Industry

Παράταση των μέτρων: κλειστές παραμένουν οι χειμερινές αίθουσες στην Αττική μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

στα 10

Μία εβδομάδα παράταση των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Flix Team
Παράταση των μέτρων: κλειστές παραμένουν οι χειμερινές αίθουσες στην Αττική μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

Η αυξητική τάση επέκτασης της πανδημίας (320 κρούσματα ημερησίως μέσος όρος, με πάνω από 50-60% να βρίσκονται στην Αττική) αλλά και των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, οδηγεί στην παράταση των μέτρων. Σήμερα σημειώθηκε ένα αρνητικό ρεκόρ: 460 κρούσματα, 207 στην Αττική, 85 διασωληνωμένοι, 5 θάνατοι.

Η υπερμετάδοση, το φαινόμενο ότι ένας μπορεί να μολύνει πολλούς σε έναν κλειστό χώρο, θεωρείται άκρως επικίνδυνη, θα έχει αυξητική τάση όσο μπαίνει ο χειμώνας και οι επιδημιολόγοι περιμένουν τα νούμερα να είναι ακόμα μεγαλύτερα στα τέλη Οκτωβρίου.

Διαβάστε κι αυτό: Θα πάμε σινεμά τον Οκτώβριο;

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως μετά από πρόταση και συνεννόηση με την κυβερνητική επιτροπή αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων για αντιμετώπιση της διασποράς του κοροναϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Στον κινηματογραφικό χώρο, αυτό σημαίνει ότι οι οι χειμερινές αίθουσες παραμένουν κλειστές για μία ακόμα εβδομάδα.

Είναι πάντως χρήσιμο να συζητηθεί ότι, ενώ είναι κατανοητό ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει ένα καταστροφικό για την οικονομία lockdown, «και να βρεθεί η ισορροπία» όπως δήλωσε σήμερα ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, υπάρχουν επαγγελματικοί κλάδοι, όπως αυτοί του πολιτισμού, που βρίσκονται ήδη σε καταστροφικό για την επιβίωσή τους lockdown.

Κι αν ήδη κλείνουμε τα σινεμά, ποια είναι η πρόβλεψη για το χειμώνα, όταν θα προστεθεί στην εξίσωση και η εποχική γρίπη;

Διαβάστε κι αυτό: Σινεμά με κάθε τρόπο! Αυτά είναι τα τρία σενάρια για τη διεξαγωγή του 61ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!