Buzz

Ο Ντενί Βιλνέβ πιστεύει πως το «Tenet» είναι αριστούργημα

στα 10

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Βιλνέβ μίλησε για το streaming αλλά και την τελευταία κινηματογραφική εμπειρία του φίλου του Κρίστοφερ Νόλαν.

Ο Ντενί Βιλνέβ πιστεύει πως το «Tenet» είναι αριστούργημα

To «Dune» του Ντενί Βιλνέβ άνοιξε την Παρασκευή που μας πέρασε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής ταυτόχρονα με την πρεμιέρα του στο HBO Max. Η ταινία κατάφερε να κάνει αρκετά συμπαθητικές εισπράξει τριημέρου στο αμερικάνικο box office, φτάνοντας τα 40.1 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Βιλνέβ μίλησε στο Reelblend podcast και είπε τη γνώμη του για τις streaming κυκλοφορίες των ταινιών, λέγοντας πως αν και δεν έχει πρόβλημα με αυτό (έχοντας δει αρκετές ταινίες σε streaming στο Criterion Channel μέσα στο lockdown, όπως αποκάλυψε ο ίδιος) θα είναι πάντα υπερασπιστής της μεγάλη οθόνης.

Διαβάστε ακόμα: Τελικά (ίσως) να δούμε ένα σίκουελ του «Dune»

tenet main

«Αγαπώ το streaming γιατί μας δίνει την δυνατότητα να θυμηθούμε και πάλι το σινεμά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Μιλώντας όμως για το σινεμά ο Βιλνέβ αναφέρθηκε και στον Κρίστοφερ Νόλαν και στη νέα του ταινία «Tenet», την οποία μάλιστα θεωρεί αριστούργημα. «Εντυπωσιάστηκα από το “Tenet”, νομίζω ότι είναι ένα αριστούργημα. Νομίζω ότι είναι μια ταινία που είναι ένα απίστευτο κινηματογραφικό επίτευγμα. Νομίζω ότι είναι μια πολύ περίπλοκη ταινία, διασκέδασα τόσο πολύ, την είδα αρκετές φορές και κάθε φορά ήταν απίστευτη και νομίζω ότι το επίπεδο μαεστρίας του Κρίστοφερ Νόλαν είναι απαράμιλλο.»

Και συνέχισε λέγοντας «Είναι μακράν ένας από τους καλύτερους κινηματογραφιστές που εργάζονται στον κόσμο σήμερα, επειδή οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται το επίπεδο της κινηματογραφικής του μαεστρίας, είναι τρελό. Είναι τρελό. Κάθε φορά που ο Κρις βγάζει μια ταινία στην οθόνη, πρέπει να [τη δω στη μεγάλη οθόνη]. Φυσικά, είδα το “Tenet” στις αίθουσες. Δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία του Νόλαν στο σπίτι, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Πρώτα πρέπει να λάβετε την πλήρη εμπειρία μιας ταινίας του Νόλαν σε ένα σινεμά. Είναι πραγματικά συναρπαστικό να τον βλέπεις να εξελίσσεται από τη μια ταινία στην άλλη και να πιέζεται τεχνικά, αφηγηματικά και πάντα να ανακαλύπτει τον εαυτό του. Για μένα, είναι μια βαθιά έμπνευση να βλέπω αυτόν τον δάσκαλο να δουλεύει.»

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Ντενί Βιλνέβ.