Buzz

«Είναι ντροπιαστικό και ανήθικο». Καλλιτέχνες και ηθοποιοί αντιδρούν στον CGI Τζέιμς Ντιν

στα 10

Οι Κρις Εβανς, Ελάιτζα Γουντ και Ζέλντα Γουίλιαμς ήταν μερικοί από τους καλλιτέχνες που εξέφρασαν την οργή τους στα social media για την απόφαση δυο σκηνοθετών να βάλουν τον Τζέιμς Ντιν να πρωταγωνιστήσει στη ταινία τους ως CGI.

«Είναι ντροπιαστικό και ανήθικο». Καλλιτέχνες και ηθοποιοί αντιδρούν στον CGI Τζέιμς Ντιν

Η είδηση ότι δυο σκηνοθέτες αποφάσισαν να ζωντανέψουν ξανά τον Τζέιμς Ντιν, με την βοήθεια της τεχνολογίας, για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία τους «Finding Jack» προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Μερικές ήταν γέλια και χλευασμοί, άλλες κάποιες απορία και περιέργεια για το τελικά αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα οι περισσότερες από αυτές ήταν γεμάτες οργή.

Αμέσως μετά την είδηση αυτή αρκετοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και αρκετοί ηθοποιοί όπως ο Κρις Εβανς και Ελάιτζα Γουντ, φανς και κριτικοί κινηματογράφου εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους και την οργή τους για αυτό που οι Αντον Ερνστ και Τάτι Γκόλικ, δυο άγνωστοι μέχρι πρότινος σκηνοθέτες, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν CGI για να βάλουν τον Τζέιμς Ντιν, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 24 ετών το 1955 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στην ταινία τους.

Διαβάστε ακόμα: Οταν ο Ντένις Στοκ άφηνε στην αθανασία τον Τζέιμς Ντιν

james dean 607

«Είναι μια ντροπή στην κληρονομία του Ντιν, μια κινηματογραφική ιεροσυλία» είπαν κάποιοι κριτικοί, ενώ η Ζέλντα Γουίλιαμς, η κόρη του εκλιπόντος Ρόμπιν Γουίλιαμς, είπε πως «θέτει ένα τόσο άσχημο θεμέλιο για το μέλλον της υποκριτικής», με τον Εβανς να προσθέτει πως η απόφαση αυτή είναι «ντροπιαστική». Φυσικά όλοι τους σχολιάζουν πως δεν είναι δυνατόν να μην μπόρεσαν να βρουν ένα από τους τόσους χιλιάδες άνεργους ηθοποιούς να παίξει τον συγκεκριμένο ρόλο και αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε αυτό.

Και οι ίδιοι οι Ερνστ και Γκόλικ, για έναν περίεργο λόγο, δείχνουν να απορούν για όλο αυτό τον κακό πανικό που προκάλεσε η απόφαση τους. «Πραγματικά δεν το καταλαβαίνουμε. Ποτέ δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε όλο αυτό ένα μαρκετίστικο κόλπο για την ταινία μας», δήλωσε ο Ερνστ στο The Hollywood Reporter. Οι ίδιοι είπαν πως είχαν πάντα τις καλύτερες προθέσεις και δεν είχαν σκοπό να αμαυρώσουν την κληρονομία που είχε αφήσει πίσω του ο Ντιν. Εξάλλου, όπως είχαν δηλώσει, είχαν και την πλήρη υποστήριξη της οικογένειάς του.

«Νομίζω πως θα ήθελαν η κληρονομία αυτή [του Ντιν] να παραμείνει ζωντανή. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε εδώ. Καταφέραμε να κάνουμε μια ολόκληρη νέα γενιά κινηματογραφόφιλου κοινού να προσέξουν τον Ντιν», συνέχισε ο Ερνστ. Μάλιστα χαρακτήρισε το όλο καστ του Ντιν στο «Finding Jack» με εκείνο της Κάρι Φίσερ στο «Star Wars». «Τα ψηφιακά εφέ είναι ένα εργαλείο. Οποιοσδήποτε έρχεται πίσω στη ζωή με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να τον σεβόμαστε», ενώ ολοκλήρωσε πως εάν η Φίσερ δεν ήθελε να συμμετέχει σε καμία άλλη ταινία μετά τον θάνατό της τότε «αυτό θα πρέπει να είναι η γραμμή που δεν θα πρέπει να ξεπερνάμε. Πρέπει πάντα να τιμούμε τις επιθυμίες του αποθανόντος και να ενεργούμε με σεβασμό και αξιοπρέπεια.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Αντον Κόρμπιν ξαναφέρνει τον Τζέιμς Ντιν στην οθόνη

james dean 607

Η ιδέα το να φέρνουν νεκρούς ηθοποιούς πίσω στην οθόνη δεν είναι πρωτάκουστο. Στην ταινία «Sky Captain and the World of Tomorrow» του Κέρι Κόνραν, το 2004, έφεραν πίσω τον Λόρενς Ολίβιε στον ρόλο του κακού μέσω αρχειακού υλικού, ενώ σε ένα επεισόδιο του «Tales from the Crypt» πρωταγωνίστησε ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, πάλι μέσω αρχειακού υλικού. Για να μη μιλήσουμε για τις αμέτρητες φορές όπου, μέσω ολογραμμάτων, νεκροί τραγουδιστές βρέθηκαν στην σκηνή για να πουν ένα ακόμα τραγούδι.

Το «Finding Jack» βασίζεται στο βιβλίο του Γκάρεθ Κρόκερ, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα εγκατάλειψης σκυλιών στο πόλεμο του Βιετνάμ. Η ταινία μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας στις αίθουσες. Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις αντιδράσεις καλλιτεχνών στα social media.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ρίτσαρντ Ντάβαλος ήταν ένα pop icon