Industry

Δείτε το «Project Nim» στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο. Και μάθετε πώς να το φτιάξετε!

στα 10

Σε μια συνεργασία του Exile Room, του British Council και της Ταινιοθήκης, το κοινό της Αθήνας μπορεί το Σαββατοκύριακο να δει ένα από τα συγκλονιστικότερα ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων και, παράλληλα, να παρακολουθήσει χρήσιμα σεμινάρια!

Δείτε το «Project Nim» στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο. Και μάθετε πώς να το φτιάξετε!

Με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου, το Exile Room θα φιλοξενήσει δύο εργαστήρια, με τον κοινό τίτλο «From London to Athens». Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, από τις 11.00 ως τις 18.00, ο Αντι Γκλιν θα παραδώσει masterclass, με θέμα τη δημιουργία ντοκιμαντέρ. Tο Documentary Filmmakers Group, ο επίσημος φορέας ταινιών τεκμηρίωσης της Μεγάλης Βρετανίας, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα κι ο Αντι Γκλιν, ιδρυτής του DFG και βραβευμένος σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας, θα μοιραστεί με τους ακροατές όλα όσα πρέπει να ξέρουν για το θαυμαστό κόσμο του ντοκιμαντέρ, καθώς και όλες τις νέες τάσεις που ανακαλύπτει συνεχώς στα ασταμάτητα ταξίδια του ανά την υφήλιο ως εκπαιδευτής και δημιουργός μοναδικών κινηματογραφικών εμπειριών. Σ’ αυτό το masterclass, θα εξετάσει όλα τα εξωτικά φρούτα του είδους - από τα ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων και τα υβρίδια φαντασίας και πραγματικότητας, μέχρι projects για πολλαπλές πλατφόρμες - χαράζοντας νέα δημιουργικά μονοπάτια στο τοπίο της τεκμηρίωσης.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου, και πάλι στο Exile Room, ο Αντι Γκλιν διοργανώνει το workshop «The Filmmaker’s Development Toolkit». Εκεί, θα διδάξει σε 20 ντοκιμαντερίστες (επαγγελματίες και μη) πώς να συγκεντρώσουν το απόλυτο κινηματογραφικό οπλοστάσιο και πώς να πατήσουν τη σκανδάλη: να συγκροτήσουν μια καλογραμμένη πρόταση, να παρουσιάσουν ένα συναρπαστικό pitch, να μοντάρουν το απαραίτητο teaser trailer. Παράλληλα θα δώσει συμβουλές για αποτελεσματική συνεργασία με εταιρείες παραγωγής και για ευκαιρίες χρηματοδότησης εντός και εκτός Ευρώπης.

Ως «εφαρμογή» των συζητήσεων, η Ταινιοθήκη, θα προβάλλει το Σάββατο και την Κυριακή, το «Project Nim» του βραβευμένου με Οσκαρ Τζέιμς Μαρς («Man on Wire», «Shadow Dancer»), ως ένα διαμάντι της πρόσφατης παραγωγής ντοκιμαντέρ στον κόσμο. Οι προβολές στην ταινιοθήκη και τις δύο μέρες είναι στις 18.00, 20.00 και 22.00, έχουν ελληνικούς υπότιτλους και κοστίζουν 7 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα για το «Project Nim» εδώ και μη χάσετε την ευκαιρία να το δείτε στην κινηματογραφική αίθουσα.

Η είσοδος στο Exile Room για το masterclass του Σαββάτου είναι ελεύθερη, αλλά φροντίστε να δηλώσετε εγκαίρως συμμετοχή στα 210-3223395 (11.00 - 15:00) ή info@exilefilms.gr. Η συμμετοχή στο workshop της Κυριακής κοστίζει 50 ευρώ ανά άτομο.

info

  • Exile Room: Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι (τηλ 210 3223395) www.exileroom.gr
  • Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 (γωνία), στάση ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός (τηλ 210 3609695) www.tainiothiki.gr