Industry

Το Χόλιγουντ μπορεί να ηρεμήσει και πάλι. Εληξε ο «πόλεμος» μεταξύ Σκάρλετ Τζοχάνσον και Disney

στα 10

Disney και Τζοχάνσον τα ξαναβρήκαν κάνοντας μια νέα συμφωνία.

Το Χόλιγουντ μπορεί να ηρεμήσει και πάλι. Εληξε ο «πόλεμος» μεταξύ Σκάρλετ Τζοχάνσον και Disney

Μετά από περίπου δυο μήνες μηνύσεων και αλληλοκατηγοριών και αρκετά σκληρές κουβέντες και από τις δυο πλευρές, η Σκάρλετ Τζοχάνσον και η Disney τα ξαναβρήκαν και πάλι. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter φαίνεται πως η διαμάχη μεταξύ των δυο επιλύθηκε εκτός δικαστηρίων με μια νέα συμφωνία, με τους ακριβής όρους της όμως να μην έχουν αποκαλυφθεί.

«Είμαι χαρούμενη που λύσαμε τις διαφορές μας με τη Disney. Είμαι απίστευτα περήφανη για τη δουλειά που κάναμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια και απολάμβανα πολύ τη δημιουργική μου σχέση. με την ομάδα. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη συνεργασία μας τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η Τζοχάνσον στο THR χτες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να καταλήξουμε σε αμοιβαία συμφωνία με την Σκάρλετ Τζοχάνσον σχετικά με το "Black Widow". Εκτιμούμε τη συμβολή της στο Marvel Cinematic Universe και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε σε μια σειρά από επερχόμενα έργα, συμπεριλαμβανομένου του “Tower of Terror” της Disney», δήλωσε ο πρόεδρος της Disney Studios Αλαν Μπέργκμαν.

Διαβάστε ακόμα: Και η Εμα Στόουν σκέφτεται να μηνύσει την Disney

black widow main

Η Τζοχάνσον είχε μηνύσει την Disney τον περασμένο Ιούλιο λέγοντας πως το στούντιο αθέτησε του όρους του συμβολαίου της όταν αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει την ταινία «Black Widow» αποκλειστικά στις αίθουσες. Κι αυτό γιατί μεγάλο μέρος της αποζημίωσης της Τζοχάνσον ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την απόδοση της ταινίας στο box office, μιας και από την στιγμή που θα έφτανε κάποιους στόχους η ηθοποιός θα άρχιζε να παίρνει μπόνους.

Από την πλευρά της, τώρα, η Disney, μέσω του δικηγόρου της, Ντάνιελ Πετροτσέλι, απάντησε ότι το στούντιο εκπλήρωσε την υποχρέωσή του να βγάλει την ταινία «σε ευρεία κινηματογραφική διανομή» κι ότι το συμβόλαιο δεν προέβλεπε αποκλειστική διανομή στα σινεμά. Επιπλέον, σημείωσε ότι, δεδομένης της πανδημίας, η ταινία κινήθηκε ικανοποιητικά, με έσοδα 80 εκ. δολαρίων στην Αμερική στο πρώτο της Σαββατοκύριακο, δηλαδή 10 εκ. δολάρια περισσότερα από, για παράδειγμα, το «F9» που βγήκε μόνο στα σινεμά.

Τότε Disney ζήτησε να επιλυθεί η διαμάχη εξωδικαστικά, με διαιτησία κι εξήγησε πως προτίθεται να προσθέσει ποσοστά επί των εσόδων από τις online προβολές προκειμένου να αυξηθεί η αμοιβή της Τζοχάνσον, παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στοη συμφωνία τους. Το συμβόλαιο της Τζοχάνσον με την Disney έγινε το 2017, δυο χρόνια πριν την ίδρυση του Disney Plus και τρία πριν την έκρηξη - και λόγω πανδημίας - της θέασης στο σπίτι κι έτσι οι όροι του δεν συμπεριλαμβάνουν έσοδα από προβολή σε πλατφόρμα. Ωστόσο, οι δικηγόροι της ηθοποιού διαβεβαίωναν τότε ότι η Marvel είχε δεσμευτεί το 2019 ότι η «Black Widow» θα συναντήσει το κοινό «όπως οι άλλες μας ταινίες», δηλαδή στα σινεμά.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν…