Buzz

Παρέμβαση Κώστα Γαβρά: η έκκληση στον Φρανσουά Ολάντ

στα 10

Διαβάστε τι είπε ο Kώστας Γαβρά στο Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ: «σας παρακαλώ να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να αποφευθχεί η Ελληνική τραγωδία...»

Παρέμβαση Κώστα Γαβρά: η έκκληση στον Φρανσουά Ολάντ

Ο εδώ και 6 δεκαετίες μόνιμος κάτοικος Γαλλίας, αλλά πάντα δίπλα μας μέσα στα χρόνια, Κώστας Γαβράς κάνει ό,τι περνάει κι από το δικό του χέρι να βοηθήσει τις ελληνικές διαπραγματεύσεις. Τηλεφώνησε ο ίδιος στον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στηρίζοντας την αναγκαιότητα εύρεσης μίας βιώσιμης λύσης.

«Ζήτησα από τον Πρόεδρο να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσει τον τερματισμό αυτής της Ελληνικής τραγωδίας» δήλωσε ο 82χρονος σκηνοθέτης. «Μόνο η Γαλλία μπορεί να το καταφέρει, μόνο αυτός ο Πρόεδρος, γιατί οι Ελληνες εμπιστεύονται τους Γάλλους...»

Δεν είναι η πρώτη φορά ο που ο Γαβράς (ο οποίος διανύει τη δεύτερη θητεία του ως Διευθυντής της γαλλικής Cinémathèque) απευθύνεται στον Ολάντ για την ελληνική κρίση. Του είχε γράψει πρόσφατα επιστολή που τον ενθάρρυνε να πάρει θέση.

Δείτε ακόμα μέσα από το φακό του Flix: Ενα masterclass με τον Κώστα Γαβρά

Gavras calls Holland 607

«Ξέρω ότι μπορεί να βοηθήσει. Εχει δείξει, με μικρές και μεγάλες κινήσεις, δείγματα ότι θέλει να βοηθήσει...» Ο Γαβράς επιμένει ότι, ειδικά μετά την επικράτηση του «όχι», ο Ολάντ θα είναι ένας από τους ελάχιστους συμμάχους μας. «Ελπίζω ότι κι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει υποχωρήσεις απαραίτητες ώστε να βρεθεί μία λύση ώστε να λήξει αυτή η κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βρεθεί εκτός Ευρώπης, δεν μπορεί να βρεθεί εκτός ευρώ, γιατί αυτό θα ήταν μία τραγωδία - όχι μόνο οικονομική, αλλά και ανθρωπιστική...»

Διαβάστε ακόμα: Κώστας Γαβράς: Είμαστε σκλάβοι στο κεφάλαιο

Ο Γαβράς, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει αν θα ψήφιζε κι ο ίδιος «Οχι», είχε προβλέψει την σύγκρουση με την Ευρώπη από τον Φεβρουάριο και μία συνέντευξη που είχε δώσει στην καθημερινή εφημερίδα «L'Humanite».

«Η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με σύσσωμη την συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν μπορεί να επιτρέψει σε μία αριστερή κυβέρνηση να πετύχει. Κι όχι μόνο για ιδεολογικούς λόγους...»

Διαβάστε ακόμα: