Buzz

Πρώτη φωτογραφία της Τζέιμι Κλέιτον ως Pinhead στο νέο «Hellraiser»

στα 10

Το reboot θα κάνει πρεμιέρα στο Hulu στις 7 Οκτωβρίου.

Πρώτη φωτογραφία της Τζέιμι Κλέιτον ως Pinhead στο νέο «Hellraiser»

Πριν έναν σχεδόν χρόνο ανακοινώθηκε πως ένα ακόμα franchise τρόμου ετοιμάζεται για το κινηματογραφικό του reboot, αυτό του «Hellraiser», βασισμένο στη νουβέλα του Κλάιβ Μπάρκερ «The Hellbound Heart». Αν και συνολικά κατάφερε να δημιουργήσει δέκα ταινίες, ποτέ δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει τη δημοτικότητα άλλων franchises του είδους, μιας και να είχε στόχο ένα πολύ ιδιαίτερο κοινό, εκείνο του σαδομαζοχιστικού τρόμου.

Οπότε όταν ανακοινώθηκε πως το Hulu ετοιμάζει το δικό του reboot, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί θα πρέπει να νοιαστούν για κάτι τέτοιο. Η απάντηση ίσως έρθει από το ενδιαφέρον τουίστ ότι αυτή την φορά τον ρόλο του κακού Pinhead θα τον παίξει όχι ο Νταγκ Μπράντλεϊ αλλά η Τζέιμι Κλέιτον, την οποία γνωρίσαμε από την σειρά του Netflix «Sense8».

Μιλώντας στο Entertainment Weekly o σκηνοθέτης της ταινίας Ντέιβιντ Μπρούκνερ είπε πως δεν πρόκειται για remake εκείνης της ταινίας του 1987. «Αυτό δεν είναι ριμέικ. Απλώς δεν πίστευα ότι θα μπορούσε ποτέ να ξαναφτιαχτεί το αρχικό Hellraiser. Είναι κάτι το εντελώς δικό του πράγμα και θα ήταν, νομίζω, επικίνδυνο έδαφος για τους σκηνοθέτες, γιατί πώς το ξεπερνάς αυτό;»

Διαβάστε ακόμα: Θα έχουμε άραγε σίκουελ της ταινίας «Ούτε Καν»;

hellraiser

Και όσο αφορά το κάστινγκ μια τρανς γυναίκας στον ρόλο του Pinhead ο ίδιος είπε πως «Νιώσαμε ένα είδος προσμονής από τους φανς για να φανταστούμε τον χαρακτήρα από την αρχή. Ξέραμε ότι θέλαμε ο Pinhead να είναι γυναίκα. Η Τζέιμι ήταν απλώς το κατάλληλο άτομο για τον ρόλο. Η ταυτότητα ενός ατόμου μπορεί να είναι πραγματικά συναρπαστική για έναν ρόλο από πολλές απόψεις, αλλά πρέπει να τονίσω ότι η Τζέιμι απλά ήταν τέλεια για τον ρόλο κι έτσι φτάσαμε εκεί.»

Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει ο Ντέιβιντ Γκόγιερ με τον συγγραφέα των βιβλίων Κλάιβ Μπάρκερ να δηλώνει ενθουσιασμένος με τη νέα αυτή ταινία. «Εχοντας δει μερικά από τα σχέδια από τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Μπρούκνερ “Hellraiser”, αποτίουν φόρο τιμής σε αυτό που δημιούργησε η πρώτη ταινία, αλλά στη συνέχεια τη μεταφέρουν σε μέρη που δεν πάει ποτέ ξανά. Είναι ένα “Hellraiser” που δεν περίμενα να δω. Ο Ντέιβιντ και η ομάδα του γνωρίζουν πολύ καλά τη μυθολογία της ιστορίας, αλλά αυτό που με ενθουσιάζει είναι η επιθυμία τους να τιμήσουν το πρωτότυπο ακόμα και όταν τα ανατρέπου όλα αυτά για μια νέα γενιά.»

Ηδη ήταν γνωστό πως η νέα ταινία θα έκανε έφερνε κάτι το καινούργιο και τελείως διαφορετικό στο franchise όταν ακούστηκε πως η drag queen Gottmik, γνωστή από το «RuPaul’s Drag Race», είχε κάνει οντισιόν για τον ρόλο του Pinhead, έχοντας δηλώσει τότε «δεν ήμουν αρκετά απειλητικ@. Επρεπε να διαβάσω αρκετά. Ημουν στο διαμέρισμά μου, στον τοίχο, προσπαθώντας να γίνω @ Pinhead, καθώς προσποιούμουν πως τραβούσα βελόνες από το κεφάλι μου. Ηταν πολύ αστείο.»

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης και Οντέσα Α’ζιόν, Μπράντον Φλιν, Γκόραν Βίσνικ, Ντρου Στάρκεϊ, Ανταμ Φάισον, Χίαμ Αμπας. Το νέο «Hellraiser» έρχεται στο Hulu στις 7 Οκτωβρίου.

hellraiser

hellraiser