Buzz

Ετσι έκανε ο Μισέλ Γκοντρί κινούμενο σχέδιο τον Νόαμ Τσόμσκι!

στα 10

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Μισέλ Γκοντρί σχεδίασε το animation για το «Is the Tall Man Happy», την κινουμένων σχεδίων συνομιλία του με τον Νόαμ Τσόμσκι.

Ετσι έκανε ο Μισέλ Γκοντρί κινούμενο σχέδιο τον Νόαμ Τσόμσκι!

«Οι συζητήσεις μου με τον καθηγητή Τσόμσκι ήταν ζωντανές, μερικές φορές περίπλοκες, πάντοτε ανθρώπινες. Μέσα από τις ζωγραφιές μου, ακολουθούμε την προσπάθεια μου να τον κατανοήσω. Ο Νόαμ είναι συχνά υπομονετικός, άλλες φορές όχι. Και η διαδρομή των συζητήσεων μαζί του είναι πάντοτε αναπάντεχη. Η διαδικασία και η λογική των ιδεών του καθοδήγησαν και την εξέλιξη των ζωγραφιών. Το κόνσεπτ του "ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων" βρίσκει εδώ την τέλεια εφαρμογή του. Στον πυρήνα των συζητήσεων, θα συναντήσουμε τη θεωρία του Τσόμσκι για την εμφάνιση της γλώσσας.

Ακούγοντας τον Νόαμ να μιλάει γι' αυτό το θέμα με έκανε να αναρωτηθώ πως θα ήταν αν συναντούσα τον αστροφυσικό Εντουιν Χαμπλ και τον άκουγα να μιλάει για τη "Θεωρία της Μεγάλης Εκρηξης". Ισως αυτή είναι μια αδύναμη σύγκριση, αλλά είναι απλά ένας άλλος τρόπος για να πω απλά πως νιώθω πλεοενκτικά να έχω στα χέρια μου αυτό το διάλογο. Στο τέλος, αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο από τις συζητήσεις, είναι η ανθρωπιά του Τσόμσκι, ο τρόπος με τον οποίο σέβεται τη διαφορετική αντίληψη των ανθρώπων για τη ζωή, τις ιδέες τους και πάνω απ' όλα πως περιλαμβάνει πάντα τη σύζυγό του, Κάρολ Τσόμσκι, σε όλες τις συζητήσεις μας, κρατώντας την ζωντανή πάντα στο πλευρό του.»

2

Ετσι περιγράφει ο Μισέλ Γκοντρί την εμπειρία της συνάντησής του με τον Νόαμ Τσόμσκι, αποτέλεσμα της οποίας είναι το «Is the Tall Man Happy?», ένα αλά Γκοντρί ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο φιλόσοφο, γλωσσολόγο και ακτιβιστή που μεταφέρει σε κινηματογραφική γλώσσα όλο το σύμπαν των ιδεών του.

Και σύμφωνα με όσους το έχουν δει, αποτελεί την καλύτερη ταινία του για φέτος, αφού ο πανέμορφος, αλλά αποτυχημέρνος «Αφρός των Ημερών» μοιάζει ήδη ξεχασμένος προ πολλού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε ένα βίντεο που διαρκεί περίπου 10 λεπτά όλη τη διαδικασία του animation που ακολούθησε ο Γκοντρί προκειμένου να κάνει πραγματικότητα την animated συνάντησή του με τον Νόαμ Τσόμσκι:


Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ του «Is the Tall Man Happy?».

2

Περισσότερος Μισέλ Γκοντρί: