Industry

Το «Eden» του ARTE χρησιμοποιεί πρώτο το κίνητρο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα

στα 10

Η γαλλογερμανική σειρά είναι η πρώτη που ωφελείται από το επενδυτικό κίνητρο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Flix Team
Το «Eden» του ARTE χρησιμοποιεί πρώτο το κίνητρο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα

To «Eden», μια γαλλογερμανική παραγωγή - μίνι σειρά του ARTE, γυρίζεται αυτήν την εποχή στην Ελλάδα και είναι ο πρώτος τίτλος που χρησιμοποιεί το κίνητρο (cash rebate) για τις οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα που θεσπίστηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η σειρά, σε σκηνοθεσία του Ντομινίκ Μολ («Χάρι, ο Καλύτερος Φίλος του Ανθρώπου», «Lemming», «Ο Καλόγερος», «News from Planet Mars»), με δημιουργό τον Εντουαρντ Μπέργκερ («Jack», «Deutschland 83», «The Terror») ασχολείται με την κρίση του μεταναστευτικού στην Ευρώπη μέσα από διαφορετικές οπτικές: τις κλειστές πόρτες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, τις αστυνομικές δυνάμεις της κάθε χώρας και την καθημερινότητα των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της Γαλλίας την παραγωγή έχει αναλάβει η Atlantique Productions, από την πλευρά της Γερμανίας οι LUPA FILM και PORT AU PRINCE. Το κομμάτι της ελληνικής εκτέλεσης παραγωγής έχει αναλάβει η Blonde, με παραγωγό τη Φένια Κοσοβίτσα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Σιλβί Τεστίντ, Τεό Αλεξάντερ, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ελενα Μαυρίδου, Ελενα Βεργέτη, Ιερώνυμος Καλετσάνος

Η σειρά θα προβληθεί στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE το πρωτο τρίμηνο του 2019.

Διαβάστε κι αυτό: Να κάνω ταινία στην Ελλάδα ή να πάω αλλού; To Flix μπαίνει στα βαθιά νερά του Filming in Greece

Διαβάστε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης:

ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπέγραψε σήμερα την πρώτη απόφαση υπαγωγής οπτικοακουστικού έργου στο επενδυτικό κίνητρο του νόμου 4487/2017, περί ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών.

Η έγκριση αφορά στην τηλεοπτική σειρά «EDEN» (μίνι σειρά έξι επεισοδίων, γαλλογερμανικής παραγωγής), η οποία διαπραγματεύεται το προσφυγικό δράμα στη σημερινή Ευρώπη. Η προβολή της υπολογίζεται για τον Φεβρουάριο του 2019 από το γνωστό γαλλογερμανικό κανάλι ARTE.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε σχετικά: «Η πρώτη απόφαση υπαγωγής τηλεοπτικής σειράς στο νέο πλαίσιο στήριξης της οπτικοακουστικής παραγωγής στη χώρα μας, επιβεβαιώνει τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία τόσο του ΕΚΟΜΕ όσο και του μηχανισμού υποδοχής αιτήσεων, όπως τον θέσαμε σε λειτουργία μερικές εβδομάδες πριν. Η αρχή έγινε. Η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, με βάση τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε. Με τη στήριξη της οπτικοακουστικής παραγωγής, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο, αυξάνουμε τα έσοδα σε μια σειρά από τομείς της οικονομίας, δημιουργούμε τη νέα εικόνα της Ελλάδας και δίνουμε επιπλέον ώθηση στον Τουρισμό. Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει και στα οπτικοακουστικά».


Διαβάστε ακόμη: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «The Little Drummer Girl» στην Ελλάδα