Buzz

Είχε ο πατέρας του Ελιο στο «Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου» μια παλαιότερη γκέι εμπειρία; Ο Αντρέ Ασιμάν ξεκαθαρίζει το τοπίο

στα 10

Μιλώντας στο περιοδικό GQ ο συγγραφέας του βιβλίου Αντρέ Ασιμάν έδωσε τέλος στις υποθέσεις αρκετών που ήθελαν τον μονόλογο του πατέρα, από το τέλος της ταινίας, να έχει τις ρίζες του σε μια δική του παλιότερη ομοφυλοφιλική εμπειρία.

Είχε ο πατέρας του Ελιο στο «Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου» μια παλαιότερη γκέι εμπειρία; Ο Αντρέ Ασιμάν ξεκαθαρίζει το τοπίο

Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια από τότε που βγήκε στις αίθουσες η ταινία «Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου» σε σκηνοθεσία του Λούκα Γκουαντανίνο, μια από τις ομορφότερες ιστορίες αγάπης και ενηλικίωσης που γυρίστηκαν ποτέ, αλλά ακόμα και σήμερα οι φανς δεν παύουν να συζητούν για αυτήν. Μια από τις σκηνές η οποία έχει μείνει περισσότερο στο μυαλό όλων όσων την είδαν και μονόλογος του πατέρα του Ελιο στο φινάλε, ο οποίος έχει παρθεί σχεδόν αυτολεξεί από το βιβλίο.


Πολλοί ήταν εκείνοι που εδώ και καιρό αναρωτιόντουσαν αν και ο πατέρας του είχε κι αυτός μια γκέι σχέση πριν καιρό και πως όλος αυτός ο μονόλογος ήταν κάτι που πήγαζε από μια δική του τέτοια εμπειρία. O συγγραφέας του «Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου» Αντρέ Ασιμάν έχει ξεκινήσει περιοδεία στην Αμερική για να προωθήσει το νέο του μυθιστόρημα «Find Me», η οποία αποτελεί την συνέχεια του αγαπημένου βιβλίου και ήδη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, που κυκλοφόρησε το 2007, και βρήκε λίγη ώρα να πει δυο πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Διαβάστε ακόμα: Ο Λούκα Γκουαντανίνο ξέρει ακριβώς πώς θα είναι ο Ελιο και ο Ολιβερ, στο σίκουελ του «Call Me by Your Name»

elio's dad 607

Οταν από το περιοδικό GQ ρώτησαν τον Ασιμάν για τον συγκεκριμένο μονόλογο ο ίδιος είπε πως δεν τον έγραψε έχοντας κάτι τέτοιο στο μυαλό του. [Προσοχή, τα όσα λέει περιέχουν και spoiler από το βιβλίο «Find Me»].

«Δεν είχα τέτοια πρόθεση όταν έγραψα το βιβλίο. Η ταινία στην ουσία επικυρώνει αυτή την συγκεκριμένη προσέγγιση [ότι ο πατέρας είχε γκέι σχέση στο παρελθόν]. Ο πατέρας μπορεί να τον εκλύουν και οι άντρες ή και όχι, αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε από το βιβλίο. Αυτό μπορείτε όμως να το συναγάγετε από την ταινία, όχι όμως από το βιβλίο. Αλλά όταν χωρίζει με την γυναίκα του [στη συνέχεια], δεν χώρισαν επειδή είχε ομοφυλοφιλικές τάσεις, αλλά επειδή απλά κάτι πήγε στραβά στον γάμο τους.»

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Find Me» πάντως φημολογείται πως σύντομα θα ξεκινήσει τα γυρίσματά της σε σκηνοθεσία και πάλι του Λούκα Γκουαντανίνο.

Διαβάστε ακόμη