Industry

Η Cineworld μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογράφων παγκοσμίως, κλείνει μέχρι νεωτέρας

στα 10

Κάτι που ανακοινώθηκε μετά την αναβολή της εξόδου του «No Time to Die» για το 2021.

Η Cineworld μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογράφων παγκοσμίως, κλείνει μέχρι νεωτέρας

Με τα μεγάλα blockbuster να αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο και το το «No Time to Die», να ανακοινώνει την περασμένη παρασκευή ότι μεταθέτει την έξοδό του για τον Απρίλιο του 2021, οι αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς ακόμη κι όσοι θεατές δεν είναι ιδιαίτερα διστακτικοί να επισκεφθούν τους κινηματογράφους που τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, δεν έχουν το κατάλληλο κινηματογραφικό κίνητρο για να το κάνουν.

Δείτε ακόμη: Αναβάλλεται και πάλι η έξοδος στις αίθουσες του «No Time to Die» για το 2021

Κάπως έτσι η Cineworld, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυκινηματογραφων στον κόσμο ανακοίνωσε πως κλείνει τα 543 σινεμά που διαχειριζεται στην Αμερική κάτω από το brand «Regal» καθώς κι όλες τις αίθουσες σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία. Μια κίνηση που όχι μόνο αφήνει ένα τεράστιο κενό στην κινηματογραφική αγορά, αλλά αφήνει και δίχως δουλιά χιλιάδες εργαζόμενους στις παραπάνω χώρες.

cineworld 607

Κι αν η κίνηση της Cineworld δημιουργεί ήδη τεράστια ηχώ, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως στην ίδια θέση, και μπροστά σε αντίστοιχες δύσκολες αποφάσεις βρίσκονται αμέτρητες κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Και φυσικα και στην Ελλάδα όπου η παράταση των υγειονομικών μέτρων στην Αττική, κρατά τις αίθουσες της Αθήνας και των περιχώρων κλειστές έως τις 16 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Παράταση των μέτρων: κλειστές παραμένουν οι χειμερινές αίθουσες στην Αττική μέχρι τις 12 Οκτωβρίου