Industry

Το πρώτο Faliro House | Sundance Institute Mediterranean Screenwriters Workshop έγινε πραγματικότητα

στα 10

Το εργαστήριο, με στόχο την υποστήριξη ανερχόμενων ανεξάρτητων σεναριογράφων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino.

Flix Team
Το πρώτο Faliro House | Sundance Institute Mediterranean Screenwriters Workshop έγινε πραγματικότητα

Η εταιρεία παραγωγής Faliro House του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου («Ο Αστακός», «Chevalier») και το Sundance Institute διοργάνωσαν το πρώτο Faliro House | Sundance Institute Mediterranean Screenwriters Workshop, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Το εργαστήριο, που έλαβε χώρα στην Costa Navarino από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου 2016, είχε ως στόχο την υποστήριξη ανερχόμενων σεναριογράφων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Από την Ελλάδα επελέγησαν το «Grassland» της Γιάννας Δελατόλα, το «Tunes» του Πάνου Κορώνη και το «Slip/Glistra» της Ιζαμπέλας Κωνσταντινίδου. Την Ιταλία εκπροσώπησαν το «My Daughter» των Λόρα Μπισπούρι και Φραντσέσκα Μανιέρι και το «Rite of Spring» των Ματέο Μπροτρούνιο και Ντανιέλε Κολουτσίνι. Από την Πορτογαλία συμμετείχαν το «Dry Ground Burning» της Τζοάνα Πιμέντα και το «Patrick» του Γκονσάλο Γουάντινγκτον. Τέλος, από την Ισπανία επελέγη το «Libertad» της Κλάρα Ροκέτ.

Διαβάστε ακόμη: Το Eurimages χρηματοδοτεί τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη

Faliro House workshop 1 607

Οι δέκα σεναριογράφοι δούλεψαν για τέσσερις μέρες τα σενάριά τους, μέσω εντατικών ομαδικών και ατομικών συναντήσεων, σε ένα περιβάλλον που ευνοούσε τη δημιουργικότητα και την ελεύθερη σκέψη. Σύμβουλοι υπήρξαν η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη («Chevalier», «Attenberg»), συνιδρύτρια του workshop, ο επίσης αναγνωρισμένος σεναριογράφος/σκηνοθέτης Ριτές Μπατρά («The Lunchbox») και οι σεναριογράφοι και επί χρόνια σύμβουλοι στα προγράμματα του Sundance, Εριν Κρεσίντα Γουίλσον («Secretary») και Μπιλ Γουίλερ («Queen of Katwe»).

Την πέμπτη και τελευταία μέρα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Ζιλί Ντελπί («Lolo», «Πριν τα Μεσάνυχτα») για τη δημιουργική της μέθοδο και να παρακολουθήσουν ένα masterclass από τον σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Everybody Wants Some!!», «Boyhood»).

Faliro House workshop 2 607

Ο Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε με το Sundance Institute και που είχαμε την ευκαιρία να φέρουμε στην Ελλάδα την πολύτιμη εμπειρία του, στη διεξαγωγή εργαστηρίων σεναριογραφίας. Ευχόμαστε το εργαστήριο να αποτελέσει σημαντικό εφαλτήριο για νέους δημιουργούς στην περιοχή της Μεσογείου. Ευχαριστώ τη συνοδοιπόρο μου σε αυτήν την πρωτοβουλία, Αθηνά Τσαγγάρη, τον Πολ Φέντερμπους και τους συνεργάτες του από το Sundance Institute, για την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, καθώς και τους συμβούλους και συμμετέχοντες σεναριογράφους, για τη συμμετοχή τους. Ευχαριστώ επίσης θερμά την Costa Navarino, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και την Aegean Airlines για το όραμα και τη στήριξή τους.»

Ο Πολ Φέντερμπους, International Director του Feature Film Program στο Sundance Institute, δήλωσε: «Το Faliro House | Sundance Institute Mediterranean Screenwriters Workshop αποτελεί για το Sundance Institute μια μεγάλη ευκαιρία να υποστηρίξει ανερχόμενους κινηματογραφιστές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Οι σεναριογράφοι που επελέγησαν εκφράζουν τον δυναμισμό και τον πλούτο του κινηματογράφου της Μεσογείου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο και την Αθηνά Τσαγγάρη, οι οποίοι μοιράζονται το όραμά μας για την υποστήριξη νέων κινηματογραφιστών και φιλοξενούν το εργαστήριο στη μοναδική Costa Navarino. Νοιώθουμε, επίσης, εξαιρετική ευγνωμοσύνη προς τους θαυμάσιους creative advisors μας, Εριν Κρεσίντα Γουίλσον, Μπιλ Γουίλερ και Ριτές Μπατρά, για την έμπνευση και τη συνολική συμβολή τους στο εργαστήριο».

Faliro House workshop 3 607

Διαβάστε ακόμη

Tags: Faliro House