Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτά είναι τα σενάρια για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ των Καννών για το 2021

στα 10

Ο διευθυντής των Καννών Τιερί Φρεμό ευελπιστεί πως το φεστιβάλ θα μπορέσει να διεξαχθεί τον Μάιο, αλλά αυτή την φορά έχει προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο.

Αυτά είναι τα σενάρια για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ των Καννών για το 2021

Το 2020 αποδείχτηκε να είναι μια σχεδόν καταστροφική χρόνια για την κινηματογραφική βιομηχανία λόγω της πανδημίας. Οχι μόνο τα σινεμά σε ολόκληρο τον κόσμο κλείνουν το ένα μετά το άλλο αναγκάζοντας αρκετές ταινίες να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους στις αίθουσες, αλλά και πολλά από τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ να ανακοινώνουν πως ακυρώνονται τελείως ή πως θα τελικά θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Ενα από αυτά ήταν και το Φεστιβάλ των Καννών το οποίο, αν και δεν κατέθεσε εύκολα τα όπλα και το πάλεψε μέχρι τέλους, δεν πραγματοποιήθηκε φέτος με πολλούς να αναρωτιούνται για το εάν το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου θα έχει την ίδια μοίρα και του χρόνου. Μπορεί φέτος η πανδημία να έπιασε τα περισσότερα φεστιβάλ, ανάμεσά τους και τις Κάννες, στον ύπνο αλλά για του χρόνου ο διευθυντής των Καννών Τιερί Φρεμό έχει πάρει ήδη τα απαραίτητα μέτρα.

Διαβάστε ακόμα: Το 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί online από τις 5 μέχρι 15 Νοεμβρίου

cannes 607

Μιλώντας στο Variety ο Φρεμό είπε πως δεν είναι ακόμα πεπεισμένος πως το φεστιβάλ μπορεί να διεξαχθεί τον Μάιο του 2021 και πως έχει λάβει κάποια έκτακτα μέτρα για διασφαλίσει πως το Φεστιβάλ των Καννών θα μπορέσει να γίνει του χρόνου.

«Ελπίζω με όλη μου την καρδιά πως το φεστιβάλ θα γίνει τον Μάιο. Αλλά εάν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τον Μάιο, με τις συνθήκες που ελπίζουμε, τότε θα το καθυστερήσουμε. Και εάν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτω από κατάλληλες συνθήκες τον Μάιο έχουμε βρει διάφορες λύσεις» είπε ο Φρεμό. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν σκεφτεί μερικά χρονικά παράθυρα σε περίπτωση που οι Κάννες δεν μπορούν να γίνουν τον Μάιο, με ένα από αυτά να είναι κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο μισό του Ιουλίου, και κάποιό άλλο στο δεύτερο μισό του ίδιου μήνα. Στο τραπέζι υπάρχει ακόμα και άλλη μια χρονική περίοδος, αυτή το δεύτερο μισό του Αυγούστου, αλλά θα πέσει πάνω με άλλα σημαντικά φεστιβάλ όπως εκείνα της Βενετίας και του Τορόντο.

«Αυτό είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο το οποίο έχει επιλυθεί [με τις τοπικές αρχές]. Είναι ένα μέτρο το οποίο το κάναμε κυρίως για προληπτικούς λόγους και ελπίζουμε να μην το χρησιμοποιήσουμε ποτέ. Ολοι μας δουλεύουμε με την πεποίθηση πως τον Μάιο του 2021 οι Κάννες θα είναι το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός μετά το τέλος της πανδημίας» δήλωσε ο Φρεμό στο τέλος.

Πραγματικά το ευχόμαστε κι εμείς. Το Φεστιβάλ των Καννών αναμένεται να αρχίσει στις 11 Μαΐου 2021.

Διαβάστε ακόμα: Τα σινεμά της Ευρώπης (ανοίγουν, κλείνουν και αγωνιούν) στο ρυθμό της πανδημίας