Φεστιβάλ / Βραβεία

O Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επιστρέφει στις Κάννες (μαζί με τον Ρόμπερτ Πάτινσον)

στα 10

Οπως ανακοίνωσε ο Γάλλος διανομέας, το «Maps to the Stars», η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ θα βγει στις αίθουσες το Μάιο του 2014. Πράγμα που κάνει 100% σίγουρο πως το φιλμ θα βρίσκεται στο επερχόμενο 67ο Φεστιβάλ των Καννών.

O Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επιστρέφει στις Κάννες (μαζί με τον Ρόμπερτ Πάτινσον)
O Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στα γυρίσματα του «Cosmopolis»

Δύο χρόνια μετά το «Cosmopolis», ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ είναι έτοιμος για ακόμη μια παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών, ξανά αυτή τη φορά με τον αγαπημένο του πρωταγωνιστή, Ρόμπερτ Πάτινσον που παίζει, ανάμεσά σε άλλους, στο «Maps to the Stars», τη νέα ταινία του Καναδού σκηνοθέτη.

Το φιλμ που χαρακτηρίστηκε ήδη «ακατάλληλο για ανήλικους κάτω των 17 ετών» στην Αμερική, παρακολουθεί τη ζωή της οικογένειας Βάις. Τον πατέρα που τον υποδύεται ο Τζον Κιούζακ, ο οποίος είναι ψυχοθεραπευτής και διάσημος για τα βιβλία αυτοβοήθειας που τον έχουν κάνει εκατομμυριούχο. Τη μητέρα που είναι η Ολίβια Γουίλιαμς, μάνατζερ του 13χρονου γιου της, ενός τηλεοπτικού αστέρα ο οποίος έχει μόλις βγει από αποτοξίνωση. Και την κόρη που είναι η Μια Γουασικόφσκα, η οποία μόλις έχει βγει από ψυχιατρική κλινική και κάνει παρέα με έναν νέο ηθοποιό (αυτός είναι ο Ρόμπερτ Πάτινσον), ο οποίος δουλεύει ως οδηγός λιμουζίνας - σε ευθεία αναφορά με το «Cosmopolis».

Γύρω τους παρακολουθούμε ακόμη τη ζωή της Αβάνα, μια από τις ασθενείς του πατέρα της οικογένειας (την υποδύεται η Τζούλιαν Μουρ), η οποία είναι ηθοποιός και ονειρεύεται να γυρίσει ένα ριμέικ της ταινίας που έκανε την μητέρα της (την υποδύεται η Σάρα Γκέιντον) σταρ τη δεκαετία του '60 και η οποία μητέρα επιστρέφει στα όνειρα της κόρης της για να την καταδιώξει...

Αν το «Maps to the Stars» βρίσκεται στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 67ου Φεστιβάλ Καννών που διεξάγεται φέτος από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου, θα είναι η πέμπτη φορά για τον Κρόνενμπεργκ μετά τα «Crash» του 1996, «Spider» του 2002, «A History of Violence» του 2012 και «Cosmopolis» του 2012.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Maps to the Stars».

Περισσότερες Κάννες 2014: