Φεστιβάλ / Βραβεία

Το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, διώχνει σκηνοθέτη που αρνήθηκε επανειλημμένα να φορέσει μάσκα

στα 10

Ο Γιουτζίν Γκριν του οποίου η τελευταία ταινία «Atarrabi & Mikelats» προβάλλεται στο φεστιβάλ εκδιώχθηκε από την διοργάνωση όταν δεν υπάκουσε στις παρακλήσεις των διοργανωτών να βάλει την μάσκα του στην προβολή.

Το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, διώχνει σκηνοθέτη που αρνήθηκε επανειλημμένα να φορέσει μάσκα

Το συμβάν έλαβε χώρα στην προβολή της ταινίας του στις 23 Σεπτεμβριου κια χαρακτηρίστηκε από το φεστιβάλ «δυσάρεστο». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ζητήθηκε από τον σκηνοθέτη του φιλμ, Γιουτζίν Γκριν, πέντε φορές από τους υπαλλήλους του φεστιβάλ, να φορέσει τη μάσκα του και να την φορέσει σωστά. Τελικά καθώς αρνήθηκε να συνεργαστεί, η διοίκηση του φεστιβάλ του ζήτησε να φύγει από την αίθουσα. Δυο βάσκοι αστυνομικοί τον πληροφόρησαν ότι μια καταγγελία θα απαγγελθεί εναντίον του, για την οποία θα πληρώσει πρόστιμο».

Δείτε ακόμη: Στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας, πρωταγωνιστεί η πανδημία

Eugene Green 607 Γιουτζίν Γκριν

«Το φεστιβάλ αφαίρεσε την διαπίστευση του Γιουτζίν Γκριν» συνέχισε η ανακοίνωση «ο οποίος δεν ειναι πια καλεσμένος του φεστιβάλ καθώς δεν σεβάστηκε τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τις αρχές κι έβαλε τους διοργανωτές και τους θεατές του φεστιβάλ σε κίνδυνο κατά την διάρκεια της προβολής».

Με την Ισπανία να βρίσκεται εν μέσω μιας νέας αναζωπύρωσης των κρουσμάτων του Covid-19 η κίνηση του φεστιβάλ είναι αναμφίβολα κάτι παραπάνω από συμβολική, αντιθέτως απολύτως απαραίτητη, για την ασφάλεια και την προστασία όλων.

Δείτε επίσης: Ευτυχώς, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο αποφάσισε πως η μάσκα θα είναι «υποχρεωτική»