Buzz

Κερδίστε 5 DVD για να αποχαιρετήσετε κινηματογραφικά το 2016

στα 10

Η Feelgood Entertainment και το Flix σας χαρίζουν πέντε ταινίες που θα σας θυμίζουν πάντοτε το 2016.

Flix Team
Κερδίστε 5 DVD για να αποχαιρετήσετε κινηματογραφικά το 2016

Τα βραβευμένα αγόρια της Αθηνάς Τσαγγάρη, η Μέριλ Στριπ σε ακόμη ένα οσκαρικό ρόλο, ο άγνωστος Βασίλης Τσιτσάνης, η Ελλάδα που τρελαίνεται όταν φυσάει νοτιάς και η Γκρέτα Γκέργουικ στη δική της γουντιαλενική κωμωδία.

Πέντε ταινίες για μια χρονιά που τελειώνει μπορούν να γίνουν δικές σας, αρκεί να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό του Flix και της Feelgood Entertainment. Κάντε share, like και αφήστε σχόλιο στο ποστ του διαγωνισμού στην επίσημη σελίδα του Flix στο Facebook και μπείτε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τη Δευτερα 9 Ιανουαρίου 2017.

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Αναλυτικά οι τίτλοι που θα διεκδικήσετε αν συμμετάσχετε στο διαγωνισμό:

Florence DVD

Florence: Φάλτσο Σοπράνο (Florence Foster Jenkins) του Στίβεν Φρίαρς

Η τρεις φορές βραβευμένη με Οσκαρ Μέριλ Στριπ ενσαρκώνει τη Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, μια τουλάχιστον κακόφωνη, καλτ τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Η ξεκαρδιστική, αλλά και συγκινητική αυτή ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Η κοσμική Νεοϋορκέζα Μαντάμ Φλόρενς πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και ατζέντης της, Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ, ένας Αγγλος αριστοκράτης και αποτυχημένος ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση. Οταν η Φλόρενς αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Κάρνεγκι Χολ το 1944, ο Σεντ Κλερ ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Η ταινία που ενώνει τον Στίβεν Φρίαρς με την Μέριλ Στριπ, χαρίζει στον Χιού Γκραντ μια από τις καλύτερες ερμηνείες στην καριέρα του και αποθεώνει το πείσμα όσων πιστεύουν στο ταλέντό τους. κυκλοφορεί και σε Blu-Ray.

DVD Chevalier

Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη

«Chevalier»: δαχτυλίδι που φοριέται στο μικρό δάχτυλο - πάλαι ποτέ διακριτικό γαλλικής αριστοκρατικής καταγωγής ή έπαθλο ανδρείας των ιπποτών (των chevaliers). «Chevalier»: παιχνίδι που επιλέγουν να παίξουν 6 (ή μάλλον 9, καθώς και το πλήρωμα στήνει τη δική του παρτίδα) άντρες αποκλεισμένοι σ' ένα σκάφος, περνώντας συνεχείς δοκιμασίες, βαθμολογώντας ο ένας τον άλλον για τα πάντα και στέφοντας τον νικητή ως «τον καλύτερο, γενικότερα». «Chevalier»: η νέα ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη, ένα διαπεραστικό, σατιρικό αλλά και γεμάτο κατανόηση βλέμμα στην φιλοδοξία και την ανασφάλεια των ανδρών, την αλαζονεία και την παράνοια του ανταγωνισμού, την ματαιοδοξία και την ματαιότητα της ανθρώπινης φύσης. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου και all star cast: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς, Γιάννης ∆ρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου.

DVD Νοτιάς

Νοτιάς του Τάσου Μπουλμέτη

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Οταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του. Η επιστροφή του Τάσου Μπουλμέτη, μετά την «Πολίτική Κουζίνα» με μια ταινία που ποντάρει στη νοσταλγία για να μιλήσει για το σήμερα και στο σινεμά για να μιλήσει για τις ιστορίες από τις οποίες είμαστε φτιαγμένοι. Κυκλοφορεί και σε Blu-Ray.

Maggie DVD

Η Μάγκι Εχει Σχέδιο (Maggie's Plan) της Ρεμπέκα Μίλερ

Η Μάγκι νιώθει έτοιμη να κάνει παιδί. Ισως επειδή έχει πλέον πια πειστεί πως δεν μπορεί να κρατήσει μια σχέση πάνω από έξι μήνες, αποφασίζει να το κάνει με το... σπέρμα ενός φίλου της από το κολέγιο. Την ίδια όμως ημέρα που αυτός φέρνει το υλικό στο σπίτι της για να τοποθετηθεί σύμφωνα με το ημερολόγιο της ωορρηξία της, θα κάνει σεξ και με τον Τζον, ένα συναδελφό της καθηγητή στο Πανεπιστήμιο που την έχει συναρπάσει και ο οποίος είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη σύζυγο του και τα δυο του παιδιά για να μείνει μαζί της. Fast forward τρία χρόνια μετά, η Μάγκι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από τη ζωή της, ο Τζον προσπαθεί - άδοξα - να γράψει το βιβλίο του διατηρώντας μια αρρωστημένη σχέση με την πρώτη συζυγό του και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να επανέλθουν όλα όπως ήταν πριν. Η Μάγκι είναι έτοιμη να υλοποιήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο, όπως κάνει με τα πάντα στη σχεδιασμένη από το ά ως το ω ζωή της, μόνο που η αποτυχία έχει τον τελευταίο λόγο. Γκρέτα Γκέργουικ, Ιθαν Χοκ και Τζούλιαν Μουρ εξερευνούν το νευρωτικό τοπίο της σύγχρονης Νέας Υόρκης σε μια σκεπτόμενη κομεντί για όλα όσα σχεδιάζουμε χωρίς να υπολογίζουμε τη... ζωή.

DVD ουζερί

Ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσου Μανουσάκη

Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Ομως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή. Ο Μανούσος Μανουσάκης μεταφέρει στο σινεμά το μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, ανατρέχοντας σε μια Ελλάδα βασανισμένη και μια ιστορία αγάπης που αντέχει στους αιώνες. Κυκλοφορεί και σε Blu-Ray.

Πέντε ταινίες για μια χρονιά που τελειώνει μπορούν να γίνουν δικές σας, αρκεί να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό του Flix και της Feelgood Entertainment. Κάντε share, like και αφήστε σχόλιο στο ποστ του διαγωνισμού στην επίσημη σελίδα του Flix στο Facebook και μπείτε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τη Δευτερα 9 Ιανουαρίου 2017.

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!