Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Μανώλης Μαυρής επιστρέφει στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών με το «Midnight Skin»

στα 10

Δύο χρόνια μετά το «Brutalia, Days of Labour», ο Μανώλης Μαυρής επιστρέφει στις Κάννες με τη νέα του μικρού μήκους ταινία που θα προβληθεί σε Ειδική Προβολή.

Ο Μανώλης Μαυρής επιστρέφει στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών με το «Midnight Skin»

Η Φανή, μια νεαρή νοσηλεύτρια ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου, βυθίζεται κάθε βράδυ στον ίδιο εμμονικό εφιάλτη. Βλέπει ότι μεταμορφώνεται σε δέντρο. Ενώ βρίσκεται στάσιμη μέσα σε μία μοναχική καθημερινότητα, συνειδητοποιεί ότι ο εφιάλτης της ξεπερνά τα όρια του φαντασιακού και εισχωρεί σταδιακά στη ζωή της.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας μικρού μήκους ταινίας του Μανώλη Μαυρή που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της, ως ειδική προβολή (Special Screening), στην 62η Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, που φέτος διεξάγεται από τις 17 μέχρι και τις 25 Μαΐου.

midnight skin

midnight skin

Ο Μανώλης Μαυρής επιστρέφει στην Εβδομάδα Κριτικής, δύο χρόνια μετά το «Brutalia, Days of Labour» που είχε τότε συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του προγράμματος και είχε διακριθεί με το βραβείο Canal+, για να συνεχίσει τα ταξίδια και τις διακρίσεις του σε όλον τον κόσμο - ανάμεσά τους και το Χρυσό Διόνυσο στο Φεστιβάλ Δράμας.

Στο «Midnight Skin» πρωταγωνιστούν η Ρομάννα Λόμπατς (η οποία είναι και μία εκ των παραγωγών της ταινίας), η Κατερίνα Ζησούδη, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης και ο Δημήτρης Κίτσος

midnight skin Ο Μανώλης Μαυρής στα γυρίσματα του «Midnight Skin»

midnight skin Η Ρομάννα Λόμπατς στα γυρίσματα του «Midnight Skin»

Midnight Skin | Ηθοποιοί: Ρομάννα Λόμπατς, Κατερίνα Ζησούδη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Κίτσος, Γρηγόρης Μπάλας, Αγγελική Νοέα, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Κωνσταντίνος Σαμάα, Χαρά Τζώκα | Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Μανώλης Μαυρής | Παραγωγοί: Αναμπέλ Αρόνις, Καμίλ Ζενό, Ρομάννα Λόμπατς, Γιώργος Τσοκόπουλος, Κλαρίς Τούπιν | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μανού Τιλίνσκι| Σκηνικά: Δάφνη Καλογιάννη | Κοστούμια: Εύα Γουλάκου | Μοντάζ: Θοδωρής Αρμάος | Μουσική: Κάρλα Παλόνε | Ηχος: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, Στέλιος Κουπετώρης

midnight skin

midnight skin

midnight skin

midnight skin

Το 76ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 27 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Ως τότε, μαθαίνετε όλα τα νέα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.


Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.