Buzz

Το «Civil War» θα είναι η τελευταία ταινία που σκηνοθετεί ο Αλεξ Γκάρλαντ

στα 10

Και αυτό γιατί θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με την συγγραφή σεναρίων, τουλάχιστον για την ώρα.

Το «Civil War» θα είναι η τελευταία ταινία που σκηνοθετεί ο Αλεξ Γκάρλαντ

Ο Αλεξ Γκάρλαντ μπορεί να έχει σκηνοθετήσει μόλις τρεις ταινίες, αλλά σίγουρα η πιο αμφιλεγόμενη από αυτές είναι η τελευταία του με τίτλο «Men». Η συγκεκριμένη ταινία δεν κατάφερε να βρει το κοινό της, όπου κι αν παίχτηκε, με αποτέλεσμα να μην έχει και την αναμενόμενη επιτυχία στο box office.

Ισως αυτό έκανε τον Γκάρλαντ να αναθεωρήσει κάποια πράγματα. Μιλώντας στο ScreenDaily ανέφερε πως μετά την τελευταία του ταινία «Civil War», η οποία μόλις λίγες μέρες πριν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της, σκέφτεται πολύ σοβαρά να αφήσει στην άκρη την σκηνοθεσία, ίσως για λίγο καιρό, και να ασχοληθεί με την συγγραφή σεναρίων.

Διαβάστε ακόμα: Ο Αλεξ Γκάρλαντ μιλάει για τη νέα του ταινία με τίτλο «Civil War»

alex garland

«Είχα έναν πολύ περίπλοκο αλλά και σοβαρό εσωτερικό διάλογο για το τι θα κάνω στη συνέχεια. Πριν από χρόνια, ξεκίνησα ως μυθιστοριογράφος και μετά σταμάτησα να γράφω μυθιστορήματα και άρχισα να δουλεύω στον κινηματογράφο. Και άρχισα να νιώθω πολύ έντονα ότι θα πρέπει να σταματήσω να σκηνοθετώ ταινίες και να γράφω για άλλους ανθρώπους με σκοπό να προσπαθήσω να γράψω την ταινία που θέλουν να κάνουν, αντί να προσπαθήσω να αναγκάσω τον εαυτό μου να κάνω την ταινία που θέλω όπως συνέβαινε παλιά.»

Ο Γκάρλαντ είναι γνωστός και για κάποια σενάρια αρκετά αγαπημένων ταινιών όπως «Η Παραλία» και το «28 Μέρες Μετά» του Ντάνι Μπόιλ αλλά και το «Μη Μ’ Αφήσεις Ποτέ» του Μαρκ Ρόμανεκ, ανάμεσα σε άλλα. Οπότε, ίσως, δεν θα είναι και αρκετά κακό να ασχοληθεί για λίγο καιρό με την συγγραφή σεναρίων. Αλλά, από την άλλη, ίσως ο Γκάρλαντ ένιωσε ένα burn out μιας και ξεκίνησε τα γυρίσματα του «Civil War» κατευθείαν μετά το «Men». «Θα μπορούσε να είναι εν μέρει επειδή που το post-production στο “Men” κυριολεκτικά 48 ώρες πριν από ξεκινήσω τα γυρίσματα στο “Civil War”, οπότε ίσως ήταν απλώς εξαντλητικό. Αλλά αναρωτιέμαι αν είναι καιρός να κάνω ένα βήμα πίσω», είπε ο Γκάρλαντ.

Πάντως το «Civil War», την τελευταία σκηνοθετική απόπειρα του Γκάρλαντ (για την ώρα), την οποίά περιγράφει ο ίδιος ως μια «σύγχρονη πολεμική ταινία» και πρωταγωνιστούν οι Κίρστεν Ντανστ, Βάγκνερ Μούρα, Στίβεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον και Κέιλι Σπάενι, θα την δούμε στις αίθουσες το 2023 από το στούντιο Α24.