Buzz

Η Ελίζαμπεθ Ολσεν απέρριψε ρόλο σε ταινία του Λάνθιμου για χάρη του MCU

στα 10

«Ενιωσα μεγάλη απογοήτευση», είπε η Ολσεν όταν αναγκάστηκε να απορρίψει έναν ρόλο σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Η Ελίζαμπεθ Ολσεν απέρριψε ρόλο σε ταινία του Λάνθιμου για χάρη του MCU

Οταν ένας ηθοποιός συμφωνεί να πρωταγωνιστήσει σε κάποια ταινία της Marvel φαίνεται πως υπογράφει με το αίμα του και με ενέχυρο την ψυχή του… Ή αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο τότε σίγουρα δεσμεύεται για χρόνια σε αυτή μιας και μπορεί να παίξει ένα μεγάλο ρόλο σε μια ταινία, μετά από λίγο καιρό να τον φωνάξουν για έναν υποστηρικτικό ρόλο κάπου αλλού ή απλά για να κάνει μια μικρή εμφάνιση σε μια άλλη ή σε κάποια τηλεοπτική σειρά.

Αυτό σημαίνει πως αρκετοί ηθοποιοί αναγκάζονται να απορρίψουν αρκετούς ρόλους που πραγματικά θα ήθελαν και οι οποίοι, ίσως, τους χάριζαν και κάποια βραβεία στην πορεία. Η Ελίζαμπεθ Ολσεν, η οποία έκανε την πρώτη εμφάνισή της στο MCU ως Γουάντα Μάξιμοφ το 2014 στα post credits του «Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα», απέκτησε κανονικό ρόλο στην ταινία «Εκδικητές: Η Εποχή του Ούλτρον» και από τότε έχει αποκτήσει δική της σειρά και εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες, ανάμεσά τους και το πρόσφατο «Doctor Strange in the Multiverse of Madness», σίγουρα γνωρίζει τι πάει να πει τις θυσίες που πρέπει να κάνει ένας ηθοποιός για να παίξει σε ταινίες της Marvel.

Διαβάστε ακόμα: Θα έκανε την εμφάνισή του ο Τομ Κρουζ ως Iron Man στο «Doctor Strange 2»;

elizabeth olsen scarlet witch

Μιλώντας πρόσφατα στους New York Times η Ολσεν αποκάλυψε πως της είχε προσφερθεί να παίξει έναν ρόλο στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Αστακός», την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Ελληνα σκηνοθέτη, η οποία μάλιστα προτάθηκε και για Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου. Ομως, επειδή η ενασχόλησή της με τις ταινίες της Marvel έπαιρνε πολύ χρόνο από την ζωή της, αναγκάστηκε να απορρίψει τον ρόλο, κάτι που την έκανε να νιώσει μεγάλη απογοήτευση. «Αρχισα να νιώθω απογοητευμένη... Είχα αυτή τη σιγουριά στη δουλειά, αλλά έχανα αυτά τα κομμάτια που ένιωθα ότι ήταν περισσότερο μέρος της ύπαρξής μου. Και όσο περισσότερο απομακρυνόμουν από αυτό, τόσο λιγότερο σκεφτόμουν γι' αυτό», είπε η Ολσεν.

Φυσικά δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο ρόλος που της είχε προταθεί τότε, αλλά υποθέτουμε πως μάλλον ήταν εκείνος της Λέα Σεντού. Η αρχική συμφωνία της Ολσεν με τη Marvel ήταν να εμφανιστεί μόνο σε τρεις ταινίες, αλλά αργότερα αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιό της γράφοντας στο προφίλ της πως «η δύναμη του να επιλέξω να συνεχίσω ήταν σημαντική για μένα», κάτι που φαίνεται πως, τουλάχιστον, όσο αφορά το MCU, απέδωσε γι’ αυτήν.