Φεστιβάλ / Βραβεία

To Φεστιβάλ των Καννών δεν ματαιώνεται λόγο κοροναϊού (μέχρι στιγμής)

στα 10

Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων του Φεστιβάλ των Καννών «είναι πολύ νωρίς» για μια τέτοια απόφαση.

To Φεστιβάλ των Καννών δεν ματαιώνεται λόγο κοροναϊού (μέχρι στιγμής)

Καθώς ο κοροναϊός αρχίζει να εξαπλώνεται και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, οι υπεύθυνοι του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στο κόσμο, του Φεστιβάλ των Καννών, εξέδωσαν ένα δελτίο τύπου για να καθησυχάσουν τους φόβους που είχαν μερικοί ότι φεστιβάλ θα ακυρωθεί λόγω του ιού, λέγοντας πως «είναι πολύ νωρίς» για μια τέτοια απόφαση.

Διαβάστε ακόμα: Ο κοροναϊός σταμάτησε τα γυρίσματα του «Mission: Impossible 7» στη Βενετία

cannes 607

Ενας αντιπρόσωπος του φεστιβάλ δήλωσε πως «το Φεστιβάλ των Καννών παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και τις οδηγίες που παρέχονται από τις τοπικές, εθνικές και διεθνείς αρχές σχετικά με τον κοροναϊό και είναι σε διαρκή επαφή με το διοικητικό γραφείο Alpes-Maritimes. Είναι ακόμα αρκετά νωρίς για εκφράσουμε υποθέσεις για ένα φεστιβάλ το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε δυόμιση μήνες από σήμερα. Με τον καιρό, κι ανάλογα τα περιστατικά, το Φεστιβάλ των Καννών θα λάβει φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα με στόχο να εξασφαλίσει την προστασία όλων των συμμετεχόντων και να διασφαλίσει την υγεία τους κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, με την βοήθεια των δημοσίων αρχών της πόλης των Καννών. Για την ώρα οι προετοιμασίες του φεστιβάλ συνεχίζονται κανονικά για να προετοιμαστούμε για την εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα από τις 12 έως τις 23 Μαΐου 2020.»

Η δήλωση αυτή ήρθε σχεδόν αμέσως μετά και την ανακοίνωση του Δημάρχου της Νίκαιας, Κριστιάν Εστρόσι, για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην πόλη των Καννών. Αλλο ένα φεστιβάλ το οποίο θα διεξαχθεί στις Κάννες τον επόμενο καιρό, στα τέλη Μαρτίου πιο συγκεκριμένα, είναι και το MipCon, ένα φεστιβάλ για την τηλεοπτική βιομηχανία, του οποίου οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν πως θα γίνει κανονικά. Το Φεστιβάλ των Καννών αναμένεται να ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμά του στα μέσα Απριλίου. Αναμένουμε περισσότερα νέα γύρω από αυτό το θέμα ως τότε.

Διαβάστε ακόμα: «Wuhan: The Long Night»: Ενα εγκλωβισμένο κινηματογραφικό συνεργείο αποτυπώνει την πόλη-φάντασμα