Buzz

Μαντέψτε ποια είναι η πρώτη ταινία που προέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (χτες το απόγευμα)

στα 10

Την ώρα που η Αμερική, από τα SAG Awards ως τα αεροδρόμια, διαμαρτύρονταν για το #muslimban, ο Ντόναλντ Τραμπ είδε την πρώτη του ταινία στον Λευκό Οίκο. Κι ήταν αυτή...

Μαντέψτε ποια είναι η πρώτη ταινία που προέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (χτες το απόγευμα)

Update 31.01: Δείτε στο τέλος του κειμένου πώς αντέδρασε, στην εκπομπή της, η Ελεν ΝτεΤζένερις, εξηγώντας στον Ντόναλντ Τραμπ την πλοκή του «Finding Dory»

Μέσα στο Σαββατοκύριακο όπου ολόκληρος ο κόσμος, αλλά και η ίδια η Αμερική, στράφηκε μεγαλόφωνα εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και των πρόσφατων αποφάσεών του για την απαγόρευση εισόδου στις Η.Π.Α. κατοίκων από μουσουλμανικές χώρες, ο Πρόεδρος αποφάσισε να περάσει το απόγευμα της Κυριακής στο Λευκό Οίκο, μαζί με την οικογένειά του κι άλλη παρέα και να δει μια ταινία: η επιλογή του ήταν το «Finding Dory», η ταινία της Pixar που αφηγείται την ιστορία της δυστυχισμένης Ντόρι που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει την οικογένεια που έχει χάσει, διασχίζοντας απ' άκρη σ' άκρη τον κόσμο (εντάξει, τον ωκεανό) και τα καταφέρνει κυρίως χάρη στην καλοσύνη των ξένων.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: 2017 SAG Awards. Σαρωτικός νικητής, οι διαμαρτυρίες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Finding Dory baby Dory 607

Η συνήθεια της «επίσημης» προβολής ταινιών στον Λευκό Οίκο κρατά χρόνια, ήδη από τις αρχές του 1900, όταν το Χόλιγουντ αποφάσισε να κάνει τα πονήματά του εύκολα προσβάσιμα στον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Η πρώτη ταινία που παίχτηκε μέσα στον Λευκό Οίκο ήταν η «Γέννηση Ενός Εθνους» το 1915, για τα μάτια του Γούντροου Γουίλσον. Ο Ντόναλντ Τραμπ, αντίθετα, επέλεξε κάτι αρκετά πιο ανώδυνο, αφότου πρώτα, όπως είπαν πηγές, ταλαντεύτηκε και προς την οικογενειακή φαρσοκωμωδία «Γιατί Αυτόν;»!

Διαβάστε ακόμη: Η Ακαδημία απαντά για την απουσία του Ασγκάρ Φαραντί στα Οσκαρ λόγω της απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ σε κατοίκους μουσουλμανικών χωρών

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ απολάμβανε το «Finding Dory», όπως κι ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, πληθώρα διαμαρτυριών διοργανώθηκαν σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, αλλά και στα βασικά αεροδρόμια, με (κινηματογραφικό) αποκορύφωμα τις τρανταχτές διαμαρτυρίες όλων των συντελεστών ταινιών που βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ του Σάντανς, τα βραβεία των Αμερικανών Παραγωγών (PGA) και των Αμερικανών Ηθοποιών (SAG). Η συγκυρία φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ελεν ΝτεΤζενέρις, που δανείζει στην Ντόρι τη φωνή της κι έσπευσε να σχολιάσει στο twitter:

Η απάντηση, μάλιστα, του Τζαντ Απατοου έκλεισε τον κύκλο όπως του αρμόζει:

Update 31.01: Δείτε παρακάτω πώς αντέδρασε, στην εκπομπή της, η Ελεν ΝτεΤζένερις, εξηγώντας στον Ντόναλντ Τραμπ την πλοκή του «Finding Dory»

finding dory 607

Στο χτεσινό σόου της, η Ελεν ΝτεΤζένερις σχολίασε την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ με τον παρακάτω απολαυστικό μονόλογο:

Δε μιλώ πολιτικά στην εκπομπή, οπότε δε θα μιλήσω για τον ταξιδιωτικό αποκλεισμό. Θα μιλήσω μόνο για το απόλυτα απολιτίκ, οικογενειακό, βραβευμένο από το κοινό, «Finding Dory». Λοιπόν, το «Finding Dory» είναι, βέβαια, η ιστορία ενός ψαριού που λέγεται Ντόρι. Η Ντόρι ζει στην Αυστραλία κι αυτοί εδώ είναι οι γονείς της και ζουν στην Αμερική. Και δεν ξέρω ποιο είναι το θρήσκευμά τους, αλλά ο μπαμπάς της ακούγεται λιγάκι Εβραίος. Δεν πειράζει.

Η Ντόρι φτάνει στην Αμερική με τους φίλους της, Μάρλιν και Νέμο. Καταλήγει στο Ινστιτούτο Υποβρύχιας Ζωής, πίσω από ένα μεγάλο τείχος. Ολοι τους πρέπει να σκαρφαλώσουν πάνω απ' το τείχος και, δεν θα το πιστέψετε, αλλά το τείχος δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στο να τους κρατήσει απ' έξω. Αυτή είναι η Μπέκι. Δεν έχει και μεγάλη σημασία - είναι απλώς ένα ξεκαρδιστικό στοιχείο που ρποσφέρει στην υπέροχη αφήγηση.

Παρότι η Ντόρι μπαίνει στην Αμερική, καταλήγει χωρισμένη από την οικογένειά της, αλλά τα άλλα ζώα βοηθούν την Ντόρι. Ζώα που ούτε καν τη χρειάζονται. Ζώα που δεν έχουν τίποτε κοινό μαζί της. Τη βοηθούν, παρότι έχουν εντελώς διαφορετικά χρώματα. Γιατί αυτό κάνεις όταν δεις κάποιον που έχει ανάγκη - τον βοηθάς.

Ελπίζω ότι αυτό είναι το στοιχείο που μαθαίνει όποιος βλέπει το «Finding Dory». Συντονιστείτε και την ερχόμενη εβδομάδα που θα σας εξηγήσω τι σημαίνουν τα δικαιώματα της γυναίκας, με αφορμή την ταινία «Mr. Wrong».

Οπου, φυσικά, «Mr. Wrong» είναι η ταινία του 1996, όπου η Ελεν ΝτεΤζένερις πρωταγωνιστούσε απέναντι στον Μπιλ Πούλμαν: η μοναχική ηρωίδα της πίστεψε ότι βρήκε τον τέλειο άντρα, ώσπου ήρθε στην επιφάνεια η διπλή προσωπικότητά του, παρανοϊκή, κτητική και εγκληματική!

Διαβάστε ακόμη: