Industry

«24 Λέξεις το Δευτερόλεπτο», με τον Ζαχαρία Μαυροειδή στο Fårö

στα 10

Σεμινάριο συγγραφής σεναρίου σε 10 συναντήσεις θα διδάξει, για τρίτη χρονιά, ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος του «Απόστρατου».

Flix Team
«24 Λέξεις το Δευτερόλεπτο», με τον Ζαχαρία Μαυροειδή στο Fårö

Με τον τίτλο «24 Λέξεις το Δευτερόλεπτο», ο Ζαχαρίας Μαυροειδής του «Ξεναγού» και του «Απόστρατου» επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Fårö για ένα νέο κύκλο 10 συναντήσεων όπου οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στη συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων, αναπτύσσοντας και ολοκληρώνοντας τις δικές τους ιδέες.

Δείτε ποιες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου

Μέσα από θεωρία, ασκήσεις και τη συλλογική συμμετοχή, όσες και όσοι ενταχθούν στην ομάδα θα μπορέσουν να προσεγγίσουν την επίπονη ενίοτε διαδικασία συγγραφής με έναν απολαυστικό και άκρως βοηθητικό τρόπο.

Το σενάριο είναι ένα από τα πιο απαιτητικά είδη γραφής. Οπως η παρτιτούρα ενός μουσικού έργου, έτσι και το σενάριο μιας ταινίας (ή ενός ντοκιμαντέρ, ενός διαφημιστικού κ.ο.κ.) αποτελεί προσχέδιο ενός έργου προς εκτέλεση. Ενα προσχέδιο το οποίο φιλοδοξεί να ζωντανέψει με περιορισμένες λέξεις, γλαφυρές εικόνες και ήχους, υπακούοντας ταυτόχρονα σε αυστηρούς κανόνες μορφοποίησης.

Πώς επιτυγχάνεται αυτός ο φιλόδοξος στόχος; Μέσα από τις διαλέξεις αυτού του κύκλου ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ζαχαρίας Μαυροειδής παρουσιάζει μια πρωτότυπη προσέγγιση στην τέχνη της σεναριογραφίας η οποία συνδυάζει θεωρητικά εργαλεία της αφηγηματολογίας (narratology) και της θεωρίας του κινηματογραφικού σεναρίου.

Στόχος είναι η αποκωδικοποίηση του ρόλου του σεναρίου στην κινηματογραφική αφήγηση και η αναγνώριση των εργαλείων που έχει ο σεναριογράφος στη διάθεσή του. Οι διαλέξεις συνδυάζουν θεωρία και πρακτική μέσα από σειρά ασκήσεων πάνω σε εξειδικευμένα συστατικά της αφήγησης.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου, τα συμμετέχοντα άτομα θα δουλέψουν εντατικά πάνω σε ένα σενάριο μικρού μήκους ταινίας. Για το λόγο αυτό, όσες και όσοι συμμετέχουν θα καταθέσουν πριν την αρχή του σεμιναρίου μια ιδέα για ταινία”.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία Εναρξης: Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
Ωρες Διεξαγωγής: 19.00 - 22.00
Αριθμός Συναντήσεων: 10
Κόστος Διδάκτρων: 300€ (+24% Φ.Π.Α.) | 270€ (+24% Φ.Π.Α.) για φοιτήτριες/φοιτητές και κατόχους κάρτας ανεργίας
Οι συναντήσεις θα γίνουν αποκλειστικά δια ζώσης
Ενημέρωση & Εγγραφές: info@faro.gr
Site | Facebook | Instagram
Fårö Creative Learning, Εβρου 14, Τ.Κ. 115 27, T: 210 7717544