Industry

Συγκροτήθηκε ο νέος ενιαίος φορέας για τον ελληνικό κινηματογράφο

στα 10

Η ανησυχία όμως παραμένει ζωντανή στην κοινότητα για την τεχνοκρατική ταυτότητα του διοικητικού συμβουλίου και τις γενικές διατάξεις που δεν έχουν ακόμη εξειδικευθεί ως προς την λειτουργία του.

Συγκροτήθηκε ο νέος ενιαίος φορέας για τον ελληνικό κινηματογράφο

Μετά από μέρες αναμονής - και ενώ ήταν γνωστή η σύνθεση του ΔΣ του νέου ενιαίου φορέα για τον ελληνικό κινηματογράφο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.-Ε.Κ.Κ.Ο.ΜΕ.Δ. Α.Ε.» - δημοσιοποιήθηκε και η επίσημη πράξη συγκρότησής του που μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια παρακάτω.

Η ανησυχία της κινηματογραφικής κοινότητας - που έχει εκφραστεί πολλές φορές στο παρελθόν - παραμένει ωστόσο ζωντανή καθώς οι τεχνοκράτες που αποτελούν το ΔΣ του νέου φορέα (δεν υπάρχει ούτε ένας αμιγώς άνθρωπος του κινηματογράφου, αν και αρκετοί από τα μέλη του ΔΣ έχουν θητεύσει στο παρελθόν στον χώρο των οπτικοακουστικών) δίνουν μάλλον λάθος μήνυμα ως προς το καλλιτεχνικό κομμάτι της παραγωγής ταινιών, ενώ άγνωστη παραμένει και η δομή καθώς και οι διαδικασίες που θα ακολουθούνται από εδώ και στο εξής για κάθε νέο κινηματογραφικό έργο, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει.

Θυμίζουμε ότι ενώ ο φορέας συγκροτήθηκε, με τις επευφημίες του Υπουργείου Πολιτισμού, το θέμα της υποβολής της ταινίας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Οσκαρ παραμένει μετέωρο.

νέος φορέας πράξη
νέος φορέας πράξη νέος φορέας πράξη νέος φορέας πράξη νέος φορέας πράξη

Θυμηθείτε κι αυτό: Ενιαίος φορέας, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ΕΚΟΜΕ: Λύση ή πρόβλημα για το ελληνικό σινεμά;