Industry

Το σινεμά στην Ιταλία, θύμα του κοροναϊού

στα 10

Τα εισιτήρια στις αίθουσες πέφτουν κατακόρυφα, έξοδοι ταινιών και press events αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Το σινεμά στην Ιταλία, θύμα του κοροναϊού

Με την Ιταλία να είναι μια από τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊού παγκοσμίως, είναι απολύτως λογικό κι ο τομέας του σινεμά, να νιώσει τον αντίκτυπο του. Κάπως έτσι το box office στην γειτονική χώρα ήταν πεσμένο κατά 44% το περασμένο σαββατοκύριακο σε σχέση με το προηγούμενο ενώ βρισκόταν 30% κάτω σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ακόμη αρκετές ταινίες που θα έβγαιναν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, ανάμεσά τους και το «Hidden Away» που κέρδισε πριν λίγες μέρες το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ανέβαλαν την έξοδό τους στις αίθουσες δίχως να ορίσουν προς το παρόν νέα ημερομηνία κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμη: To Φεστιβάλ των Καννών δεν ματαιώνεται λόγο κοροναϊού (μέχρι στιγμής)

onward 607

Την ίδια στιγμή ένα press event για την ταινία της Disney «Φύγαμε», στο Μιλάνο, ακυρώθηκε ολοκληρωτικά, αν και το αντίστοιχο στη Ρώμη έγινε κανονικά. Το φιλμ θα έβγαινε στις αίθουσες της Ιταλίας αυτή την Πέμπτη αλλά -ακόμη κι αν δεν έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση- όλα δείχνουν ότι η έξοδος του θα αναβληθεί επίσης.

Καθώς η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε μέτρα έκτακτης ανάγκης σε πέντε περιοχές της βόρειας Ιταλίας, πολλά από τα σινεμά εκεί αναμένεται να παραμείνουν κλειστά (σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου οι μισοί κινηματογράφοι της χώρας δεν λειτουργούν), κάτι που θα επιδεινώσει το πρόβλημα αλλά η ένωση των αιθουσαρχών δηλώνει ότι το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και πως «δεν υπάρχει λόγος να μεγεθύνεται το ζήτημα πέρα από τις πραγματικές διαστάσεις του».

Διαβάστε ακόμα: Ο κοροναϊός σταμάτησε τα γυρίσματα του «Mission: Impossible 7» στη Βενετία