Φεστιβάλ / Βραβεία

European Cinema Night 2023: δωρεάν προβολές ευρωπαϊκού σινεμά!

στα 10

Για μια ακόμα χρονιά, η Νύχτα του Κινηματογράφου προσφέρει 5 ημέρες προβολών ευρωπαϊκών ταινιών σε 80 αίθουσες σε όλη την Ευρώπη. Διαβάστε τι θα συμβεί στην Ελλάδα από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου και ειδικά στην Βέροια που η πρεμιέρα θα έχει εκπλήξεις!

European Cinema Night 2023: δωρεάν προβολές ευρωπαϊκού σινεμά!

Η Νύχτα του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έρχεται και φέτος με 5 ημέρες προβολών ευρωπαϊκών ταινιών στους κινηματογράφους σε όλη την Ευρώπη.

Από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 85 χώροι σε όλη την Ευρώπη, θα διοργανώσουν Δωρεάν Προβολές Ευρωπαϊκών ταινιών με την υποστήριξη του Γραφείου Creative Europe.

Για να προτείνουν μια σαρωτική εμπειρία πέρα ​​από τις προβολές, οι περισσότεροι κινηματογράφοι θα οργανώσουν συμπληρωματικές δραστηριότητες όπως παρουσιάσεις, συνεδρίες Q&A με σκηνοθέτες, ηθοποιούς ή άλλα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αυτές οι δραστηριότητες στοχεύουν να δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να συζητήσουν τις ταινίες με άλλους ενθουσιώδεις.

Αυτή η πρωτοβουλία θα απευθυνθεί σε περισσότερους από 10.000 θεατές του κινηματογράφου σε πολλές πόλεις σε όλη την Ευρώπη, συνδέοντας το κοινό γύρω από μια κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα που βασίζεται στη διαφορετικότητα.

Η πρώτη έκδοση το 2018 μέτρησε 34 θέατρα που συμμετείχαν. Η συμμετοχή αυξήθηκε σε 54 το 2019, αυξήθηκε σε 67 το 2020 και περιελάμβανε τουλάχιστον 71 χώρους το 2021. Το 2022, 75 κινηματογράφοι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία. Φέτος, ο αριθμός αυξάνεται σε 85.

Καμουφλάζ

Στη Βέροια, και συγκεκριμένα στο Κινηματοθέατρο «ΣΤΑΡ» θα προβληθεί η ταινία «Καμουφλάζ» («Mascarade»). Για την ταινία θα μιλήσει ο ηθοποιός Ακης Σακελλαρίου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και η Επικεφαλής του γραφείου Δημιουργική Ευρώπη (Creative Εurope Μedia Desk) στην Ελλάδα, κ.Αννα Κασιμάτη.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Προμηθευτείτε τα κουπόνια Δωρεάν εισόδου στο ταμείο του ΚινηματοΘέατρου «ΣΤΑΡ»

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του event στο Facebook.

Mon Crime

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, στον κινηματογράφο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου της ταινίας «Το Εγκλημά Μου» (Mon Crime) του Φρανσουά Οζόν. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Το Τέλειο Αφεντικό

Στην Αθήνα στο Τριανον, μπορείτε να παρακολουθήσετε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 𝟳/𝟭𝟮 την ταινία *«Το Τέλειο Αφεντικό»* (The Good Boss) του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα.

Για περισσότερες πληροφορίες για την υπόλοιπη Ευρώπη και το πρόγραμμά στην επίσημη ιστοσελίδα των European Cinemas.