Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη 10 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη 10 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Ο Τελευταίος Χιλιμπίλης των Νταϊάν Σάρα Μπουζγκάρου και Τόμας Τζένκο

Στην πολιτεία του Κεντάκι λέγεται συχνά ότι οι κάτοικοι νιώθουν πιο κοντά στα Απαλάχια Όρη παρά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Όσοι έχουν απομείνει στην περιοχή αποκαλούνται μειωτικά «χιλμπίληδες». Ο Μπράιαν Ρίτσι, ένας καλοσυνάτος ντόπιος εργάτης και στοργικός πατέρας, αντιμετωπίζει τον χαρακτηρισμό αυτόν με περηφάνια: τον χρησιμοποιεί τακτικά στα λεπταίσθητα ποιήματα που γράφει, για να ορίσει την ταυτότητά του και να γκρεμίσει τα στερεότυπα. Μακριά από τα παραδοσιακά αφηγήματα για την άγρια φύση της χώρας, η ταινία καταθέτει μια ύστατη κινηματογραφική μαρτυρία, αλλά και μια μαγευτική ελεγεία, για έναν κόσμο που εξαφανίζεται – περιμένοντας να επινοηθεί από την αρχή.

Η ταινία προβάλλεται στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που γίνεται online έως τις 14 Μαρτίου

the scenic route 607

The Scenic Route του Μαρκ Ραπαπόρτ

Σε ένα εστιατόριο μια μέρα, η Εστέλ παρατηρεί έναν άνδρα, τον Πολ, ο οποίος φαίνεται να της δίνει μεγαλύτερη προσοχή παρά στη γυναίκα του. Αργότερα πέφτει πάνω του ξανά. Εχει διαπραχθεί μια δολοφονία, η οποία τους φέρνει πιο κοντά. Οταν η αδερφή της, η Λένα αρχίζει να σαγηνεύει τους άντρες και να τους φέρνει σπίτι, ο Πολ είναι ένας από αυτούς. Οπως σε όλες τις ταινίες του, έτσι κι εδώ αφορά συναισθηματικές σχέσεις και αιμομιξίας. Οι ταινίες του Ραπαπόρτ έχουν συχνά επιρροές από την όπερα καθώς ο ίδιος προσελκύεται από τη μουσική, τη δραματική δομή και τη συναισθηματική ίντριγκα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση προς 4,5 ευρώ, από το φεστιβάλ του Rotterdam στο πλαίσιο του αφιερώματος IFFR Unleashed: 50/50 που επιλέγει πενήντα ταινίες, μία από κάθε διοργάνωση του φεστιβάλ.

happy end 607

Happy End του Μίκαελ Χάνεκε

Η Αν (Ιζαμπέλ Ιπέρ) έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση από τον πατέρα της, Ζορζ (Ζαν-Λουί Τρεντινιάν) έχοντας να διαχειριστεί τις πιθανώς καταστροφικές συνέπειες ενός εργατικού ατυχήματος σε ένα από τα εργοτάξια της επιχείρησης ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τον γάμο της με τον Λόρενς. Ο αδερφός της (Ματιέ Κασοβίτς) αναλαμβάνει την επιμέλεια της έφηβης κόρης του από τον πρώτο του γάμο μετά τη μυστηριώδη δηλητηρίαση της μητέρας της και πρώην συζύγου του. Όμως τι μυστικά κρύβει; Αινιγματική στην αφήγησή της και σκληρή όσο και η ειρωνεία του τίτλου της, η ταινία του Μίκαελ Χάνεκε ξεγελά για το πόσες και πόσο ικανοποιητικές απαντήσεις δίνει στις μεγάλες ερωτήσεις που θέτει σχετικά με το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Happy End».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.


Η Εκτη Αίσθηση του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ενας παιδοψυχολόγος προσπαθεί να προσεγγίσει ένα 8χρονο αγόρι, που ισχυρίζεται ότι το επισκέπτονται φαντάσματα, για να το βοηθήσει να ξεπεράσει τους φόβους του, αλλά και να απολυτρωθεί ο ίδιος από τις ενοχές για μια επαγγελματική αποτυχία του παρελθόντος. Η ταινία αποτελεί το ντεμπούτο του Σιάμαλαν ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος και εισήγαγε το κοινό στα κινηματογραφικά χαρακτηριστικά του, κυρίως την εμμονή του για τα σοκαριστικά και ανατρεπτικά φινάλε.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ALPHA.


Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται της Σελίν Σιαμά

Βρετάνη, 1770. Μία κοντέσα προσλαμβάνει την Μαριάν, νεαρή ταλαντούχα ζωγράφο, για να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο της μοναχοκόρης της, Ελοΐζ. Η παράδοση του 18ου αιώνα θέλει κάθε νεαρή ντεμπιτάντ, που οι γονείς της την υπόσχονται σε γάμο σε κάποιον κληρονόμο της τάξης τους, να του προσφέρει πρώτα το ποτρέτο της. Ο πατέρας της Μαριάν είχε ζωγραφίσει το αντίστοιχο γαμήλιο πορτρέτο της κοντέσας – χρόνια πριν. Οταν λοιπόν πληροφορούμαστε ότι η Ελοΐζ αρνείται να ποζάρει και η Μαριάν (με την πρόφαση της συνοδού στις βόλτες της) πρέπει να τη ζωγραφίσει από μνήμης, καταλαβαίνουμε μία πρώτη, αυθόρμητη, πράξη αντίστασης. Δυνατή, ευφυής, ευφάνταστη, καλογραμμένη και με ηχηρό μήνυμα. Ταινία από ταλαντούχα γυναίκα σκηνοθέτη, με υπέροχες γυναίκες ηρωίδες και πραγματικό γυναικείο βλέμμα. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται».

Η ταινία προβάλλεται στις 01.50 στο Nova Cinema 1 HD.


Personal Shopper: Η Βοηθός του Ολιβιέ Ασαγιας

Η Μορίν της Κρίστεν Στιούαρτ στην ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς είναι μια Αμερικανίδα στο Παρίσι, που δουλεύει ως personal shopper για την Κίρα, μια κακομαθημένη σταρ. Κουβαλά τα ρούχα και τα κοσμήματα που δανείζεται για τις εμφανίσεις της στο σπίτι και τα επιστρέφει πίσω στους οίκους απ΄ όπου τα παίρνει. Στο ενδιάμεσο, επισκέπτεται το σπίτι που ζούσε κάποτε, μια έπαυλη στα προάστια προσπαθώντας να επικοινωνήσει με το πνεύμα του νεκρού δίδυμου αδελφού της. Ο Λούις ήταν κι εκείνος μέντιουμ κι έπασχε από την ίδια σπάνια καρδιακή δυσμορφία με την Μορίν, η οποία σ΄εκέινον απέβη απρόσμενα μοιραία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Personal Shopper: Η Βοηθός».

Η ταινία προβάλλεται σε streaming από τη StraDa Films.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς