιπόν, αποφασίσει να αγοράσει τρεις παλιές διαφημιστικές πινακίδες στον εγκαταλειμμένο παλιό δρόμο που οδηγεί στην πόλη για να δημοσιοποιήσει την κατηγορία της (αν και «οι ερωτήσεις δεν αποτελούν κατηγορίες», όπως πολλαπλώς επισημαίνεται στην ταινία), οι πράξεις της όχι απλώς θα εκθέσουν τον σερίφη αλλά θα στρέψουν και ολόκληρη την πόλη εναντίον της, ανοίγοντας παλιές πληγές, ξύνοντας τραύματα που δεν έχουν ακόμα επουλωθεί και αποκαλύπτοντας έναν ανεμοστρόβιλο αντικρουόμενων συναισθημάτων, που ενσωματώνουν το χιούμορ, τη συγκίνηση και την ουσία της θλίψης σε μια τραγική αφήγηση που προδίδει την ιδιοφυΐα του Μάρτιν ΜακΝτόνα («In Bruges», «Επτά Ψυχοπαθείς»), με κάθε πιθανό τρόπο. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23:00 στον Alpha


Ηλέκτρα του Μιχάλη Κακογιάννη

Η Ηλέκτρα περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της, Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του, Κλυταιμνήστρα, και τον εραστή της, Αίγισθο. Η ευκαιρία παρουσιάζεται, όταν συναντά και πάλι τον αδερφό της, Ορέστη. Και οι δυο μαζί θα θέσουν σε εφαρμογή το φονικό τους σχέδιο.Αξεπέραστη ως σήμερα περίπτωση μεταφοράς αρχαίας τραγωδίας στο σινεμά στην πρώτη απόπειρα του Μιχάλη Κακογιάννη σ΄αυτό το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, που συνοδεύτηκε από παιάνες στο φεστιβάλ των Καννών του 1962 που αναγκάστηκε να θεσπίσει το βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Μεταφοράς για να το τιμήσει.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Ο Διπλός Εραστής (Amant Double) του Φρανσουά Οζόν

Η Κλοέ, πρώην μοντέλο και νυν part-time φύλακας σε μουσείο σύγχρονης τέχνης, πάσχει από συχνούς πόνους στην κοιλιά, γεγονός που την καθιστά ψυχολογικά ευάλωτη στις καταθλιπτικές μεταπτώσεις αυτής της ασθένειας. Με τις επισκέψεις στον γιατρό να μην αποκαλύπτουν τίποτα περισσότερο για την κατάστασή της πέρα από άγχος, η Κλοέ θα δοκιμάσει τον ψυχίατρο ως ύστατη λύση, πιθανολογώντας ότι τα συμπτώματα οφείλονται σε κάτι το ψυχοσωματικό. Όταν γνωρίσει από κοντά τον γοητευτικό Πολ, ο έρωτας θα είναι κεραυνοβόλος και για τους δύο, παρά την απαγορευτική φύση μιας σχέσης ανάμεσα σε έναν θεραπευτή και τον ασθενή του. Το επόμενο διάστημα βρίσκει το ζευγάρι να μετακομίζει μαζί, την ίδια στιγμή που η υγεία της Κλοέ μοιάζει να βελτιώνεται διαρκώς. Την επίπλαστη αυτή ευτυχία θα αρχίσουν να διασαλεύουν οι ξαφνικές υποψίες της Κλοέ για την πραγματική ταυτότητα του εραστή της, καθώς μοιάζει πεπεισμένη ότι ο Πολ δεν είναι αυτός που της παρουσιάστηκε εξαρχής. Ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτός. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV


Aloys του Τομπίας Νέλε

Μια «ταινία μυστηρίου» για το αλλόκοτο που περπατά δίπλα ή μέσα μας σε κάθε βήμα της ζωής μας. Ο Αλόις είναι ένας μεσήλικας ντετέκτιβ του οποίου η ζωή πρόκειται να αλλάξει δραματικά. Βιώνει τη ζωή από απόσταση ασφαλείας, μέσα από μια βιντεοκάμερα παρακολούθησης κι από τις αμέτρητες κασέτες της που ταξινομεί και ξαναβλέπει εμμονικά στο σπίτι του. Ένα βράδυ ο Αλόις ξυπνά μέσα σ’ ένα λεωφορείο και βλέπει πως οι πολύτιμες κασέτες του έχουν κλαπεί. Αμέσως μετά, μια μυστηριώδης γυναίκα του τηλεφωνεί. Τον εκβιάζει πως θα επιστρέψει τις κασέτες μόνο αν αυτός δεχτεί να δοκιμάσει μια παράξενη γιαπωνέζικη εφεύρεση, τον «τηλεφωνικό περίπατο». Καθώς ο Αλόις εμπλέκεται όλο και περισσότερο, κι έχοντας ερωτευτεί τη φωνή της γυναίκας, εκείνη του ανοίγει έναν καινούργιο κόσμο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi


Archive του Γκάβιν Ρόδερι

Βρισκόμαστε στο 2038. Ο Τζορτζ Αλμορ, ένας ιδιοφυής επιστήμονας εργάζεται σε ένα απομονωμένο εργαστήριο πάνω σε μια πολύ προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη, που φαντάζει ισάξια της ανθρώπινης. Το τελευταίο πρωτότυπο είναι σχεδόν έτοιμο. Αυτή η ευαίσθητη φάση είναι και η πιο ριψοκίνδυνη. Πόσο μάλλον όταν κρύβει και έναν ειδικό σκοπό, να ενωθεί ξανά με την νεκρή σύζυγό του. Αυτό το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας (και επιστημονικής ηθικής) χτίζει με ενδιαφέροντας τρόπο μια ηλεκτρισμενη υπόθεση κι έναν κόσμο που σε γοητεύει θυμίζοντας στις καλύτερες στιγμές του το «Ex Machina» ακόμη κι αν η κατασκευή του στην πορεία, χάνει λάδια.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση ή αγορά στα Apple TV, Google Play


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς