Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Faraway» του Γιώργου Ζώη επιλέγεται στο Berlinale Co-Production Forum

στα 10

O Γιώργος Ζώης και το νέο του πρότζεκτ είναι ανάμεσα στις 10 παραγωγές που θα συζητηθούν στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2020.

Το «Faraway» του Γιώργου Ζώη επιλέγεται στο Berlinale Co-Production Forum

Ηδη το σενάριο του «Faraway», της νέας ταινίας του Γιώργου Ζώη, έχει επιλεχθεί ανάμεσα στα 9 του «Next Step» της Εβδομάδας Κριτικής των Καννών. Σήμερα μαθαίνουμε ότι το πρότζεκτ είναι και πάλι ένα από τις 10 διεθνείς παραγωγές που επιλέχθηκαν στο Talent Project Market στo Berlinale Co-Production Forum.

Στο Talent Project Market της φετινής Berlinale (η Αγορά του Βερολίνου θα ανοίξει λίγες μέρες μετά την έναρξη του κινηματογραφικού φεστιβάλ, στις 22 Φερουαρίου) συμπεριλαμβάνει φέτος ταινίες που βρίσκονται σε προπαραγωγή από διάφορες χώρες και πολύ διαφορετικές κινηματογραφίες - από την Μ. Βρετανία, την Αμερική και τον Καναδά, μέχρι την Ινδονησία, το Αζαρμπαϊτζάν και την Ελλάδα!

Δείτε κι αυτό: Ο Γιώργος Ζώης σκηνοθετεί τη νύχτα που δεν ξημερώνει ποτέ στο «Κακό Ποίημα» του Γιαν Βαν

Το «Faraway» είναι μία ιδέα που ο Ζώης αποφάσισε να πραγματοποιήσει, πριν την μεταφορά του «Third Kind» (το μεταποκαλυπτικό sci-fi θρίλερ, είχε κάνει πέρσι την πρεμιέρα του στην Εβδομάδα Κριτικής του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών) σε μεγάλου μήκους.

Τι είναι το «Faraway»; Ενα ρομαντικό θρίλερ.

Μία ιστορία αγαπης σ' ένα στοιχειωμένο σπίτι.

Μόνο αυτό γνωρίζουμε προς το παρόν.

Το σενάριο υπογράφει ο Ζωής με τη Θεοδώρα Καπράλου, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η Μαρία Δρανδάκη από την Homemade Films και η Αντιγόνη Ρώτα από την Squaredsquare FIlms. Συμπαραγωγοί είναι οι Στέλιος Κοτιώνης και Βέτα Χατζηιωάννου από τη FOSS Productions

Τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί για το 2020.

Διαβάστε περισσότερα: