Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο στο Μαρόκο για το «Tungsten»!

στα 10

Με ειδική μνεία της επιτροπής βραβεύθηκε στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Τετουάν το «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη του διεθνή πορεία στα Φεστιβάλ του κόσμου.

Βραβείο στο Μαρόκο για το «Tungsten»!

Δόθηκαν χθες Κυριακή τα βραβεία του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Τετουάν στο Μαρόκο, μετά από οκτώ ημέρες προβολών από όλη τη Μεσόγειο. To Φεστιβάλ ξεκίνησε το 1985 και από τη συλληψη του προωθεί το σινεμά της Μεσογείου ενώ το 2006 οι αρχές του Μαρόκο δημιούργησαν το Mediterranean Film Festival Foundation, υπό την επίβλεψη του Υπουργού Επικοινωνιών με σκοπό τη διασφάλιση της συνέχειας της διοργάνωσης.

Στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμμετείχε, ανάμεσα σε ταινίες από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Λίβανο και την Αλγερία και το «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου, το οποίο τελικά έφυγε και με μια ειδική μνεία της επιτροπής.

Το μεγάλο βραβείο της πόλης του Τετουάν πήρε η ταινία «Mort à Vendre» του Φαουζί Μπενσαιντί από το Μαρόκο, ενώ βραβεύθηκαν ταινίες από τη Σερβία και την Ιταλία.

Το «Τungsten», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου συμμετείχε επίσης στο 33ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ, αλλά και στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου όπου και απέσπασε τέσσερα βραβεία.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία, δείτε τι είπε ο σκηνοθέτης της, Γιώργος Γεωργόπουλος στην κάμερα του Flix και ακούστε τη μουσική του «Tungsten».

Δείτε στο gallery μια υπέροχη αφίσα που έφτιαξε η ομάδα του «Tungsten» για το ταξίδι της ταινίας στο Μαρόκο!