Industry

Creative Greece #9: Πώς τα πήγε φέτος η Ελλάδα στις Κάννες;

στα 10

Στο 9o επεισόδιο του podcast Creative Greece, ακούμε, με background την Κρουαζέτ, όσες και όσους, δημιουργούς και φορείς, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

Creative Greece #9: Πώς τα πήγε φέτος η Ελλάδα στις Κάννες;

Το Creative Greece είναι η πρώτη σειρά podcasts του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA - Creative Europe MEDIA Desk Greece, με καλεσμένους δημιουργούς, προγραμματιστές φεστιβάλ, υπεύθυνους καινοτόμων δράσεων που αλλάζουν το τοπίο της ελληνικής οπτικοακουστικής δημιουργίας σήμερα.

Ακούστε το podcast στο Spotify και στο YouTube.

Φεστιβάλ Καννών, Κυανή Ακτή, φοίνικες, το ξενοδοχείο Κάρλτον, φωτογράφοι πάνω στην άμμο, κόκκινο χαλί, όλη η ιστορία του σινεμά σ’ ένα θέρετρο. Μαζί, η συγκέντρωση όλων των σπουδαίων δημιουργών, συντελεστών και ρευμάτων του κινηματογράφου, απ’ όλο τον κόσμο.

creative greece 9 η ελλάδα στο 77ο Φεστιβάλ Καννών

Η φετινή χρονιά ήταν πολυμορφική και λαμπερή για το ελληνικό σινεμά στο 77ο Φεστιβάλ Καννών. Τι συνέβη εκεί; Συναντήσαμε στις Κάννες τους σκηνοθέτες και ηθοποιούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και τους ρωτήσαμε. Μάς μιλούν ο Νίκος Κολιούκος (βραβευμένος στη La Cinef για το «Το Χάος που Αφησε Πίσω της»), η Δάφνη Χαιρετάκη («Αυτό που Ζητάμε από ένα Αγαλμα Είναι να μην Κινείται» στην Εβδομάδα Κριτικής), η Αγγελική Παπούλια (από την ελληνο-παλαιστινιακή συμπαραγωγή «To a Land Unknown», στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών), ο Κωστής Χαραμουντάνης με το «Κιούκα, Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού» (πρεμιέρα του ACID). Αλλά και η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Αθηνά Καρτάλου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, Λεωνίδας Χριστόπουλος και η επικεφαλής της Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Αγγελική Βέργου.

Ακούστε το podcast στο Spotify και στο YouTube.

Creative Greece #9 | Δημοσιογραφική επιμέλεια: Flix.gr | Εκφώνηση: Λήδα Γαλανού | Ηχογράφηση - Μίξη: Mixer Productions | © Creative Europe MEDIA Desk Greece 2024