Buzz

Ο «Τρόμος του Ντάνγουιτς» του Χ. Φ. Λάβκραφτ έρχεται στη μεγάλη οθόνη

στα 10

O Ρίτσαρντ Στάνλεϊ, ο σκηνοθέτης του «Color Out of Space», ετοιμάζει το δικό του κινηματογραφικό σύμπαν βασισμένο στη μυθολογία του Χ. Φ. Λάβκραφτ, και ο «Τρόμος του Ντάνγουιτς» είναι η επόμενη ταινία.

Ο «Τρόμος του Ντάνγουιτς» του Χ. Φ. Λάβκραφτ έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Η ταινία του Ρίτσαρντ Στάνλεϊ «Color Out of Space», η οποία βάζει τον Νίκολας Κέιτζ σε ένα ψυχεδελικό τριπάκι στον… φούξια κόσμο του Χ. Φ. Λάβκραφτ, ετοιμάζεται να βγει στις αμερικάνικες αίθουσες αύριο. Αλλά από ότι φαίνεται αυτό είναι μόνο η αρχή. Το Νοέμβρη που μας πέρασε υπήρχαν φήμες πως το στούντιο SpectreVision, που μας είχε δώσει πρόσφατα και το cult διαμαντάκι «Mandy» του Πάνου Κοσμάτου, θα ήθελε να κάνει μια τριλογία με ταινίες βασισμένες σε έργα του Λάβκραφτ, και τώρα ο Στάνλεϊ επιβεβαίωσε το νέο λέγοντας πως ήδη έχει δώσει το πράσινο φως και για άλλες δυο ταινίες, με τον «Τρόμο του Ντάνγουιτς» να είναι η αμέσως επόμενη.

Διαβάστε ακόμα: Ο Χ. Φ. Λάβκραφτ που θέλουμε να δούμε στον κινηματογράφο

color out of space 607 O Νίκολας Κέιτζ μαζί με τον Ρίτσαρντ Στάνλεϊ στην πρεμιέρα του «Color Out of Space».

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω πως η SpectreVision έδωσε το πράσινο φως για άλλες δυο κινηματογραφικές μεταφορές ιστοριών του Λάβκραφτ, και ήδη ετοιμάζω τη νέα μου μεταφορά το “Τρόμος του Ντάνγουιτς”. Θα είναι στο ίδιο κλίμα με το “Color Out of Space”, και θα εξελίσσεται στο κοντινό μέλλον στην κομητεία του Αρκαμ. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα πριν τελειώσει ο χειμώνας», δήλωσε ο Στάνλεϊ σε μια συνέντευξή του Rue-Morgue.

Συνέχισε λέγοντας πως «με τον “Τρόμο του Ντάνγουιτς” θα επιστρέψουμε στο Πανεπιστήμιο του Μισκατόνικ για πρώτη φορά μετά την ταινία “Re-Animator”. Επίσης θα γνωρίσουμε και το Νεκρονόμικον, το σατανικό αυτό βιβλίο που βρίσκεται στο επίκεντρο της μυθολογίας του Λάβκραφτ. Είμαι αρκετά ενθουσιασμένος που θα ασχοληθώ με αυτό.»

Ολα αυτά δείχνουν πως ο Στάνλεϊ και η SpectreVision έχουν σκοπό να δημιουργήσουν το δικό τους σκοτεινό κινηματογραφικό σύμπαν βασισμένο στη μυθολογία του Λάβκραφτ, φέρνοντας τις ιστορίες τους στην σημερινή εποχή και ίσως, εάν όλα πάνε καλά, να επεκταθεί αυτό και παραπάνω από τις τρεις ταινίες. Αν και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πια θα είναι η τρίτη ταινία και ποιοι θα πρωταγωνιστούν σε αυτή είμαστε αρκετά ενθουσιασμένοι να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμα: Το graphic novel του Κιθ Γκίφεν «Lovecraft» θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τους Μπένιοφ και Βάις

dunwich horror 607

«Ο Τρόμος του Ντάνγουιτς» δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1929 στο περιοδικό Weird Tales και μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1970 σε σκηνοθεσία του Ντάνιελ Χάλερ. Η ιστορία μας μεταφέρει στο απομονωμένο και μισοκατεστραμμένο χωριό του Ντάνγουιτς της Μασαχουσέτης, όπου ζει η Λαβίνια ΓουάτλεΪ, μια παραμορφωμένη και αλμπίνο γυναίκα, μητέρα του επίσης παραμορφωμένου Γουίλμπουρ Γουάτλεϊ, του οποίου ο πατέρας λέγεται πως είναι ένας από τους Αρχαίους, η θεότητα Γιογκ-Σόθοθ. Μια οντότητα ζει στον αχυρώνα τους, η οποία μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και φαίνεται πως συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με τον Γιογκ-Σόθοθ. Ο Γουίλμπουρ πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο του Μισκατόνικ για να πάρει ένα αντίγραφο του Νεκρονομικόν και να κάνει ένα ξόρκι με το οποίο θα ανοίξει την πόρτα για τους Αρχαίους. Ο Δρ. Χένρι Αμριταζ δεν του επιτρέπει να πάρει το αντίγραφο και έτσι ο Γουίλμπουρ αναγκάζεται να διαρρήξει την βιβλιοθήκη το βράδυ, μόνο που έρχεται αντιμέτωπος με το σκυλί φύλακα της το οποίο, τρελαμένο από την περίεργη μυρωδιά του, τον σκοτώνει με απίστευτη βιαιότητα. Με τον Γουίλμπουρ νεκρό, το πλάσμα στον αχυρώνα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και αρχίζει να σκοτώνει τους κατοίκους του Ντάνγουιτς.

Διαβάστε ακόμα: Ο Νίκολας Κέιτζ τα βάζει με εξωγήινες δυνάμεις στο «Color Out of Space» του Χ. Φ. Λάβκραφτ

the dunwich horror 607