Buzz

Επόμενη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ το... «Invasion of the Body Snatchers»;

στα 10

Περίπου. Μην κρύβοντας το πάθος του για τα b movies των 50ς, o Πέδρο Αλμοδόβαρ εκδήλωσε την επιθυμία να γυρίσει μία sci-fi ταινία στο ... δικό του στιλ, θέλοντας να επιτύχει κάτι παρόμοιο με το αγαπημένο του «Invasion of the Body Snatchers» του Ντον Σίγκελ.

Επόμενη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ το... «Invasion of the Body Snatchers»;

Οσο περιμένουμε με ανυπομονησία την καινούρια ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Los Amantes Pasajeros», ακούμε νεότερα και σκανδαλιζόμαστε! Εχοντας (ξε)περάσει τη φάση των πρώτων αιρετικών κωμωδιών, την περίοδο του μελό και την ολοκλήρωση των αλληγορικών του ταινιών για τη διαφορετικότητα (με κορωνίδα «Το Δέρμα που Κατοικώ»), ο αγαπημένος μας Ισπανός σκηνοθέτης θέλει τώρα να πειραματιστεί με την... επιστημονική φαντασία!

Σύμφωνα με μία συνέντευξή του που έδωσε στο Variety, ο Αλμοδόβαρ φαίνεται να εκφράζει την επιθυμία να παίξει με το είδος του sci-fi, αντλώντας μάλιστα έμπνευση από τα b movies των 50ς και ειδικά ένα αγαπημένο του: το «Invasion of the Body Snatchers» του Ντον Σίγκελ (1956).

«Είμαι ακόμα αρκετά νέος και νομίζω ότι μπορώ να γυρίσω μία δική μου ταινία επιστημονικής φαντασίας» δηλώνει στο Variety. «Εχω αρκετές ιδέες για μία τέτοια ταινία είδους. Ο τρόπος που θα ήθελα να τη γυρίσω είναι σαν να τοποθετώ μία εξωπραγματική ιστορία, σε μία συνηθισμένη, πραγματική καθημερινότητα. Εχω μάλιστα έτοιμο ένα τέτοιο σενάριο στο συρτάρι του γραφείου μου. Οπότε ελπίζω να καταφέρω να το πραγματοποιήσω...»

Αν κρίνουμε από ό,τι έχει κάνει με τις ταινίες είδους πάντως ο Αλμοδόβαρ, ο τρόπος που σκέφτεται είναι απόλυτα συνεπής: πάντα παίρνει την φόρμα και τις ιδέες μίας θεματικής και τις τοποθετεί στο δικό του, σήμα κατατεθέν αλμοδοβαρικό σύμπαν. Τώρα αν θα το ονομάζαμε εμείς αυτό τον κόσμο «μία συνηθισμένη, πραγματική καθημερινότητα» είναι μία πολύ μεγάλη κουβέντα.

Πάντως καθόμαστε σε καρφιά: πότε θα το γυρίσει, πότε θα το δούμε; Θα είναι μετά το φημολογούμενο «Μina», το πρότζεκτ της βιογραφίας της ποπ Ιταλίδας τραγουδίστριας Μίνα (βασισμένο στο μυθιστόρημα του Πάολο Λιμίτι); Πόσο θα περιμένουμε για την ταινία, μετά την επόμενη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ;

Ναι, τον αγαπάμε τόσο πολύ.

Ας αρκεστούμε σε ό,τι ξέρουμε με βεβαιότητα για το «Los Amantes Pasajeros», για το οποίο ήδη μετράμε αντίστροφα: