Φεστιβάλ / Βραβεία

Ενα Οσκαρ παρακαλούμε για τον Μάικλ Ντάγκλας!

στα 10

Κάθε νέα εικόνα από το «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ είναι μια μικρή ή μεγαλύτερη επιβεβαίωση πως ο Μάικλ Ντάγκλας θα είναι σαρωτικός στο ρόλο του Λιμπεράτσε, όπως σχεδόν και ο ίδιος ο εκκεντρικός θρύλος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ποτέ...

Ενα Οσκαρ παρακαλούμε για τον Μάικλ Ντάγκλας!

«Το πιο δύσκολο πράγμα με τις ερωτικές σκηνές είναι πώς μπορεί να τις κρίνει ο καθένας. Δεν ξέρω κάποιον που να έχει δολοφονήσει κάποιον ή να έχει πετάξει έξω τα μυαλά κάποιου, αλλά όλοι κάνουν σεξ και πολύ πιθανόν λίγο πριν δουν την ταινία, που σημαίνει ότι όλοι έχουν μια γνώμη για το πώς θα έπρεπε να το δείξουμε.»

Ο Μάικλ Ντάγκλας είναι cool. Γενικά αλλά και συγκεκριμένα όταν χρειάζεται να μιλήσει για το «Behind the Candelabra» και την τολμηρή επιλογή του να υποδυθεί τον Λιμπεράτσε και ειδικότερα τη σχέση του με τον Σκοτ Θόρσον, ένα 18χρονο αγόρι με το οποίο έζησε για πέντε χρόνια μια θυελλώδη σχέση.

«O Λιμπεράτσε αγαπούσε το σεξ και δεν είχε πρόβλημα με αυτό. Το μόνο πρόβλημα μου ήταν όταν ο Στίβεν Σόντερμπεργκ μου είπε πως ήθελε να κάνουμε μια σκηνή όπου ο Λιμπεράτσε θα βλέπει ένα γκέι πορνό. Του είπα πως δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Μου απάντησε πως μπορούμε γιατί είμαστε στο HBO. Του είπα πως δεν ήταν αυτό το πρόβλημά μου, αλλά ότι θα ήθελα τα παιδιά μου να δουν την ταινία και δεν ήθελα να τους δείξω ένα πούτσο. Ηταν το μόνο πράγμα το οποίο αρνήθηκα. Η σκηνή γυρίστηκε, αλλά την ίδια στιγμή που ο Λιμπεράτσε βλέπει το πορνό βλέπουμε διαφορετικά μέρη του δωματίου στο οποίο βρίσκεται. Το μόνο πράγμα που με ένοιαζε πάντα ήταν να κάνω καλές ταινίες. Τίποτε άλλο.»

2

Εχοντας περάσει μια τεράστια περιπέτεια με την υγεία του, όταν πριν λίγα χρόνια διαγνώσθηκε με καρκίνο και αντιμετωπίζοντας τη φυλάκιση του μεγαλύτερου του γιου, o οποίος έχει καταδικασθεί μέχρι και το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και τα προβλήματα κατάθλιψης της συζύγου του, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η οποία κατάφερε να επιβιώσει της περιπέτειας της υγείας του Ντάγκλας αλλά αδειάζοντας από ψυχικές δυνάμεις, ο 68χρονος σήμερα Μάικλ Ντάγκλας δείχνει να είναι πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ.

Και φτάνοντας στο ίσως πιο κρίσιμο σημείο της μεγάλης καριέρας του, ετοιμάζεται να αποκαλύψει στον κόσμο τον ρόλο της ζωής του. Αυτόν που ίσως τον οδηγήσει στο τρίτο Οσκαρ της καριέρας του (έχει κερδίσει ένα ως παραγωγός για το «Στη Φωλιά του Κούκου» το 1975 σε ηλικία 31 ετών και ένα Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Wall Street» του Ολιβερ Στόουν το 1985) και σε ένα ιδανικό κλείσιμο μιας ζωής γεμάτης από Χόλιγουντ.

Το καινούριο τρέιλερ του «Behind the Candelabra» που σε λίγες ημέρες θα κάνει την πρεμιέρα του στο 66ο Φεστιβάλ Καννών, διεκδικώντας το Χρυσό Φοίνικα (με πρόεδρο τον Στίβεν Σπίλμπεργκ σχεδόν και ως φαβορί) είναι απλά ακόμη πιο φαντεζί, ακόμη πιο συγκινητικό, ακόμη πιο εξωφρενικό, με έναν Ντάγκλας που νιώθεις ότι δεν χορταίνεις να κοιτάς.

Δείτε το παρακάτω και διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ταινία εδώ.


Το 66ο Φεστιβάλ Καννών διαρκεί φέτος από τις 15 έως και τις 26 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες μέσω του ειδικού τμήματος του που μπορείτε να δείτε εδώ και το οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς.