Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου
MyFrenchFilmFestival

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Enormous 607

Enormous (Énorme) της Σοφί Λετουρνέρ

Η Κλερ είναι μια παγκοσμίου φήμης πιανίστα. Ταξιδεύει στον κόσμο δίνοντας κονσέρτα με την βοήθεια και την φροντίδα του συζύγου της, ατζέντη της και προσωπικού της βοηθού Φρεντερίκ. Για κάποιο λόγο, όταν στην διάρκεια μιας πτήσης γίνεται μάφρτυρας μιας γέννας, η επιθυμία να αποκτήσει παιδί κατακλύζει τον Φρεντερίκ. Κι αποφασισμένος να το κάνει πράξη, αλλάζει τα αντισυλληπτικά χάπια της Κλερ, η οποία σύντομα ξυπνά στον χειρότερο εφιάλτη της: είναι τεράστια.

Μέρος του Διαγωνιστικού Προγράμματος του My French Film Festival που ξεκινά σήμερα τις διαδικτυακές προβολές του. Στην 11η διοργανωση του, το παγκόσμιο φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου έχει γίνει πλέον θεσμός, προσφέροντας την βεβαιότητα πως εκεί μπορείς να ανακαλύψεις ταινίες και δημιουργούς που αποκαλύπτουν όλες τις πτυχές του σύγχρονου γαλλικού σινεμά.

Από τις 15 Ιανουαρίου κι ώς τις 15 Φεβρουαρίου στο MyFrenchFilmFestival.com, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δέκα μεγάλου και δέκα μικρού μήκους ταινίες στα διαγωνιστικά του τμήματα, αλλά και πολλές ακόμη ταινίες εκτός συναγωνισμού οργανωμένες σε θεματικές όπως «για πάντα νέοι», «τρελές αγαπημένες οικογένειες», «γαλλικές ιστορίες φαντασμάτων». Οι μικρού μήκους ταινίες θα ειναι διαθέσιμες δωρέαν σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι μεγάλου μήκους (υποτιτλισμένες σε δέκα γλώσσες) κοστίζουν €1.99 η κάθε μία (ή €7.99 για ένα πακέτο ταινιών).

Το «Enorme» προβάλλεται στο MyFrenchFilmFestival - διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε εδώ

horse money 607

Horse Money του Πέδρο Κόστα

Ο Βεντούρα διανύει μια νύχτα που μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ, συντροφιά με τα φαντάσματα του παρελθόντος του. Ονειρικές παραισθήσεις μιας χαμένης ψυχής: αυτής μιας καταπιεσμένης, κακομεταχειρισμένης, ξεχασμένης λαϊκής τάξης της Πορτογαλίας. Ο Πέδρο Κόστα, ο σπουδαιότερος σύγχρονος Πορτογάλος δημιουργός, μ' αυτή την ταινία του, του 2014, βραβευμένη στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, δίνει φωνή στους αφανείς και προσφέρει μια σπάνια κινηματογραφική εμπειρία.

Η ταινία προβάλλεται στο Mubi, για ένα 24ωρο, ως «ταινία της ημέρας»

Asako 607

Η Διπλή Ζωή της Ασάκο του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

Η Ασάκο γνωρίζει τον Μπακού σε μια έκθεση φωτογραφίας και αυτό είναι αρκετό για να ερωτευτούν παράφορα. Σαν να είναι οι μόνοι άνθρωποι που γνώρισαν ποτέ την έννοια του «κεραυνοβόλου έρωτα» θα αψηφήσουν τις πιθανότητες του «για πάντα» και θα ζήσουν σαν όλος ο κόσμος να υπάρχει για να χωρέσει τον έρωτά τους. Μέχρι τη στιγμή που ο Μπακού θα εγκαταλείψει την Ασάκο. Εξι χρόνια μετά, η Ασάκο θα πιστέψει ότι ξαναβρήκε τον Μπακού σε μια επιχείρηση με σάκε δίπλα στο καφέ όπου δουλεύει. Θα τον συναντήσει για να ανακαλύψει ότι το όνομά του είναι Ριοέι, θα τον φλερτάρει και θα ζήσει μαζί του χωρίς ποτέ να του αποκαλύψει την ομοιότητα με τον προηγούμενη εραστή της. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Η Διπλή Ζωή της Ασάκο».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.

sound of metal 607

Sound of Metal του Ντάριους Μάρντερ

Ο Ριζ Αχμέντ υποδύεται τον Ρούμπεν, τον ντράμερ ενός «θορυβώδους» ντουέτου στο οποίο παίζει μαζί με την σύντροφό του Λου. Η μπάντα τους, βρίσκεται στο μέσο μιας μεγάλης περιοδείας σε μικρά venues, όταν κάτι απροσδόκητο κι εν δυνάμει καταστροφικό συμβαίνει: Ο Ρούμπεν αντιλαμβάνεται ότι χάνει την ακοή του και μια επίσκεψη σε έναν γιατρό θα το επιβεβαιώσει. Το 80% έχει ήδη χαθεί και για να προστατεύσει το υπόλοιπο 20% θα πρέπει να αποφύγει κάθε δυνατό θόρυβο. Μόνο που εκείνος, μοιάζει να έχει αντικαταστησει το high της ηρωίνης με την ένταση των ντραμς και να έχει στηρίξει την ευημερία της σχέσης του με την Λου πάνω στην επιτυχία της μπάντας και το τελευταίο που θέλει να κάνει είναι να δυναμιτίσει αυτή την πιθανότητά του στην ευτυχία. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Sound of Metal» και δείτε την ταινία για να παρακολουθήσετε την πορεία του Ριζ Αχμέντ προς τα μεγάλα βραβεία της χρονιάς.

H ταινία προβάλλεται στο Amazon Prime.

ακαδημία πλάτωνος 607

Ακαδημία Πλάτωνος του Φίλιππου Τσίτου

Κάθε πρωί, ο Σταύρος σηκώνει τα μεταλλικά στόρια του ψιλικατζίδικου, κρεμάει τις αθλητικές εφημερίδες και τακτοποιεί τις καρέκλες όπου θα κάτσει με τους φίλους του όλη τη μέρα. Απέναντι, στο πεζοδρόμιο, ο σκύλος ενός απ’ αυτούς, ο Πατριώτης, γαυγίζει σ’ όποιον Αλβανό περνάει, πράγμα που τους κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Μέσα στο ψιλικατζίδικο, η μητέρα του Σταύρου, στα πρόθυρα του Αλτσχάιμερ, λαγοκοιμάται στην πολυθρόνα της. Αυτή η ρουτίνα ταρακουνιέται ξαφνικά τη μέρα που η γηραιά κυρία πέφτει στην αγκαλιά ενός Αλβανού εργάτη αποκαλώντας τον «Γιέ μου», στα αλβανικά! Ο Φίλιππος Τσίτος σκηνοθετεί τους γεμάτους προκαταλήψεις ήρωές του μ’ ένα μείγμα κριτικής ματιάς και κατανόησης, ελαφρότητας και απελπισίας, παίρνοντας απ' τους ηθοποιούς του και, κυρίως, έναν απαράμιλλο Αντώνη Καφετζόπουλο, αξιοσημείωτες ερμηνείες. Η ταινία απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο: Ανδρικής Ερμηνείας (Αντώνης Καφετζόπουλος), Οικουμενικό Βραβείο και Βραβείο Νεότητας.

Η ταινία προβάλλεται στην iplatforma της StraDa Films

μεσάνυχτα στον κήπο του καλού και του κακού 607

Μεσάνυχτα στον Κήπο του Καλού και του Κακού του Κλιντ Ιστγουντ

Ενας ρεπόρτερ πηγαίνει στη Σαβάνα της Τζόρτζια για αποστολή, αλλά εμπλέκεται στη ζωή και τον μυστηριώδη θάνατο του εκατομμυριούχου της περιοχής. Βασισμένη στο βιβλίο του Τζον Μπέρεντ, με πρωταγωνιστές τον Τζον Κιούζακ και τον Κέβιν Σπέισι, η ταινία που μας έρχεται από μια 25ετία κι ένα σύμπαν μακριά.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.00

fast and furious 6 607

Fast and Furious 6 του Τζάστιν Λιν

Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή… Εχοντας καταχωρηθεί προ πολλού ως ένα guilty pleasure υπεράνω κριτικής, το έκτο μέρος του «Fast & Furious» μπορεί να κατηγορηθεί μόνο επειδή κάποια στιγμή προσπαθεί να γίνει κανονική ταινία. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 21.00


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς