Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου κερδίζουν το Βραβείο Σεναρίου για το «The Killing of a Sacred Deer»

στα 10

Ο Γιώργος Λάνθιμος κερδίζει μαζί με το μόνιμο συνεργάτη του, Ευθύμη Φιλίππου το βραβείο σεναρίου στο 70ό Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών.

Κάννες 2017: Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου κερδίζουν το Βραβείο Σεναρίου για το «The Killing of a Sacred Deer»

Το βραβείο Σεναρίου (που μοιράστηκαν εξ ημισείας με την Λιν Ράμσεϊ για το «You Were Never Really Here») έρχεται να προστεθεί στο Μεγάλο Βραβείο στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» που είχε κερδίσει ο «Κυνόδοντας» το 2009, αλλά και το Βραβείο της Επιτροπής που είχε πάρει το «The Lobster» το 2015 στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο την αγάπη του Φεστιβάλ Καννών για το σινεμά του Ελληνα δημιουργού αλλά και την ισχυρή θέση του κινηματογραφικού του κόσμου παγκοσμίως.

Δείτε εδώ όλα τα βραβεία του 70ού Φεστιβάλ Καννών

Το δίδυμο των Ευθύμη Φιλίππου και Γιώργου Λάνθιμου έχουν βραβευθεί πολλές φορές στο παρελθόν με σημαντικότερα τα βραβεία σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας για τις «Αλπεις», το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σεναρίου και φυσικά την υποψηφιότητα για Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το «The Lobster».

Διαβάστε ακόμη: Ο Γιώργος Λάνθιμος μιλάει στο Flix: «Δεν έχω καμία προνομιακή σχέση με την τραγωδία, επειδή είμαι Ελληνας»

Lanthimos

Lanthimos

Lanthimos

Χωρίς spoilers, η ιστορία του «The Killing of a Sacred Deer» αφορά στην σχέση ενός πετυχημένου καρδιοχειρούργου με ένα νεαρό αγόρι το οποίο έχει πάρει υπό την προστασία του, και του οποίου η συμπεριφορά καταλήγει να απειλεί ολόκληρη την οικογένειά του. Παίζοντας με τους κανόνες ενός θρίλερ και χτίζοντας μια εξαιρετικά πετυχημένη ατμόσφαιρα απειλής, το «The Killing of a Sacred Deer» είναι ένα εντυπωσιακό φιλμ που κατορθώνει να συνθέσει τα πιο απροσδόκητα στοιχεία από το μεταφυσικό μέχρι το pulp κι από το υπαρξιακό έως την σάτιρα και την μαύρη κωμωδία, με απροσδόκητα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη: Η γνώμη του Flix για το «The Killing of a Sacred Deer»

Killing of a sacred deer poster 607

Διαβάστε περισσότερα για το «The Killing of the Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου:

To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.