Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: Ο Αμπάς Κιαροστάμι θα κρίνει τον καλύτερο μικρομηκά!

στα 10

Αγαπημένος του Φεστιβάλ Καννών, ο Αμπάς Κιαροστάμι θα ηγηθεί της κριτικής επιτροπής της Cinefondation και του επίσημου διαγωνιστικού τμήματων των ταινιών μικρού μήκους. Φυσικά, με εκλεκτή παρέα.

Κάννες 2014: Ο Αμπάς Κιαροστάμι θα κρίνει τον καλύτερο μικρομηκά!

Aνακοινώθηκε μόλις η σύνθεση της κριτικής επιτροπής για τη Cinéfondation και το επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους του 64ου Φεστιβάλ Καννών.

Πρόεδρος είναι ο Ιρανός Αμπάς Κιαροστάμι, παλιός αγαπημένος του Φεστιβάλ (Χρυσός Φοίνικας για τη «Γεύση του Κερασιού» το 1997) και μέλη της η σκηνοθέτης Νοεμί Λόβσκι από τη Γαλλία, η Ντανιέλα Τόμας από τη Βραζιλία, ο Μαχάματ-Σαλεχ Χαρούν από το Τσαντ και ο Χοακίμ Τρίερ από τη Νορβηγία.

Η επιτροπή θα δώσει τρία βραβεία σε σπουδαστές κινηματογραφικών σχολών απ' όλον τον κόσμο στη Cinéfondation και φυσικά τον Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Δείτε εδώ τον Αμπάς Κιαροστάμι να μιλάει στην κάμερα του Flix με αφορμή την τελευταία του ταινία «Κάτι σαν Ερωτας».

Το φετινό 64ο Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από τις 15 έως και τις 25 Μαΐου.

Περισσότερες Κάννες 2014:

- - O Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επιστρέφει στις Κάννες (μαζί με τον Ρόμπερτ Πάτινσον)- Η Γκρέις του Μονακό θ’ ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Καννών- Η Τζέιν Κάμπιον θα είναι η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 67ου Φεστιβάλ Καννών- To Φεστιβάλ των Καννών έχει νέο Πρόεδρο