Buzz

Ποια ήταν η έμπνευση της Κέιτ Μπλάνσετ για το look της στο «Ocean's 8»; Ο Κιθ Ρίτσαρντς!

στα 10

Oχι ότι περιμέναμε κάτι λιγότερο από τη γυναίκα που έχει ερμηνεύσει τον Μπομπ Ντίλαν...

Ποια ήταν η έμπνευση της Κέιτ Μπλάνσετ για το look της στο «Ocean's 8»; Ο Κιθ Ρίτσαρντς!

Είναι μία ταινία που περιμένουμε. Με σκηνοθέτη τον Γκάρι Ρος (του «Pleasantville» και του «Hunger Games»), έρχεται η heist περιπέτεια που ακολουθεί το γκλαμ και την εγκεφαλική δράση του «Ocean's» franchise, αλλά με μια ανατροπή: αυτή τη φορά η κινηματογραφική συμμορία στελεχώνεται από ένα γερό, διαφορετικό, γυναικείο καστ - Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Rihanna, Μίντι Κέιλινγκ, Σάρα Πόλσον, Awkwafina.

Το σενάριο μάς παρουσιάζει την «Ντέμπι Οσιαν» (Σάντρα Μπούλοκ), την αδελφή του Ντάνι (του Τζορτζ Κλούνεϊ στη σειρά ταινιών του Στίβεν Σόντερμπεργκ), η οποία έχει μόλις αποφυλακιστεί και, ως σωστή απατεώνισσα, οργανώνει αμέσως μια ομάδα γυναικών για μια φιλόδοξη ληστεία στη διάρκεια του Met Gala στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης.

Δείτε κι αυτό: «Ocean's 8»: το πρώτο trailer!

Cate Blanchett Oceans8 607 1

Η κάθε μία ηρωίδα (όπως συνέβαινε και στην αντρική τριλογία) έχει το στιλ και την αισθητική της. Η Σάντρα Μπούλοκ, ως αρχηγός της ομάδας, έχει ένα λιτό, δυναμικό, clean στιλ - όπως είχε κι ο αδελφός της. Η Κέιτ Μπλάνσετ, όμως, είναι... rock 'n' roll.

«Το ύφος και το στιλ της κάθε γυναίκας της συμμορίας είναι κάτι το πολύ σημαντικό» εξηγεί η ενδυματολόγος Σάρα Εντουαρντς. «Η μόδα είναι ένας ακόμα πολύ σημαντικός χαρακτήρας της ταινίας...»

Cate Blanchett Oceans8 607 2

Κι αν την «Ντέμπι Οσιαν» την καλύπτουν τα μινιμαλιστικά ρούχα των Alaia, Prada και Stella McCartney, η προσέγγιση για τη «Λου» της Κέιτ Μπλάνσετ, που είναι παιδί της νύχτας και ιδιοκτήτρια κλαμπ, ήταν εντελώς διαφορετική.

Πηγή έμπνευσης: ο Κιθ Ρίτσαρντς!

Cate Blanchett Oceans8 607 3 Ο πίνακας έμπνευσης για τη «Λου» της Κέιτ Μπλάνσετ

«Ηθελα να σχεδιάσω τη γυναίκα Κιθ Ρίτσαρντς» λέει η Εντουαρτς, που κατέληξε με ένα τυπάδικο, ανδρόγυνο look για την Μπλάνσετ, μελετώντας τα ηλεκτρισμένα '60s των Rolling Stones.

Και η Μπλάνσετ, φυσικά, μοιάζει να γλίστρησε αβίαστα στα glam rock βελούδινα σακάκια, τις Saint Laurent γραβάτες, τις vintage γούνες και την αλητεία του ρόλου.

Cate Blanchett Oceans8 607 4

Για την ιστορία, η Εντουαρντς σχεδίασε τη στάρλετ ηρωίδα της Αν Χάθαγουεϊ με πινελιές Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η εκκεντρική Βίβιαν Γουέστγουντ την οδήγησε στο στιλ της Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, ενώ για τη Rihanna φαντάστηκε «έναν πιο πανκ Μπομπ Μάρλεϊ».

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: