Buzz

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «The Little Drummer Girl» στην Ελλάδα

στα 10

Τα περιπετειώδη - γνωστά σε όλους, όχι για καλό λόγο - γυρίσματα της σειράς του ΒΒC ολοκληρώθηκαν και η σειρά ετοιμάζεται για την προβολή της το φθινόπωρο του 2018.

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «The Little Drummer Girl» στην Ελλάδα

Η τηλεοπτική σειρά συμπαραγωγής της Ink Factory, BBC και AMC, «The Little Drummer Girl» του Παρκ Τσαν-γουκ, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ, με τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Φλόρενς Που και Μάικλ Σάνον, έγινε (ακόμα πιο) γνωστή στην Ελλάδα (και δυστυχώς στον κόσμο), εξαιτίας της αρχικής άρνησης και κατοπινής άδειας του ΚΑΣ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) να παραχωρήσει τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου για γυρίσματα.

Μετά από 24 μέρες γυρισμάτων (το Flix βρέθηκε σε μια από αυτές), η διεθνής παραγωγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Διαβάστε εδώ όλο το ιστορικό της αρχικής άρνησης και της κατοπινής θετικής απόφασης του ΚΑΣ για τα γυρίσματα της σειράς «The Little Drummer Girl» στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου

The Little Drummer Girl

The Little Drummer Girl

«Η κινηματογράφηση του "The Little Drummer Girl" στα ίδια ακριβώς σημεία που περιγράφονται στο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Το ανεκτίμητο προνόμιο των γυρισμάτων σε τόσο σημαντικές, ιστορικά και πολιτιστικά, τοποθεσίες, όπως η Ακρόπολη ή ο ναός του Ποσειδώνα, δύσκολα αποτιμάται. Η Ελλάδα, γενέτειρα του δράματος στη Δύση, προσφέρει στους κινηματογραφιστές έναν καμβά μοναδικής απήχησης και, για μένα, αποτελεί το τέλειο μέρος για να αφηγηθώ την ιστορία του Τσάρλι», δήλωσε ο σκηνοθέτης Παρκ Τσαν-γουκ για την εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα.

«Η ποικιλία και το εύρος των διαθέσιμων τοποθεσιών για κινηματογράφηση στην Ελλάδα, την κατέστησε ιδανικό μέρος για να εκτυλιχθεί η ιστορία του "The Little Drummer Girl". Στην Ελλάδα καταφέραμε να γυρίσουμε όχι μόνο τις εξαιρετικές σκηνές της σειράς που εκτυλίσσονται εκεί, αλλά και σκηνές που αντιστοιχούν στο Λίβανο, την Γιουγκοσλαβία (όπως ήταν τότε) και τη Ρώμη. Οι εκπληκτικές τοποθεσίες που επιλέξαμε θα αιτιολογούσαν τον ερχομό μας στην Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον, όμως, η γενναιόδωρη υποστήριξη από κυβερνητικούς και θεσμικούς φορείς, καθώς και το υψηλού επιπέδου συνεργείο και η ομάδα υποστήριξης των υπέροχων συνεργατών μας από τη Faliro House, συνέβαλαν σε γυρίσματα αξέχαστα που θα θέλαμε να επαναλάβουμε», συμπληρώνει ο εκτελεστής παραγωγός της σειράς, Σάιμον Κόρνγουελ.

Δείτε ακόμη: Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ στο Σούνιο

The Little Drummer Girl

Η εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα είναι η Faliro House Productions Α.Ε. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Ελλάδα, το συνεργείο αποτελούνταν από 165 μέλη από την Ελλάδα και 98 μέλη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα γυρίσματα στην Ελλάδα έγιναν στις εξής τοποθεσίες: Αθήνα, Κινέτα, Ακρόπολη και στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Γυρίσματα έγιναν και στην Ελευσίνα για να αναπαραστήσουν περιοχές του Λιβάνου αλλά και στη Νίκαια για αναπαράσταση της Παλαιστίνης.

Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υποστήριξε την παραγωγή διευκολύνοντας την απόκτηση αδειών για τα γυρίσματα στην Ακρόπολη και στο Σούνιο, προσκόμισε όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη των γυρισμάτων.

Το «The Little Drummer Girl» αναμένεται να μεταδοθεί από το BBC και το AMC το φθινόπωρο του 2018.

Διαβάστε ακόμη: Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που κάνει το Filming in Greece πραγματικότητα

the little drummer girl 607