Buzz

H «Dalida» είναι έτοιμη για το κοντινό της

στα 10

H ταραχώδης ζωή μιας από τις αληθινές ντίβες της ποπ μουσικής μεταφέρεται στο σινεμά.

H «Dalida» είναι έτοιμη για το κοντινό της

Γεννημένη στο Κάιρο, από Ιταλούς γονείς και στη συνέχεια Γαλλίδα υπήκοος, η Γιολάντα Κριστίνα Τζιλιότι υπήρξε μοντέλο και Μις Αίγυπτος πριν ανακαλυφθεί από έναν Γάλλο ατζέντη και μετακομίσει στο Παρίσι για να δοκιμάσει την τύχη της ως ηθοποιός.

Εν τούτοις ήταν η μουσική που θα την έκανε τελικά διάσημη, ένα μουσικό φαινόμενο όχι μόνο στην Γαλλία μα και σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και πολλές ακόμη χώρες του κόσμου, όπως η Ιαπωνία. Με μια λαμπρή καριέρα που διήρκεσε τρεις δεκαετίες, η Dalida πούλησε εκατομμύρια δίσκους έκανε εντυπωσιακές τουρνέ και τραγούδησε σε πάρα πολλές γλώσσες, ακόμη και στα ελληνικά.

dalida 607

Αληθινή ντίβα, έλαμψε σε πολλά και διαφορετικά είδη τραγουδιού από το chanson μέχρι την disco, γνώρισε απίστευτη επιτυχία, υπήρξε τεράστιο gay icon, αλλά έζησε επίσης δεκάδες τραγικές στιγμές στην προσωπική της ζωή που τελικά οδήγησαν στην αυτοκτονία της με υπερβολική δόση βαρβιτουρικών το 1987.

dalida 607

Με άλλα λόγια η ζωή της μοιάζει ως το ιδανικό υλικό για μια κινηματογραφική ταινία κι αυτό ακριβώς κάνει η Λίζα Αζουέλος μετά το «Μια Τυχαία Συνάντηση». Με πρωταγωνίστρια την ανρχόμενη Ιταλίδα Σβέβα Αλβίτι στον ρόλο της Dalida και με ηθοποιούς όπως ο Ρικάρντο Σκαρμάτσιο, ο Βενσάν Περέζ κι ο Πατρικ Τιμσίτ στους ρόλους των ανδρών που καθόρισαν την ζωή της, το φιλμ βρίσκεται αυτή την περίοδο στην διαδικασία του post production με στόχο να βγει στις αίθουσες στις αρχές του 2017 αφού πρώτα κάνει προφανώς μια στάση στο φεστιβάλ της Βενετίας.

dalida 607

Η Pathe, εταιρία παραγωγής του «Dalida» πάντως μοιάζει ιδιαιτέρως φιλόδοξη για την τύχη του φιλμ αφού αποτελεί την ναυαρχίδα του line up της για το market των φετινών Καννών και πιθανότατα έναν από τους πλέον ευπώλητους τίτλους της αγοράς του φεστιβάλ.


Δείτε ακόμη: