Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2023: Το «Elemental» της Pixar θα κλείσει φέτος το Φεστιβάλ των Καννών

στα 10

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας της Pixar θα γίνει στις Κάννες στις 27 Μαΐου, πριν κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 16 Ιουνίου.

Κάννες 2023: Το «Elemental» της Pixar θα κλείσει φέτος το Φεστιβάλ των Καννών

Λίγες μέρες πριν παρουσιάσει το πλήρες πρόγραμμά του, μάθαμε πως η ταινία «Jeanne du Barry» της Μαϊγουέν θα ανοίξει το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Χτες, μαζί με την αποκάλυψη της επίσης αφίσας του, ανακοινώθηκε και η ταινία η οποία θα κλείσει το φεστιβάλ στης 27 Μαΐου.

H νέα ταινίας της Pixar/Disney, «Elemental», θα είναι η ταινία η οποία θα έχει την τιμή να κλείσει φέτος το Φεστιβάλ των Καννών. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται ταινία της Pixar για να κάνει κάτι τέτοιο, μιας και στο παρελθόν οι ταινίες «Up», «Inside Out» και «Soul» είχαν κλείσει το φεστιβάλ.

Πληροφορίες σχετικά με την πλοκή της ταινίας παραμένουν ελάχιστες αλλά γνωρίζουμε πως θα ακολουθεί τους Εμπερ και Γουέιντ σε μια πόλη όπου τα στοιχεία της φύσης (φωτιά, νερό, αέρας, γη) ζουν μαζί αρμονικά.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μανώλης Μαυρής επιστρέφει στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών με το «Midnight Skin»

elemental

Σύμφωνα με το στούντιο η ιδέα της ιστορίας είναι βασισμένη στα παιδικά βιώματα του Σον όταν εκείνος ζούσε στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον ίδιον «οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Κορέα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και έχτισαν ένα πολυσύχναστο παντοπωλείο στο Μπρονξ. Ημασταν ανάμεσα σε πολλές οικογένειες που τολμήσαμε σε μια νέα γη με ελπίδες και όνειρα - όλοι μαζί ανάμεσα σε άλλους διάφορους πολιτισμούς, γλώσσες και όμορφες μικρές γειτονιές. Αυτό με οδήγησε στο “Elemental”. Η ιστορία μας βασίζεται στα κλασικά στοιχεία — φωτιά, νερό, γη και αέρα. Κάποια στοιχεία αναμειγνύονται μεταξύ τους και κάποια όχι. Τι θα γινόταν αν αυτά τα στοιχεία ήταν ζωντανά;»

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως η Pixar, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό για το συγκεκριμένο στούντιο, μετά και τις τελευταίες απανωτές αποτυχίες της, χρειάζεται οπωσδήποτε μια επιτυχία. Θα καταφέρει αυτή εδώ η ταινία να αναθερμάνει την αγάπη του κοινού για την Pixar;

Το «Elemental» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 16 Ιουνίου.

Το 76ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 27 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Ως τότε, μαθαίνετε όλα τα νέα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.


Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.