Industry

Το «Third Kind» του Γιώργου Ζώη επιλέγεται στο Cinelink

στα 10

Το «Third Kind», το νέο μεγάλου μήκους σενάριο του Γιώργου Ζώη, επιλέχθηκε στο Cinelink κι ο δημιουργός βρίσκεται ήδη στο Σεράγεβο για την πρώτη φάση ανάπτυξης (script sessions) του πρότζεκτ. Διαβάστε περισσότερα...

Το «Third Kind» του Γιώργου Ζώη επιλέγεται στο Cinelink

Γνωρίζουμε την ομότιτλη μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη: το «Third Kind», το μεταποκαλυπτικό sci-fi θρίλερ, είχε κάνει πέρσι την πρεμιέρα του στην Εβδομάδα Κριτικής του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών.

Διαβάστε περισσότερα: για τη μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη «Third Kind» και δείτε το trailer

Ο Γιώργος Ζώης μάς είχε πει από τότε, ότι στα άμεσα σχέδιά του είναι να αναπτύξει το σενάριο για να γυρίσει το «Third Kind» ως μεγάλου μήκους ταινία (που θα ακολουθήσει τα «Interruption» και «Binaural»).

Σήμερα μαθαίνουμε ότι «Third Kind» μεγάλου μήκους σενάριο του επιλέχθηκε στο Cinelink ( 8 μόνο προτζεκτς επιλέχτηκαν από τα 160 που διαγωνίζονταν) και αυτές τις μέρες, ο Ζώης βρίσκεται στο Σεράγεβο για την πρώτη φάση των δράσεων (script sessions). Τον Αύγουστο θα επιστρέψει για τις CineLink Industry Days.

Third Kind 607

H διευθύντρια του CineLink Αμρα Μπάκσικ Τσάμο δήλωσε: «Η επιλογή μας αποκαλύπτει μία νέα γενιά δημιουργών, με ιστορίες που απαιτούν να ακουστούν και ταλέντο συναρπαστικής, δυνατής κινηματογραφικής αφήγησης. Παρόλο που τα 8 αυτά πρότζεκτς διαφέρουν σε πολλά, έχουν κάτι κοινό: την επαναξέταση της ταυτότητας - ένα θέμα που απασχολεί τις σύγχρονες γενιές της Ευρώπης. Τα πρότζεκτς που επιλέξαμε είναι έξυπνα, παθιασμένα και προκαλούν έναν διεθνή διάλογο και είμαστε περήφανοι που τα υπογράφουν νέα ταλέντα που προέρχονται από τις χώρες που εκπροσωπούμε...»

Δεν ξέρουμε αν το «Third Kind» θα ακολουθήσει έστω την ιδέα της μικρού μήκους (Η Γη έχει εγκαταλειφθεί και το ανθρώπινο είδος έχει αναζητήσει καταφύγιο στο διάστημα. Τρεις αρχαιολόγοι του μέλλοντος επιστρέφουν, για να αναζητήσουν την πηγή ενός μυστηριώδους πεντάτονου σήματος που εκπέμπεται από την Γη) ή θα πάρει το ύφος και την ατμόσφαιρα μόνο του πρότζεκτ για να συνθέσει κάτι διαφορετικό.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για ένα «Balcan sci-fi, με γυρίσματα σε πραγματικα locations, που έχουν την ρετρό φουτουριστική σοβιετική αρχιτεκτονική...»

Παραγωγοί είναι ο Στέλιος Κοτιώνης (Foss Productions) και η Αντιγόνη Ρώτα (Squaredsquare Productions).

Διαβάστε περισσότερα: