Industry

Οι Κρίστοφερ Νόλαν, Στιβ ΜακΚουίν και Ρίντλεϊ Σκοτ ανάμεσα σε χιλιάδες υπογραφές για τη στήριξη των βρετανικών αιθουσών

στα 10

Πάνω από 40 διάσημοι Βρετανοί σκηνοθέτες υπογράφουν για τη διάσωση των κινηματογράφων στην Αγγλία.

Οι Κρίστοφερ Νόλαν, Στιβ ΜακΚουίν και Ρίντλεϊ Σκοτ ανάμεσα σε χιλιάδες υπογραφές για τη στήριξη των βρετανικών αιθουσών

Αίτημα προς το Υπουργείο Πολιτισμού της Μ. Βρετανίας κατατέθηκε με χιλιάδες υπογραφές για την οικονομική ενίσχυση των κινηματογραφικών αιθουσών. Ανάμεσα σε όσους υπέγραψαν, τα ονόματα 40+ διάσημων Βρετανών σκηνοθετών.

Το κείμενο της επιστολής δημοσιεύτηκε στους Sunday Times και ακολουθεί την πρωτοβουλία «Keep the Magic Alive», την καμπάνια που ξεκίνησε το Δεκέμβριο για τη διάσωση των σινεμά από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και του lockdown.

Το κείμενο υποστηρίζει ότι η κρατκή ενίσχυση που έχει μέχρι στιγμής δοθεί και οι διωτικές πρωτοβουλίες μέσω μιας τέτοιας καμπάνιας, δεν μπορούν να σώσουν σε βάθος χρόνου τις επιχειρήσεις και οι αιθουσάρχες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Θυμηθείτε κι αυτό: Πληροφορίες για το ειδικό πρόγραμμα στήριξης αιθουσών από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

british movie theater 607

«Αναγνωρίζουμε όσα η κυβέρνηση έχει κάνει μέχρι τώρα, αλλά φοβόμαστε ότι δεν είναι αρκετά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα σινεμά θα επιβιώσουν και θα ξανασταθούν στα πόδια τους και οι επιχειρήσεις θα ξαναγίνουν κερδοφόρες, στο μέλλον. Μόνο όμως αν αυτή τη στιγμή υπάρξει μία ουσιαστική κρατική υποστήριξη. Κι αυτή είναι μία κατεπείγουσα ανάγκη για πράξεις. Τώρα.»

Η επιστολή εστιάζει την ανάγκη της υποστήριξης των μεγάλων αλυσίδων κινηματογραφικών αιθουσών, οι οποίες αποτελούν το 80% της αγοράς κι «έχουν τεράστια έξοδα, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν σημαντικό συνδετικό κρίκο που υποστηρίζει με τη σειρά του τη διανομή και την παραγωγή βρετανικών ταινιών. Χωρίς τις μεγάλες αλυσίδες multiplex, το μέλλον του βρετανικού σινεμά κινδυνεύει...»

Από όσα διαβάζουμε, τα επιδόματα που ενέκρινε η βρετανική κυβέρνηση απευθύνονται σε μεμονωμένες αίθουσες και μικρότερες επιχειρήσεις, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες όπως τα γνωστά (Odeon, Vue, Cineworld) δεν έχουν πάρε καμία οικονομική υποστήριξη για να ανταπεξέλθουν στην οικονομική πανωλεθρία του lockdown.

«Οι Βρετανικές αίθουσες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Ζητάμε επειγόντως να ενισχυθούν για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι και οι μελλοντικές γενιές θα απολαμβάνουν την μαγεία της μεγάλης οθόης» καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Εντγκαρ Ράιτ ανυπομονεί - όπως όλοι μας - να γυρίσει στις σκοτεινές αίθουσες

Ανάμεσα στους διάσημους σκηνοθέτες που υπογράφουν το κείμενο συναντάμε τους: Στιβ ΜακΚουίν, Κρίστοφερ Νόλαν, Ρίντλεϊ Σκοτ, Σαμ Μέντες, Γκάι Ρίτσι, Αντρέα Αρνολοντ, Ντάνι Μπόιλ, Ρίτσαρντ Κέρτις, Στίβεν Ντάλτρι, Στίβεν Φρίαρς, Στίβεν Φράι, Πολ Γκρίνγκρας, Ασίφ Καπάντια, Κέβιν ΜακΝτόναλντ, Μάθιου Βον, Μπεν Γουίτλεϊ, Εντγκαρντ Ράιτ, Τζο Ράιτ και πολλούς άλλους (όπως τον ηθοποιό Τζουντ Λο και τη διάσημη παραγωγό Μπάρμπαρα Μπρόκολι).

Εμείς, εδώ τι κάνουμε;

Διαβάστε περισσότερα: