Buzz

Το graphic novel του Κιθ Γκίφεν «Lovecraft» θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τους Μπένιοφ και Βάις

στα 10

Αφήνοντας τον γαλαξία του «Star Wars» πολύ πολύ μακριά, οι Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις ετοιμάζονται να μπουν στο μυαλό (και στα έργα) του Χ. Φ. Λάβκραφτ.

Το graphic novel του Κιθ Γκίφεν «Lovecraft» θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τους Μπένιοφ και Βάις

Εχουν περάσει μήνες από τότε που οι Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις έφυγαν από τo «Star Wars» και από ότι φαίνεται οι δημιουργοί του τηλεοπτικού «Game of Thrones» βρήκαν την επόμενή τους δουλειά, η οποία έχει να κάνει με τον κοσμικό τρόμο των έργων του Χ. Φ. Λάβκραφτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety το δίδυμο δουλεύει πάνω στην κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel του Κιθ Γκίφεν με τίτλο «Lovecraft», το οποίο δημοσιεύτηκε από την Vertigo (θυγατρική εταιρεία της DC), για λογαριασμό της Warner κάνοντας την παραγωγή. Το σενάριο της ταινίας, η οποία ακόμα δεν έχει κάποιο τίτλο, το έχουν αναλάβει οι Φιλ Χέι και Ματ Μανφρέντι ενώ ακόμα δεν έχει ανατεθεί κάποιος σκηνοθέτης – άγνωστο παραμένει αν θα την αναλάβουν οι Μπένιοφ και Βάις.

Διαβάστε ακόμα: Ο Χ. Φ. Λάβκραφτ που θέλουμε να δούμε στον κινηματογράφο

lovecraft 607

Το συγκεκριμένο graphic novel εξιστορεί την ζωή του διάσημου συγγραφέα τρόμου Χ. Φ. Λάβκραφτ και την επιρροή που είχαν τα έργα στην λογοτεχνία τρόμου, η οποία ήταν τόσο μεγάλη μάλιστα που δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό είδος για να την χαρακτηρίσει – κοσμικός τρόμος. Αν και το σενάριο της ταινίας παραμένει άγνωστο φήμες θέλουν οι Μπένιοφ και Βάις να αντιμετωπίζουν τα απόκοσμα τέρατα των έργων του Λάβκραφτ ως πραγματικά.

Οι δυο τους παραμένουν ακόμα και σήμερα δυο αρκετά πολυσυζητημένοι δημιουργοί, όχι μόνο λόγω του «Game of Thrones», το οποίο ίσως ήταν και ο πραγματικός λόγος που έφυγαν από το σύμπαν του «Star Wars», αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν και άλλες σειρές τους, όπως και το «Confederate» του HBO στο οποίο κατακρίθηκαν από αρκετούς για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν το θέμα των φυλετικών διακρίσεων, ένα θέμα που ίσως θα χρειαστεί να καταπιαστούν και στη νέα τους ταινία, αφού ο Λάβκραφτ θεωρείται ρατσιστής κάτι που και ο ίδιος δηλώνει απροκάλυπτα μέσα από τις ιστορίες του.

Δείτε ακόμα: Το μωβ είναι το χρώμα του τρόμου στο πρώτο ψυχεδελικό τρέιλερ του «Color Out of Space»

lovecraft 607