Συνέντευξη

Κώστας Γαβράς: «Οι ταινίες πρέπει να έχουν κάτι μέσα»

στα 10

Με αφορμή το «Κεφάλαιο» και την ελληνική του πρεμιέρα, ο Κώστας Γαβράς μίλησε στο Flix για τη σύγχρονη οικονομία, τον κινηματογράφο, την πολιτική του δύναμη και το… ελληνικό ταλέντο!

Κώστας Γαβράς: «Οι ταινίες πρέπει να έχουν κάτι μέσα»

Δεν είναι μόνο άνθρωπος του κινηματογράφου, δεν είναι μόνο σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, Πρόεδρος της Ταινιοθήκης του Παρισιού. Είναι ένας βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος, με ώριμη πολιτική άποψη, που έχει επί χρόνια ζυμωθεί με τον κυνικό του σχολιασμό του συστήματος που βρίσκεται απέναντί του. Ο Κώστας Γαβράς είναι ένας άνθρωπος που σ’ ενδιαφέρει ν’ ακούς.

Το Flix είδε τη νέα του ταινία, «Το Κεφάλαιο», στην επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο [διαβάστε εδώ τις πρώτες εντυπώσεις από το φιλμ]. Εκεί συνάντησε τον Κώστα Γαβρά και συζήτησε μαζί του για σινεμά, τη δύναμή του και τον κόσμο που το περικυκλώνει [διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Κώστα Γαβρά στο Φεστιβάλ του Τορόντο].

Ετσι, όταν λίγο αργότερα ο Κώστας Γαβράς βρέθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει «Το Κεφάλαιο» στο ελληνικό κοινό, το Flix είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για ό,τι βρίσκεται κάτω και πίσω από τη δουλειά του: το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο δουλεύει, τη σημασία που έχει για τον ίδιο ο κινηματογράφος, τη θέση του για την εξέλιξη όχι γενικά της Ελλάδας, αλλά των δημιουργών και του σινεμά της.

Δείτε παρακάτω τι μας είπε και συναντήστε τη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, «Το Κεφάλαιο», στους κινηματογράφους από την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου.