Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 17 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 17 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Alita 607

«Αλίτα: O Αγγελος της Μάχης» του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Oταν η Αλίτα ξυπνά χωρίς να θυμάται ποια είναι σε έναν μελλοντικό κόσμο που δεν αναγνωρίζει, την περιμαζεύει ο Iντο, ένας ευγενικός επιστήμονας που αντιλαμβάνεται ότι κάπου μέσα σε αυτό το ανθρωποειδές κρύβεται η καρδιά και η ψυχή μιας νεαρής γυναίκας με ξεχωριστό παρελθόν. Καθώς η Αλίτα μαθαίνει να περιπλανιέται στη νέα της ζωή και στους επικίνδυνους δρόμους της Άιρον Σίτι, ο Αΐντο προσπαθεί να την προφυλάξει από το αινιγματικό παρελθόν της, τη στιγμή που ο «περπατημένος» νέος της φίλος Χιούγκο είναι διατεθειμένος να τη βοηθήσει να ξυπνήσει τις μνήμες της. Μόνο όταν οι φονικές και διεφθαρμένες δυνάμεις της πόλης καταδιώκουν την Αλίτα, εκείνη ανακαλύπτει ένα στοιχείο για το παρελθόν της – έχει μοναδικές πολεμικές ικανότητες και αυτοί που είναι στην εξουσία θα κάνουν τα πάντα για τις υποτάξουν. Αν καταφέρει να τους ξεφύγει, ίσως να είναι το κλειδί για τη σωτηρία των φίλων της, της οικογένειάς της και του κόσμου που έμαθε να αγαπά. Ο Τζέιμς Κάμερον στην παραγωγή, ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ στη σκηνοθεσία, ένα ιαπωνικό manga που γίνεται επιτέλους ταινία. Και - με επιμέρους αδυναμίες - καταφέρνει να τιμήσει το μύθο του. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 20.00

The BFG 607

«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» («The BFG») του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ενα μικρό ορφανό κορίτσι, η Σόφι, συναντά ένα μυστηριώδη γίγαντα και μαθαίνει για τα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας του. Μαζί, θα τα βάλουν με τους πανίσχυρους - όχι και τόσο φιλικούς - γίγαντες για να σώσουν την Μεγάλη Βρετανία και θα ανακαλύψουν την αξία της φιλίας. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πετυχαίνει την καλύτερη live action μεταφορά μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ σε ένα παιδικό, αλλά αυτόματα κλασικό παραμύθι για όλες τις εποχές. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 21.00

fools rush in 607

«Και μετά Ηρθε ο Ερωτας» («Fools Rush In») του Αντι Τέναντ

Μετά από ένα one night stand με τον Αλεξ, η Ιζαμπελ διαπιστώνει ότι είναι έγκυος κι οι δυο τους αποφασίζουν να παντρευτούν. Μόνο που κανείς από τους δυο δεν έχει αποφασίσει να παραμερίσει τις... πολυτισμικές παραδόσεις του. Αυθεντικά '90ς ρομαντική κομεντί, ελαφρύ αντίδοτο στη βαριά ζέστη.

Η ταινία προβάλλεται στο Mega στις 22.10

pauline

Η Πολίν στην Πλάζ (Pauline à la Plage) του Ερίκ Ρομέρ

Η Μαριόν, μια στιλίστρια από το Παρίσι, μαζί με την 15χρονη εξαδέλφη της Πωλίν, θα βρεθούν για διακοπές σε μια παραθαλάσσια πόλη της Νορμανδίας. Εκεί θα συναντήσουν τον Πιέρ, παλιό εραστή της Μαριόν, τον Ανρί, ένα διαζευγμένο και γοητευτικό εθνολόγο και τον νεαρό Σιλβέν που αναζητά τη συντροφιά μιας κοπέλας της ηλικίας του. Στα 15 της χρόνια, η Πωλίν δεν έχει πολλές απαιτήσεις από τις καλοκαιρινές της διακοπές, εκτός από το να είναι αυτές που θα της αλλάξουν τη ζωή. Μια βόλτα στην παραλία, ένα αγόρι που θα τη ζητήσει σε χορό, ένα βινύλιο που θα παίξει μέσα στο ζεστό μεσημέρι... αυτά είναι τα υλικά που χρειάζεται για να καταλάβει τους μεγάλους, το μεγάλο μυστήριο του έρωτα και τη μεταφορική έννοια της μεγάλης βουτιάς μέσα στη θάλασσα της πραγματικής ζωής. Ο Ερίκ Ρομέρ κινηματογραφεί το καλοκαίρι της σαν μια παιδική ανάμνηση που διακόπτεται απότομα από το κύμα της ενηλικίωσης στην ταινία που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του κύκλου «Κωμωδίες και Παροιμίες», βραβεύθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και μοιάζει κάθε φορά που τη βλέπεις σαν την πιο όμορφη καλοκαιρινή ταινία που έχεις δει ποτέ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobο.

Ακροβάτες του Κήπου

Οι Ακροβάτες του Κήπου, του Χρήστου Δήμα

Καλοκαίρι του 1974 στην Ελευσίνα. Ο Ααρών, ο Στέλιος, ο Άκης, ο Γαλανός και ο Βέροιος είναι μια παρέα παιδιών γύρω στα 11. Είναι οι Ακροβάτες του Κήπου. Τα σχολεία είναι κλειστά. Τα παιδιά περνούν το χρόνο τους με παιχνίδια, μικροδουλειές, βόλτες με τα ποδήλατα. Το παιχνίδι είναι η ίδια τους η ζωή. Σ’ αυτό διοχετεύουν τη σωματική τους ενέργεια και όλη τη φαντασία. Η παρέα παίζει και εξασκείται σε μια μεγάλη Δεξαμενή ύδρευσης. Σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτή τη γειτονιά, ο Ααρών ζει το σημαντικότερο καλοκαίρι της ζωής του. Το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία. Στα μάτια των «Ακροβατών του Κήπου» τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία συγχέονται δραματικά αλλά και κωμικά. Οι αισθήσεις δεν έχουν χαλιναγωγηθεί από τη λογική. Τα παιδιά είναι παιδιά. Μεγαλώνουν, μαθαίνουν τη ζωή, προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν τον εαυτό τους λίγο πριν μπουν στον κόσμο των μεγάλων. Τον κόσμο με τις αρχαίες προκαταλήψεις, τα πάθη και τη μοίρα…Το υπέροχο, νοσταλγικό, τρυφερό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χρήστου Δήμα, με πρωταγωνιστές τους Γιώτα Φέστα, Θέμιδα Μπαζάκα, Χρήστο Νομικό, Ερση Μαλικένζου, Βάνα Ραμπότα, Αθηνά Παππά, Γιώργο Μαρίνο, Νένα Μεντή, Μηνά Χατζησάββα, Μιχάλη Ευριπιώτη, Γιώργο Παππά, Μίλτο Σωτηριάδη, Στάθη Βράχα, Θέμη Μητρόπουλο, Δημήτρης Θωμά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στην iPLATFORMA και στο Viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.